Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheek berekenen

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
opzeggen
RS3gold Black ...
Instandhouding...
buying wow cla...
The Giants bec...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu do 21 nov 2019 15:07
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Duitsland: Advocaten die afpersen dmv valse "beschuldiging"?
Moderators: Michèle, Nemine contradicente, Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Purus LusorLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 28


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 17:57    Onderwerp: Duitsland: Advocaten die afpersen dmv valse "beschuldiging"? Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik heb vandaag een brief gekregen van een advocaten bureau waarin ik beschuldigd wordt van het illegaal downloaden van een film.

Het advocaten bureau Sasse & Partner uit Hamburg is degene die de zaak behartigd namens Splendid Film GmbH.

In hun schrijven wordt vermeld dat het de film "Gone" betreft, ik heb deze titel moeten opzoeken op IMDB om te weten om welke film het nou eigenlijk gaat.

Ook vermelden hun het IP-Nr 91.0.149.138, welke afwijkt van mijn daadwerkelijke IP adres, dit opgeven IP adres komt uit Geldern terwijl mijn IP adres uit (volgens een IP traceer website) Bochelt komt.

Er wordt een datum en tijd vermeld waarop het zou hebben plaatsgevonden, namelijk 23.03.2012 / 17:40:48 CET, mijn activiteiten op die genoemde datum en tijd kan ik mij niet meer herinneren gezien ik dagelijks actief ben op het internet.

Daarnaast worden er ook de "filenaam" (gone.r5.cam.readnfo.2012.xvid.inspiral) en de "file-hash" (sha1: 2d3c2ebb3671907ae5defac7c5de48fc7fa67bc0) vermeld.

Er worden een aantal wetsartikelen en een uitspraak van het gerechtshof in Köln genoemd welke betrekking (zouden) hebben op deze situatie.

Uiteindelijk wordt er gesommeerd om op 03-06-2012 €800,- te betalen / over te maken op de rekening van Sasse & Partner.
Hamburger Sparkasse
BLZ 200 505 50
Rekening nr. 12 38 17 35 102 Jaar terug heb ik een soortgelijk geval gehad, waarin ik "gedwongen" werd om zelf een advocaat in de arm te nemen om mij hiertegen te kunnen verweren en op het moment dat het voor het gerecht dreigde te komen trok de "beschuldigende partij" zich terug.

Echter kon ik dus wel zelf voor de benodigde advocaat opdraaien.

Via een kennis, welke bedrijfs jurist op dat moment was bij het Waterschap Rijn en IJssel, die privé zich enigzins verdiept heeft in de situatie kwam uiteindelijk bovenwater dat het hier om een soort van oplichtingspraktijken ging, tenminste, het advocaten bureau van de 1e situatie bleek vaker betrokken/genoemd te worden bij dit soort vage/duistere praktijken.


De 1e keer heeft het mij dus geld gekost om mij te verdedigen tegen een valse beschuldiging welke vermoedelijk niets minder was dan een poging om mij op te lichten.

Nu 2 jaar later krijg ik dus weer met een soort gelijke situatie te maken, precies rond de periode dat ik mijn vakantiegeld zou krijgen, geld dat ik hard zat kan gebruiken voor andere dingen dat mijzelf te moeten verdediging tegen valse beschuldigingen.


Mijn vermoeden, ver gezocht maar niet onwaarschijnlijk blijkt uit de toenmalige informatie van de 1e keer dat mij dit overkwam, is dat er een groep "advocaten" zijn die dergelijke "dwingende" brieven versturen (net als spam in je e-mail zeg maar) op de hoop dat er braaf betaald wordt of dat er juist een advocaat in de arm genomen wordt welke met alle plezier mij wil verdedigen.

Zeg maar een soort van machtsmisbruik vanuit de advocatuur om aan het werk te blijven.

Uiteindelijk is het voor de advocatuur een win win situatie, als ik betaal is de "beschuldigende partij" neem ik een advocaat in de arm dan is die de winnaar en hoe dan ook ben ik mijn geld kwijt, zij het die €800,- die ge-eist wordt zij het de onkonsten van de advocaat (die de vorige keer meermalen gebeld / bezocht moest worden voordat de zaak afgehandeld was).


Ik zit nu dus met een paar vragen.

1. Kan ik met dit vermoeden aangifte doen bij de Politie (in Duitsland) en die brief verder vergeten?

2. Moet ik weer een advocaat in de arm nemen?

3. Is dit bekend binnen de advocatuur?

4. Wat is er tegen/aan te doen, of welke stappen kan/moet ik gaan ondernemen?Mijn excuses als het verhaal niet geheel duidelijk is of bepaalde details mogelijk mist, ik heb geprobeert een korte opsomming te maken van wat er in het Duits in die brief stond (en wat ik eruit begreep) en mijn persoonlijke gegevens of iets dat kan leiden tot mijn personlijke gegevens er uit te houden.


Bij voorbaat dank voor het lezen en de hulp.

Indien er vragen zijn zal ik die zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
dr.dunnoLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok
Studieomgeving (BA): UU
Studieomgeving (MA): UU
Berichten: 774


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 18:23    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

IP adressen zijn bij de meeste providers dynamisch, zeker als je niet via een permanent ingeschakelde router het internet opgaat. Dat het nu een ander adres is dan een half jaar geleden is vrij normaal. Verder kloppen GEO-IP-traces zelden, zeker bij providers als upc.

Desalniettemin, in jouw plaats zou ik me als Nederlander niet druk maken om brieven in het Duits over kwesties waar de bewijsplicht ligt bij de eiser als ik zeker zou weten dat ik niets met het down- en vooral uploaden van die specifieke bestanden te maken zou hebben. En eventueel voor de lol een brief in het Nederlands terugschrijven dat je geen flauw idee hebt wat ze te melden hebt, maar dat je geen interesse hebt in hun producten en niet verder gespamd wilt worden. Maar dat is met als uitgangspunt de rebel die ik ben en in de veronderstelling dat inderdaad de link tussen die bestanden uploaden en de persoon niet te leggen is.

Verder zou ik ook eens overwegen te wisselen van provider en eerder je huidige provider te polsen of deze persoonsgegevens verstrekt heeft aan die derde zonder jouw toestemming; mocht dat het geval zijn dan heb je best kans op een goed resultaat als je tegen hen een vordering instelt wegens wanprestatie c.q. onrechtmatige daad.

Desalniettemin ben je zelf ook wel naïef als je eerder al op de korrel bent genomen wegens dezelfde praktijken en gewoon doorgaat met bittorenten, misschien omdat je het cool vindt om posts te maken voor bepaalde online fora. Neem een nieuwsgroepabonnement en download gewoon (in Nederland) legaal je films en muziek, dat gaat nog sneller ook.

Mijn gedachten, geen garanties; zelf weet je het beste hoe comfortabel je uitgangspositie in werkelijkheid is.
_________________
Catapultum habeo. Isi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Purus LusorLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 28


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 18:48    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

dr.dunno

Als eerste bedankt voor je reactie.

Ik ben (lees ik net zelf ook) niet duidelijk geweest over het feit dat ik woonachtig ben in Duitsland, mijn excuses hiervoor.

Dat ik de 1e keer op de korrel ben genomen is inderdaad misschien geweest omdat ik wat naïf was, echter...als ik een brief krijg van een advocaat dan neem ik die serieus, vooral als ik onbekend ben met de nationale wetgeving.

Als ik die brief in Nederland had gekregen in het Duits of in het Nederlands dan nog had ik mij laten informeren hoe te handelen.

Echter de contacten die ik heb in Nederland zijn onbekend met het Duitse recht, vandaar dat er de 1e keer een Duitse advocaat in de arm genomen werdt.Het punt dat je aandroeg om contact op te nemen met de provider ivm het mogelijk verstrekken van persoonlijke gegevens zal ik zeker overwegen.

Op dit moment heb ik wat rond gesnuffelt op het internet en kwam diverse gevallen tegen die overeen komen met deze situatie en zelfs met hetzelfde advocaten bureau, ik ga morgen met alle gegevens die ik heb naar de Politie om hiervan aangifte te doen (als dat mogelijk is) en om eventuele verdere informatie in te winnen.
_________________
Ik ben maar een simpele ex beveiligingsbeambte met minimale wetskennis.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
ReginLeeftijd: 32
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Leeuw
Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 1042


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 20:08    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Sasse & Partner is in ieder geval een bestaand advocatenkantoor met echte advocaten. Je kunt de medewekers terugvinden in het 'Rechtsanwaltsregister', de Duitse variant van de Orde van Advocaten (vgl. de informatie uit het Europees Justitieel Netwerk).

Laat ik voorop stellen dat ik niets weet van het Duitse recht. Wat ik na een korte zoektocht heb begrepen is dat Duitse providers verplicht zijn adresgegevens te verstrekken als een IP-adres "op commerciële schaal" bestanden deelt. Sommige gerechten vinden dat er al sprake is van een commerciële schaal als er één werk is gedownload, mits het gaat om een recente publicatie. "Gone" is op 22 maart jl. in Duitsland uitgebracht. Misschien dat in de bijgevoegde uitspraak jouw provider dus wordt bevolen om je adresgegevens te delen met het Sasse & Partner.

Strafrechtelijk loop je volgens mij niet een groot risico, maar civielrechtelijk kan je volgens mij wel verplicht zijn een bedrag te betalen. Het is in ieder geval niet verstandig om zonder protest de bijgevoegde verklaring ondertekend terug te sturen, maar je komt -- naar ik begrijp -- ook in de problemen als je je kop in het zand steekt. Als je een Duitse advocaat inschakelt die is gespecialiseerd in het mediarecht kun je mogelijk een lagere vergoeding onder gunstiger voorwaarden bedingen.

Je hebt natuurlijk gelijk dat de praktijk van deze advocatenkantoren aan beide kanten van de scheidslijn omzet genereert. Ik denk alleen niet dat dit met kwade opzet gebeurt; kantoren die de houders van auteursrechten beschermen spelen niet onder één hoedje met kantoren die internetgebruikers bijstaan. De Duitse wet biedt (kennelijk) meer ruimte dan de Nederlandse om internetgebruikers die illegaal downloaden aan te pakken. Het is niet vreemd dat houders van auteursrechten vervolgens actie ondernemen en dat in reactie daarop andere advocaten weer hun bijstand aanbieden aan de beschuldigde internetgebruikers. Ik kan me dus voorstellen dat een aangifte bij de Duitse politie je niet echt verder helpt.

Ik zou contact opnemen met een Duitse advocaat die gespecialiseerd is in mediarecht. Probeer zo mogelijk een vast tarief af te spreken. In mijn zoektocht kwam ik verschillende advocatenkantoren tegen die lijken te zijn gespecialiseerd in dit soort zaken. Bijvoorbeeld WBS Law, zie ook hun Filesharing FAQ.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
dr.dunnoLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok
Studieomgeving (BA): UU
Studieomgeving (MA): UU
Berichten: 774


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 20:21    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Zelfs dat je misschien de eerste keer naïef was maakt het wel erg knullig dat je een tweede keer opnieuw dezelfde fout maakt. Maar dat terzijde.

Regin schreef:

Laat ik voorop stellen dat ik niets weet van het Duitse recht. Wat ik na een korte zoektocht heb begrepen is dat Duitse providers verplicht zijn adresgegevens te verstrekken als een IP-adres "op commerciële schaal" bestanden deelt. Sommige gerechten vinden dat er al sprake is van een commerciële schaal als er één werk is gedownload, mits het gaat om een recente publicatie. "Gone" is op 22 maart jl. in Duitsland uitgebracht. Misschien dat in de bijgevoegde uitspraak jouw provider dus wordt bevolen om je adresgegevens te delen met het Sasse & Partner.


Als het inderdaad gaat om Duits mediarecht, dat ligt inderdaad een stuk 'gevoeliger' dan in Nederland. Het is ook niet voor niets dat Youtube sinds kort zo ongeveer alle muziekvideo's die niet door Duitsers of in Duitsland specifiek gelicenseerde bedrijven zijn geupload voor Duitse gebruikers blokkeert, dit alles dankzij de GEMA (de Duitse variant van die BUMA struikrovers) en verwante organisaties die daar recent een uitspraak over wonnen.

Hoe het in het Duitse mediarecht zit met het downloaden van films en muziek van nieuwsservers weet ik niet, alhoewel dat in praktijk niet te traceren is, tenzij die nieuwsserverboer die gegevens deelt (en dat doen ze niet, zeker niet de grote jongens als Giganews, die juist dan hun eigen markt zouden verkloten). Via services als iPredator VPN (https://www.ipredator.se/) het internet opgaan voorkomt in ieder geval dat de eigen provider geen idee heeft wat je op het internet doet, omdat je hierbij een datatunnel opzet naar (in dat geval) een Zweedse server en vanuit dáár met een Zweeds IP adres downloadt (en uploadt), terwijl de uitwisseling van data tussen die server en je eigen pc in beginsel niet te achterhalen is, ook niet door de eigen provider. In Zweden geldt zo goed als geen copyright wetgeving die consumenten raakt.

Maar goed, daar heb je nu niks aan.

Regin's advies volgen lijkt in jouw geval een goed idee, omdat je zelf ook niet je juridische positie kunt beoordelen. Dat gaat je helaas geld kosten, maar dat is nu eenmaal het risico dat eenvoudig voorkomen had kunnen worden.
_________________
Catapultum habeo. Isi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Purus LusorLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 28


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 22:09    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Regin en dr.dunno

Bedankt voor jullie reacties.


Om het even duidelijk te houden.

Het betreft een "beschuldiging" van het downloaden van een fillm waar ik niets van weet laat staan dat de titel mij bekend voor kwam (ik heb deze moeten opzoeken) en het opgegeven IP adres klopt niet.

Verder zit er niets bij dat schrijven van Sasse & Partner dat ondertekend moet worden, het is eerder een "simpele" sommering om een bedrag van €800,- over te maken op de vermelde bankrekening onder vermelding van "zaaknummer".


Ik heb ondertussen ook verder rondgekeken op het internet en Sasse & Partner komt met regelmaat voor bij soortgelijke gemelde gevallen (voornamelijk muziek, pornografische films, "grote" films) en ik meende een media publicatie te hebben gezien waarin Sasse & Partner aangaf dat hun naam misbruikt zou worden.

Misschien dat dit jullie meer informatie verschaft over de werkwijze van deze firma (het is wel in het Duits).

http://www.wbs-law.de/sasse-und-partner/

Leuk detail op die website is dit:
"Die Kanzlei Wilde, Beuger & Solmecke ist seit Jahren auf Abmahnungen wegen Filesharings spezialisiert. Gerne beraten wir Sie daher unverbindlich und umfangreich an unserer Filesharing- Hotline...."

Dus om van Sasse & Partner "af te komen" MOET ik een advocaat in de arm nemen of Sasse & partner gewoon betalen.

Van wat ik zo gelezen heb (en begrijp) is dat Sasse & Partner de gevallen niet voor het gerecht laat komen (en dus de "beschuldigde" met de advocaat kosten blijft zitten) en dat als men een mod .UE (een of ander document) niets meer hoort van deze firma.


Ow, hier nog een forum thread speciaal over Sasse & Partner:
http://abmahnwahn-dreipage.de/forum/viewtopic.php?f=17&t=84&start=40

Thread is gemaakt op 1 januari 2011 en is vandaag de dag nog van toepassing (inclusief posts).


Als ik jullie goed begrijp adviseren jullie om een advocaat te raadplegen en dat aangifte doen bij de Politie verspilde moeite is.

Dus, ik ben hoe dan ook weer (financiëel) slachtoffer van deze vorm van...(blijkbaar) "legale" afpersing?


ps. de 1e post op dat forum waar ik naar refereer bevat een persbericht waarin Sasse & Partner kenbaar maakt dat hun naam in deze gevallen misbruikt zou worden.
_________________
Ik ben maar een simpele ex beveiligingsbeambte met minimale wetskennis.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
ReginLeeftijd: 32
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Leeuw
Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 1042


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 22:31    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Het persbericht gaat over valse e-mails, niet over brieven. U zou contact kunnen opnemen met Sasse & Partner om te verifiëren dat de brief geen 'scam' is.

De link van WBS Law die u geeft is precies dezelfde als waarnaar ik heb verwezen (blauwe tekst) in mijn bericht.

U zegt dat er sprake is van afpersing. Daarbij gaat u er kennelijk van uit dat als u geld aan advocaat A geeft, advocaat B daar ook van profiteert. Dat is natuurlijk niet waar.

Mocht u kosten maken om Sasse & Parner van u af te krijgen, dan vermoed ik dat u die in een eventuele nieuwe procedure wel vergoed zou kunnen krijgen. In die procedure bent u dan eiser en kan Sasse & Partner niet verhinderen dat de zaak voor een gerecht komt. Met die nieuwe procedure zijn natuurlijk ook weer kosten gemoeid.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Purus LusorLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 28


BerichtGeplaatst: vr 25 mei 2012 23:47    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Regin schreef:

U zegt dat er sprake is van afpersing. Daarbij gaat u er kennelijk van uit dat als u geld aan advocaat A geeft, advocaat B daar ook van profiteert. Dat is natuurlijk niet waar.


Ik heb inderdaad het vermoeden dat beide partijen hieraan verdienen.

U zegt dat het niet waar is, iet dat ik niet kan bewijzen, maar U kunt ook niet bewijzen dat het wel waar is.

Ik kom wel op diverse plekken "hulp aanbiedingen" tegen van advocaten bureaus die je maar al te graag willen bijstaan met dit probleem en ik reken er niet op dat dat kostenloos is en dus wordt er op deze manier aan mij verdiend.

Als ieder ander die niet over zulke machtsmiddelen beschikt op deze manier mensen benaderd, dus of je betaald A of je betaald B, dan heeft Justitie snel de zaak rond en het oordeel klaar (bij wijze van spreken).

Ik vraag mij dus ook af of er Internationaal of Europees niets is dat dit soort dingen regelt of voorwaarden stelt waaraan voldaan moet worden.

Het enige dat ik als bewijslast voorgelegd krijg is een titel, datum en tijd, en bestandgegevens.
Van deze bewijslast klopt het IP adres niet, zegt de film titel mij niets, is de datum nog geen dag nadat de film is vrijgegeven in Duitsland en toch weten ze mij precies te vertellen om welk bestand het gaat?

Als ze exact weten om welk bestand het gaat en op welke datum en tijd (hoe onwaarschijnlijk dat ook mag zijn dat een film nog geen 24 uur na de 1e vertoning op het internet staat) hoe kunnen ze dan mijn IP adres fout hebben?

Ik neem morgen contact op met mijn internet provider om na te vragen of hun mijn persoonlijke gegevens hebben vrijgegeven.

Mijn excuses voor het missen van de opgegeven link in je vorige post.

Bedankt voor de tip om eventueel de rol om te draaien en een eis neer te leggen bij Sasse en Partner.

Het eventueel contact leggen met Sasse en Partner om navraag te doen over de echtheid hiervan geeft mij een dubbel gevoel.

Aan de ene kant wil ik het advies graag opvolgen, aan de andere kant vertrouw ik het hele bedrijf niet.

Ondanks het negatieve advies bij de Politie langs te gaan, doe ik dit toch, al is het maar om meer advies in te winnen en ik zal niet schromen hun te verzoeken contact op te nemen met Sasse en Partner voor een bevestiging.

Ik heb misschien iets teveel tv gekeken en ben nu te wantrouwig, maar gezien de eenvoud van de website van Sasse en Partner en het gemak waarom fraudeleuze organisaties dergelijke websites activeren is de echtheid voor een leek als ik niet vast te stellen.


Ik weet dus ook niet of er internationale of Europese regelingen zijn waarin dit soor gevallen geregeld is en/of bepaalde voorwaarden waaraan voldoen moet worden.

Duidelijk mag zijn dat ik echt het vermoeden heb dat er hier een spelletje gespeeld wordt met de burgers door advocaten en dat lijkt mij niet de bedoeling laat staan legaal.
_________________
Ik ben maar een simpele ex beveiligingsbeambte met minimale wetskennis.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
ReginLeeftijd: 32
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Leeuw
Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 1042


BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012 0:14    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Toen ik uw bericht las twijfelde ik ook aan de echtheid van het advocatenkantoor. Maar de medewerkers die zijn genoemd op de website zijn terug te vinden in het register van advocaten dat door een officiële Duitse instantie wordt bijgehouden (zie de link in mijn vorige bericht). U kunt er denk ik dus wel vanuit gaan dat Sasse & Partner een echt advocatenkantoor is.

Ik heb u overigens niet adviseerd om niet naar de politie te gaan, maar alleen gezegd dat ik mij zou kunnen voorstellen dat u met een aangifte niet zo veel opschiet. Maar misschien kan de politie u wel verder helpen.

Volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) heeft u recht op een eerlijk proces. Dat betekent onder meer dat u niet zonder voldoende bewijs kunt worden veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding. In die zin is er dus wel een internationale rechtsnorm die u tegen willekeurige beschuldigingen beschermt. Overigens is het Duitse rechtssysteem zelf naar alle waarschijnlijkheid er ook op ingericht om dergelijke valse beschuldigingen te ontmoedigen.

U heeft wel gelijk dat als Sasse & Partner het niet op een proces laat aankomen, maar de zaak laat rusten, u in die zaak geen proceskostenvergoeding meer kunt vragen. Maar daar wordt Sasse & Partner zelf niet rijker van; alleen de kosten van uw eigen advocaat bent u kwijt. U suggereert dat uw eigen advocaat en Sasse & Partner onder één hoedje spelen om u geld af te troggelen. Net zoals het aan Sasse & Partner is om te bewijzen dat u illegaal een bestand heeft gedownload, is het aan u om te bewijzen dat er sprake is van een massale samenzwering van advocaten.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Purus LusorLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 28


BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012 1:25    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Regin

Ik ben misschien heel negatief en vertrouw het geheel van geen meter op dit moment, maar de situatie doet mij een beetje denken aan hoe de bouwfraude in Nederland boven water is gekomen.

Persoonlijk kan ik niets bewijzen, echter heb ik wel heel sterk het vermoeden en er zijn diverse dingen die mijn vermoeden alleen maar versterken.

De 1e keer dat ik een soortgelijke brief kreeg in 2010, betrof het ook een film waar ik het bestaan niet van wist en ook was het IP adres fout en het advocaten bureau die de brief met beschuldiging had verzonden was een erkent en actief advocaten bureau in Duitsland.

De advocaat die ik de 1e keer ter verdediging hierin had betrokken heeft amper tot geen onderzoek verricht en alle informatie die betrekking tot de zaak hadden heb ik, na eigen onderzoek, aan hem doorgespeeld en resulteerden in een 2 tal brieven die hij heeft geschreven ter verdediging van mij aan dat andere advocaten bureau.

Mijn verbazing was toen dus ook groot toen een bevriende jurist van het Waterschap mij wist te vertellen dat het advocaten bureau waar ik mij tegen aan het verdedigen was bekend stond als verdacht in dit soort zaken.

Hoe kan het dat een Nederlandse jurist met een paar minuten werk deze informatie wel boven water weet te krijgen via het internet en een advocaat in het land waar het zich afspeelt en algemeen bekend bleek te zijn van niets weet?

Ik ben mij ervan bewust dat het allemaal vergezocht is en vrijwel onmogelijk te bewijzen is, maar stuur eens een dergelijke brief naar elk huishouden met een internet aansluiting in Duitsland.

Degene die braaf betalen zoals geist wordt betekend een makkelijk verdiende €800,- (of meer), degene die een advocaat in de arm nemen is een makkelijke (in mijn geval iets van) €300,- en degene die het negeren worden uiteindelijk voor het gerecht gedaagd en schuldig bevonden.

Van wat ik zo heb gelezen is dat dit soort brieven vrijwel het hele jaar door verstuurd worden en er advocaten zich op aan het specialiseren zijn je hierbij te "helpen".

Als burger heb je geen poot om op te staan, het is betalen of betalen en als jij je onkosten terug wilt moet je een zaak aanspannen, wat wederom inkomsten betekend voor de advocaten.

Als leek zijnde weet je niet alle trucjes hoe dergelijke processen te vertragen zijn waardoor mogelijk je onkosten oplopen en het uiteindelijk financiëel nog langer haalbaar is de zaak voort te kunnen zetten, laat staan dat je gegarandeerd bent dat je de zaak wint en je onkosten vergoed krijgt.

Dit is trouwens ook de theorie die ik de Politie zal voorleggen, want persoonlijk ervaar ik en zie ik dit als afpersing want ik ben ten alle tijden "slachtoffer" en de advocatuur de winnaar gezien ik niet over de kennis en middelen beschik mijzelf te kunnen verdedigen hierin.

Ook weegt het voor mij zwaar mee dat ik dus niet de enige ben die hiermee geconfronteerd wordt.

Dat er in 1 geval foutieve dingen zoals het ip adres vermeld staan kan ik mij nog inkomen, maar bij tig / honderden gevallen????? en dat er dan ook nog eens advocaten zijn die brood zien in dit "probleem" komt bij mij over als een "voor de advocatuur op maat gemaakt" probleem gezien die er ten alle tijden als winnaar uit komen.

Sasse en Partner hebben dus blijkbaar (uitgaande van die post op dat forum) al publiekelijk kenbaar gemaakt dat ook hun "slachtoffer" zijn van deze criminelen, echter verklaard het mij niet hoe het dan mogelijk is dat men voor het gerecht gedaagd kan worden als men de betalingeis in deze "beschuldiging" negeert.


Sorry voor het lange verhaal en misschien wel het gedram, maar ik probeer het voor mezelf allemaal duidelijk te krijgen, want ik kan deze vorm van rechtsgang niet begrijpen noch verklaren.
_________________
Ik ben maar een simpele ex beveiligingsbeambte met minimale wetskennis.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
ReginLeeftijd: 32
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Leeuw
Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 1042


BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012 2:51    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik ben het met u eens dat er sprake kan zijn van misbruik. De waarschijnlijkheid van die situatie kan ik niet voor u beoordelen. Misschien kunt u terecht bij een consumentenorganisatie of de Duitse variant van 'Radar' of 'Kassa'?

Quote:
Dat er in 1 geval foutieve dingen zoals het ip adres vermeld staan kan ik mij nog inkomen, maar bij tig / honderden gevallen????? en dat er dan ook nog eens advocaten zijn die brood zien in dit "probleem" komt bij mij over als een "voor de advocatuur op maat gemaakt" probleem gezien die er ten alle tijden als winnaar uit komen.

Op zich is het probleem van illegaal downloaden niet 'voor de advocatuur gemaakt'. De film- en muziekindustrie lopen inkomsten mis door illegale downloads.

Quote:
Sasse en Partner hebben dus blijkbaar (uitgaande van die post op dat forum) al publiekelijk kenbaar gemaakt dat ook hun "slachtoffer" zijn van deze criminelen, echter verklaard het mij niet hoe het dan mogelijk is dat men voor het gerecht gedaagd kan worden als men de betalingeis in deze "beschuldiging" negeert.

Dat er oplichters zijn die de naam van Sasse & Partner misbruiken betekent niet dat het kantoor zelf geen brieven verstuurt. U weet niet of de brief van een oplichter komt of van de advocaten zelf. Het betreffende persbericht gaat over e-mails en u heeft een brief. Ik denk dat de Duitse rechtsgang lijkt op de Nederlandse. Als u de (echte) brief negeert kunt u worden gedagvaard. Als u niet verschijnt kunt u bij verstek worden veroordeeld tot het betalen van een geldsom. Als u niet betaalt kan de deurwaarder goederen in beslag nemen en verkopen.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
GuthmanLeeftijd: 27
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen
Studieomgeving (BA): HvA

Berichten: 436


BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012 12:58    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Dit is een bekende praktijk. Het lijkt ergens in 2009 ontstaan te zijn in het Verenigd Koninkrijk. http://www.techdirt.com/articles/20100330/1132478790.shtml

Later is dit overgewaaid naar de VS. Zie o.a. http://www.techdirt.com/articles/20090831/0250256053.shtml en http://www.techdirt.com/articles/20100622/0037549910.shtmlEen uitgebreid artikel over de werking van dit soort praktijken:

http://arstechnica.com/tech-policy/2010/09/amounts-to-blackmail-inside-a-p2p-settlement-letter-factory/
Bekijk profiel Stuur privé bericht
ReginLeeftijd: 32
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Leeuw
Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 1042


BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012 13:19    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Interessant artikel. Het ziet er inderdaad naar uit dat dergelijke advocatenkantoren hopen dat je het niet aan laat komen op een procedure, waarin ze wegens gebrek aan bewijs waarschijnlijk zouden verliezen danwel een veel lagere schadevergoeding toegewezen zouden krijgen. Smerig.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Purus LusorLeeftijd: 39
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 28


BerichtGeplaatst: di 05 jun 2012 0:39    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Afgelopen week aangifte gedaan bij de Duitse Politie wegens afpersing / chantage.

Tot mijn stomme verbazing was ik op die dag al de 6e die over exact hetzelfde aangifte kwam doen.

De Politie adviseerde een brief/e-mail te sturen naar Sasse & Partner waarin aangegeven wordt geen gehoor te zullen geven aan de claim en verder te verwijzen naar het Politiebureau waar aangifte is gedaan en het aangifte nummer, verdere correspondentie die ik eventueel nog kan ontvangen door te spelen aan de Politie en verder te negeren.

Ik heb aan de rechercheur nog gevraagd dat als er een legaal onderzoek gedaan zou worden ivm het illegaal downloaden of het IP adres dan wel exact zou kloppen.
De rechercheur hoefde hier niet eens over na te denken en zei volmondig "Ja".

Een paar dagen later sprak ik een kennis waarvan bij de buurman (een Duitser woonachtig in Duitsland) hetzelfde was overkomen, echter was bij die buurman enige vorm van corruptie binnen de Duitse advocatuur niet vreemd.

Toch wel vreemd dat een "scam" van deze vorm omvang relatief onbekend is.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds