Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Verdeling eige...
Verrekening hu...
Opgave inzake ...
Splitsing en g...
Schorsende wer...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu ma 27 mrt 2023 16:01
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Buurman die via rechtsbestuur ons leven onveilig maakt
Moderators: Nemine contradicente, StevenK, Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
GreenPasturesLeeftijd: 33
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok


Berichten: 3


BerichtGeplaatst: zo 25 sep 2022 20:53    Onderwerp: Buurman die via rechtsbestuur ons leven onveilig maakt Reageer met quote Naar onder Naar boven

Onderstaande is een langlopend, ingewikkeld en uit de hand gelopen traject. Ik hoop de situatie duidelijk te kunnen beschrijven om zo zicht te geven op de situatie waarin we ons verkeren en hopelijk advies in te winnen over de stappen die mogelijk zijn voor ons. Ik plaats dit bericht opzettelijk in het `civiel recht` forum ook al heeft het alle schijn van bestuursrecht.

Situatieschets en achtergrond informatie
In 2015 zijn mijn ouders met hun kinderen, partners en kleinkinderen naar een vrijstaande woning op een ruim perceel aan de rand van een dorpje verhuist om daar met elkaar een mooi bestaan te leiden. De locatie is tot twintig jaar geleden voor (intensieve) veeteelt gebruikt. Het perceel loopt zo'n 200 meter vanaf de weg de polder in en grenst in de diepte vanwege de dorpsgrens aan zo'n dertien woningen. Ons erf en de percelen van deze dertien woningen zijn gescheiden door een 13.5 meter brede sloot. Ons erf bestaat voor een groot gedeelte uit een weiland.

In 2017 hebben we een veertiental knotwilgenteentjes over een lengte van circa 90 meter aan deze sloot geplaatst. O.a. voor esthetische waarde, voor stevigheid van de oever en oevermarkering voor maaiers. Deze aanplant bleek vergunningsplichtig te zijn. Dit hebben een aantal buren op onplezante wijze duidelijk gemaakt door handhavingsverzoeken in te dienen. We hebben een vergunning aangevraagd, welke is verleend.

Tot de buurman kwam
Bij een drietal buren heeft dit schijnbaar kwaad bloed gezet, zij zetten inmiddels al jaren alles op alles om alles op ons terrein weg te krijgen, inclusief onszelf. Iedere aanpassing op het terrein wordt bezwaard, verleende vergunning worden bezwaard en vrijwel voor iedere denkbare reden worden handhavingsverzoeken ingediend. Inclusief voor gebouwen en bouwwerken die al decennia aanwezig waren. Gebouwen die er zelfs al waren voordat de woningen van de buren gebouwd werden.

De bezwaren gaan gepaard met veel insinuaties. Hoorzittingen bestaan doorgaans uit een uurlange tirade van deze buren. Waarbij de waarheid het onderspit delft.
Op vragen tijdens de talloze hoorzittingen en rechtszittingen wordt duidelijk dat ze ons weg willen hebben. Als we bij de buren langs gaan voor overleg worden we niet te woord gestaan. Driemaal is mediation voorgesteld: door de gemeente, door de rechter en door de commissieraad. In alle gevallen staan de buren niet open voor mediation (of enkel wanneer eerst aan al hun eisen wordt voldaan of wanneer hun advocaat aanwezig - wat dus het hele concept van mediation teniet doet). Mijn vader wordt o.a. verweten agressief, provocerend, intimiderend, doortrapt en misleidend te zijn. En slinks, achterbaks, gemeen, doortrapt en manipulatief te handelen. Dit staat in schril contrast met hoe open en transparent wij handelen, zowel naar de gemeente als naar de buitenwereld. De diverse vruchteloze pogingen tot overleg met de buren tonen het tegendeel. We hebben inmiddels vrijwel alle lokale politieke partijen over de vloer gehad en het gehele B&W hebben we uitgenodigd om te komen kijken zodat de situatie geduid kan worden.
Het is ons duidelijk dat dit niets meer te maken heeft met bestuursrecht, maar dat het bestuursrecht wordt aangewend voor ordinair buurtje pesten.

Intussen zijn er vier rechtszaken geweest die in het voordeel van de gemeente (en ons) zijn beoordeeld. Deze zaken gaan nu door naar de Raad van State. Er liggen vijf nieuwe zaken bij de rechter die vanzelfsprekend ook naar de Raad van State door zullen doorgaan als ze in ons voordeel uitvallen.

De gemeente kan de hoeveelheid berichten van één buurman niet meer tijdig verwerken, met als gevolg dat hij inmiddels een modaal inkomen heeft aan de boetes die de gemeente hem moet betalen voor te laat antwoorden. Vergelijkbaar met https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/82647/gemeente-moet-bijna-miljoen-betalen-aan-dwangsommen/ - het zou zomaar de broer van onze buurman kunnen zijn.

In dit alles zijn wij enkel 'belanghebbenden', omdat het allemaal zaken tussen de buren en de gemeente zijn. Dit terwijl het ons in ons meest privé aangaat: ons veilig thuis.

En nu
We zijn officieel 'enkel' belanghebbenden. Dus we kunnen ons inhoudelijk minimaal bemoeien met de zaak - overigens heeft dat inmiddels weinig zin, want inhoudelijk zijn de bezwaren enkel een means-to-an-end. Wat ons betreft is hier sprake van misbruik van recht. Echter dat is geen kant die de gemeente op wilt gaan. De kosten, tijd en energie die we hierin moeten steken om de gemeente te ondersteunen, om onwaarheden recht te zetten en situaties duidelijk te maken rijzen de pan uit en de kosten voor de samenleving lopen in de tonnen.

Vraag
Wat zijn onze juridische opties hier? Is er een advies dat dat wij de gemeente kunnen geven? Is er een manier waarop deze rancune acties een halt toe geroepen kunnen worden?

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande dan begrijp ik dat uiteraard. Ik kan een boekwerk schrijven over hoe de situatie in detail is, maar dat schiet mogelijk zijn doel hier voorbij.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
GreenPasturesLeeftijd: 33
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok


Berichten: 3


BerichtGeplaatst: do 06 okt 2022 9:03    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Mocht er meer informatie nodig zijh dan hoor ik dat uiteraard graag Smile

Ben erg benieuwd wat onze opties en die van gemeente hierin zijn.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
bona fides
Geslacht: Man

Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 22861


BerichtGeplaatst: vr 14 okt 2022 23:52    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik denk dat de vraag is in hoeverre jullie nog willen reageren op bezwaren en handhavingsverzoeken als die bij voorbaat kansloos zijn.

Misschien kun je met de gemeente overleggen of het mogelijk is door de gemeente getipt te worden wanneer er eens kans bestaat dat een bezwaar of verzoek wordt toegekend.
_________________
Hanc marginis exiguitas non caperet.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
GreenPasturesLeeftijd: 33
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok


Berichten: 3


BerichtGeplaatst: wo 19 okt 2022 16:14    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Bedankt voor de input. Dat stadium zijn we helaas ver voorbij. We hebben inmiddels zelf juridische hulp ingeschakeld die 5 jaar aan procedures zal doorakkeren.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds