Meer vrouwen moeten werken
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Laat alle berichten zien
Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

#61:  Auteur: Martijn BerichtGeplaatst: di 28 dec 2004 13:26
    —
Eng gevoel, het eens zijn met Michele, maar ja inderdaad

#62:  Auteur: Magdalena BerichtGeplaatst: di 28 dec 2004 13:55
    —
Hoezo moet dat eng zijn?

#63:  Auteur: Janne BerichtGeplaatst: wo 29 dec 2004 14:50
    —
Interessant topic!
Ook ik ben van mening dat de kreet van minister De Geus dat meer vrouwen aan het werk moeten enigszins loos is, zolang randvoorwaarden als kinderopvang en verlofregelingen nog niet goed geregeld zijn. Bovendien moeten mensen mijns inziens bovenal zelf kunnen bepalen hoe zij hun gezinssituatie inrichten.
Ik heb er respect voor als tweeverdieners met een fulltime baan daarnaast ook nog een gezin weten te runnen, al dan niet met hulp van familie of kinderopvang. Maar als iemand ervoor kiest om fulltime moeder of vader te zijn, dan vind ik dat minstens net zo te respecteren. Zo iemand voedt immers wel zelf zijn kinderen op en levert daarmee (of je het nu wel of geen werk noemt Wink ) een bijdrage aan onze samenleving, die mijn inziens niet onder doet voor die van iemand die een fulltime baan heeft en bijvoorbeeld exact hetzelfde werk (maar dan betaald) doet in bijvoorbeeld een kinderopvang. Dat neemt niet weg dat een thuisblijvende ouder tegenwoordig in de praktijk wel een prijs betaalt voor zijn of haar keuze, zowel op financieel als op persoonlijk vlak. Zoals eerder gezegd werd; je kunt misschien niet meer voor het huis van je dromen kiezen, je moet zuiniger leven dan een gezin met tweeverdieners en er bestaat een kans dat je het gevoel krijgt je niet goed te kunnen ontwikkelen.
Wat mij wel zorgen baart is het gevoel dat die prijs voor sommige mensen misschien niet meer op te brengen is. Kijk, als (een van) beide partners een goede opleiding en goedbetaalde baan heeft, dan vergt het weliswaar aanpassingen, maar is het wel mogelijk om van n goed salaris te leven. Maar wanneer je inkomen net op of onder modaal is, dan ligt dat wellicht toch anders en ben je misschien genoodzaakt om beiden te blijven werken, omdat je anders financieel echt in de knoop komt. Ik vind dat dar een gevaar in schuilt, omdat op deze manier een tweedeling in de samenleving kan ontstaan. Vroeger was het een verworvenheid om als vrouw fulltime te kunnen studeren en werken en ik ben er hartstikke blij mee dat die mogelijkheid bestaat, maar het moet niet zo zijn dat het straks een verworvenheid, een luxe is om als man f vrouw thuis te kunnen blijven voor je kinderen.
Mijns inziens moet er een keuzemogelijkheid blijven bestaan en moet je ieder op zijn of haar manier een steentje bij laten dragen aan onze samenleving. Waarom zou je een vader of moeder die thuisblijft om voor zijn kinderen te zorgen (terwijl zijn of haar partner werkt en het benodigde geld binnen brengt) pers moeten stimuleren om een betaalde baan te zoeken en bijvoorbeeld te gaan 'moederen' of 'vaderen' op een kinderdagverblijf? Wees blij dat er mensen zijn die deze belangrijke taak nog op 'vrijwillige basis' willen uitvoeren Wink Door uitspraken als die van minister De Geus krijg ik het idee dat de bijdrage die een fulltime moeder of vader aan onze maatschappij levert soms wordt onderschat.

#64:  Auteur: Magdalena BerichtGeplaatst: wo 29 dec 2004 15:04
    —
Helemaal mee eens!

#65:  Auteur: mr. crowley BerichtGeplaatst: di 04 jan 2005 11:08
    —
@Janne: zeer goed geschreven. Ik ben het er helemaal mee eens. Als een van de ouders beslist voor zijn eigen kinderen te zorgen, is dat alleen maar te prijzen. Een probleem echter zou kunnen zijn dat in veel gevallen het de vrouw is, die dit gaat doen.

#66:  Auteur: Magdalena BerichtGeplaatst: di 04 jan 2005 12:03
    —
Ook helemaal mee eens..Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Laat alle berichten zien
Pagina 5 van 5

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl