Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Nieuwe arbeids...
Eigen foto's v...
Question regar...
Hoger beroep -...
Verplicht opne...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu vr 30 okt 2020 0:47
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Creatieve oplossingen voor Griekse schuldencrisis
Moderators: Michèle, Nemine contradicente, Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Leo BeekLeeftijd: 120
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Tweelingen


Berichten: 380


BerichtGeplaatst: zo 14 okt 2012 14:27    Onderwerp: Creatieve oplossingen voor Griekse schuldencrisis Reageer met quote Naar onder Naar boven

Creatieve oplossingen voor Griekse schuldencrisis
Scheldt Griekse schulden niet kwijt, want daarna hebben we geen drukmiddel meer om Grieken te laten veranderen. En als we de Griekse schulden kwijtschelden, gaan Grieken waarschijnlijk nog meer schulden maken, zonder hun land economisch gezond te maken, wetend dat we ze toch niet failliet willen laten gaan.

Bovendien schep je met kwijtschelden van de Griekse schulden een precedent, waar andere noodlijdende landen in de EU zich op kunnen beroepen. Bovendien zijn de problemen van Griekenland niet het gevolg van overmacht, maar van jarenlang bewust onverantwoordelijk beleid.

Griekenland moet minstens dertig jaar onder strenge curatele komen van de EU, om de economische wantoestanden in Griekenland te verminderen. En de Griekse kiezers moeten over de benodigde maatregelen worden voorgelicht door de EU, met overtuigende en motiverende cursussen via internetvideo's en radio.

Griekenland moet de pensioengerechtigde leeftijd sterk verhogen, overheidscorruptie bestrijden, het belastingstelsel verbeteren, nieuwe bestaansmiddelen zoeken, inkomens sterk nivelleren, enz…

De EU kan Griekenland dwingen om een min of meer centraal geleide economie invoeren. Dat werkt economisch heel succesvol in China en Singapore. En dat kan en moet gebeuren binnen een humane, transparante, democratische rechtsstaat.

Ook kunnen de Griekse schulden pas worden terugbetaald over 50 jaar, als Griekenland economisch gezond is gemaakt.

Het zal denk ik ook helpen als de EU geheel Engelstalig wordt. Dat helpt bij de ontwikkeling van een kenniseconomie in een snel globaliserende samenleving. En dat helpt erg bij de inzet van onderwijsvideo's via internet.

Voor zover we de schulden van Griekenland toch zouden moeten kwijtschelden, kunnen we in ruil daarvoor andere zaken eisen, die in ons belang zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van handel, toerisme, politieke invloed, emigratie, defensie, financieel beleid, aandelen, enz… Griekenland kan namelijk zijn schuldeisers ook tegemoet komen in natura, bijvoorbeeld door bepaalde diensten of privileges te verlenen of te verkopen aan derden.

We kunnen bijvoorbeeld eisen dat ze in de toekomst bepaalde orders doen bij Nederlandse bedrijven. Of we kunnen eisen dat we een deel van het Griekse grondgebied krijgen en dat vervolgens verpachten aan derden. Of we kunnen dat gebruiken voor bijvoorbeeld militaire oefeningen, enz...

Griekenland kan eventuele gebieden met delfstoffen aan ons geven. Of we kunnen eisen dat een groot aantal Nederlandse gehandicapten en ouderen in Griekenland kan wonen en daar verzorgd wordt onder gunstige condities. Dat wil zeggen alleen die ouderen en gehandicapten die dat zelf willen. En Grieken kunnen Nederlandse gevangenen bewaken in Griekenland volgens onze normen.

We kunnen ook gunstige condities vragen bij export en vakanties naar Griekenland, enz… Ook kunnen Grieken voor weinig geld in Nederland wegen aanleggen, huizen bouwen, enz.

We kunnen een deel van het Griekse grondgebied annexeren in ruil voor kwijtschelding van schulden. Daar kunnen dan Nederlanders gaan wonen of 's winters op vakantie gaan. Want Nederland is vol en koud.

Of laat Griekenland een deel van zijn grondgebied, havens, staatsbedrijven, kunstschatten en straaljagers verkopen aan andere landen en aan vermogende particulieren en bedrijven.

We kunnen ook eisen dat Griekenland een deel van de Palestijnse vluchtelingen opneemt, of vluchtelingen uit andere gebieden, in ruil voor kwijtschelding van hun schulden. Of een deel van de bevolking van Israël als oplossing van de Palestijnse kwestie.

Eventueel kan Griekenland worden geannexeerd door een buurland.

Start een Engelstalige politieke Europese federatie. Daardoor kan veel bezuinigd worden op nationale overheden en op vreemde-talenonderwijs en defensie. Door een centrale Europese regering wordt de overheid deskundiger. Nationaliseer alle banken in Europa. Nivelleer de inkomens sterk. Motiveer de Griekse bevolking tot constructief gedrag via populaire aantrekkelijke webvideo's en radioprogramma s.

Verplicht dat alle producten in Griekenland lang meegaan, hoge kwaliteit hebben, nuttig zijn en makkelijk gerepareerd kunnen worden. Geef aantrekkelijk motiverend onderwijs aan Griekse werklozen, afgewisseld met muziek en entertainment, via radio, tv, internet en DVD en in voetbalstadions.

Publiceer kennis van grootverdieners via internet en verbied Griekse topinkomens. Stimuleer Griekse economie door winkels 16-uur per dag open te houden, ook in de weekends.

Zo kun je nog duizenden andere mogelijke oplossingen bedenken. Zie Google: brainstorming-technieken.

De Nederlandse overheid moet een webforum starten, waar iedereen creatieve voorstellen kan schrijven voor de Griekse schuldencrisis, mits doordacht, vernieuwend en genuanceerd! Denk creatief. Gebruik de wisdom of crowds.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds