Meer vrouwen moeten werken
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende  Laat alle berichten zien
Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

#31:  Auteur: Juul BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 17:13
    —
dAAb schreef:
Ben het met Flash eens... zonder Juul verder te beledigen vind ik dat als je kinderen neemt, je niet een fulltime oppas moet nemen om voor je kinderen te zorgen. Neem dan geen kinderen zou ik zeggen. Maar dat is mijn mening (bedoel het niet persoonlijk Juul, vind jou een kanjer ! Cheer up )


Is het ooit bij jullie opgekomen dat als je 4 kinderen hebt, en die later ook wil laten studeren dat er dan ook wel heel veel geld binnen moet komen, om dat te kunnen bekostigen? Dan is 2 werkende ouders wel heel erg fijn. Bovendien denk ik dat iedereen het voor zichzelf moet beslissen. Ik weet dat mijn mamma er echt niet blij van wordt als ze de hele dag thuis moet zitten en niet mag werken. Ik heb liever een gelukkige mamma en haar minder thuis dan een ongelukkige mamma (en daarmee ook pappa) en haar veel thuis.

Mijn idee: De Geus, mooi plan, regel eerst de randvoorwaarden, je hoeft niemand te dwingen, je kunt op andere manieren aantrekkelijk maken datgene wat je wenselijk acht, zonder mensen aan te tasten in hun eigen levenssfeer, want die beslissing moeten ze altijd nog zelf maken!

Enneh, als ik later ook kinderen zou mogen krijgen, zou ik zelf er ook voor kiezen om te werken, mijn mamma doet nu een fulltime baan in 4 dagen, door 4 keer 9 a 10 uur te werken.
Alleen maar bij de kinderen zitten, dat is niet echt mijn ideale plaatje...

#32:  Auteur: Magdalena BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 17:19
    —
Alleen al om een beetje huis te kunnen kopen, heb je al twee salarissen nodig. Wat dat betreft is er dus al weinig keus.

En buiten dat heb ik niet gestudeerd om fulltime thuis te gaan zitten. En als je de studentenpoplatie bekijkt, zitten daar erg veel meisjes in. Wil je dat die allemaal fulltime huismoeder worden?

#33:  Auteur: dAAb BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 19:55
    —
Neen! En daarom opper ik het idee om de huisman weer in te voeren... Dus bij deze roep ik u:
Fork >> Huismannen van Nederland, be united! << Fork

#34:  Auteur: MiriamvL BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 20:05
    —
Wat is dus niet snap is dat ik op tv niets anders zie dan jongeren die, wat ze ook proberen, geen baan kunnen vinden, en ik hoor ook niet anders dan slechte economie, hoge werkeloosheid, waarom moeten er dan opeens vrouwen gaan werken, als er nu al geen banen zijn... Natuurlijk kun je dan banen creeren in de kinderopvang e.d., zal wel nodig zijn om voor al die "in de steek" gelaten kindjes te zorgen.. maar die kinderopvang kost ook weer geld, dus volgens mij gebeurt er dan niks effectiefs? Of ligt dat aan mij?

#35:  Auteur: dAAb BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 20:17
    —
nee dat klopt wel wat je daar zegt... En het mooi is, dan ga je banen creeren in de kinderopvang.. hoe dubbel op is dat? Dan gaan die huisvrouwen die niet meer de hele dag thuis willen zitten en voor het huishouden en de kinderen zorgen, die laat je dus euh ja.. kinderen verzorgen... apart.. In de categorie van water naar de zee dragen...

#36:  Auteur: MiriamvL BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 20:20
    —
Precies mijn punt!! En hoe levert dat dan meer geld op? Er moeten dan toch ergens nog meer banen gecreeerd worden... Als we nou een vacature overschot hadden zou ik het nog enigzins kunnen begrijpen...

#37:  Auteur: ergo sum BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 22:15
    —
dAAb schreef:
Dan gaan die huisvrouwen die niet meer de hele dag thuis willen zitten en voor het huishouden en de kinderen zorgen, die laat je dus euh ja.. kinderen verzorgen...


Nog zoiets geks: mensen die vrijwillig de kinderen van een ander gaan opvoeden.
Oké, veel vaders weten niet dat de kinderen niet van hun zijn, maar dat kun je in dit geval toch niet echt zeggen dacht ik zo...

#38:  Auteur: Juul BerichtGeplaatst: do 16 dec 2004 22:34
    —
waarom het geld opbrengt, omdat iedereen die wit werkt belasting betaalt, daarom brengt het geld op!

#39:  Auteur: Magdalena BerichtGeplaatst: vr 17 dec 2004 13:14
    —
dAAb schreef:
Neen! En daarom opper ik het idee om de huisman weer in te voeren... Dus bij deze roep ik u:
Fork >> Huismannen van Nederland, be united! << Fork


"Weer" in te voeren? Shocked

#40:  Auteur: Juul BerichtGeplaatst: vr 17 dec 2004 13:18
    —
ik weet dat er een keer een experiment is geweest om de rollen van mannen en vrouwen om te draaien, dwz de traditionele rollen. Was erg grappig, want het bleek toen dat de vrouwen wel kinderen baarden, maar vervolgens hun kind bij de man lieten, en de man was meer van slag van de geboorte van het kind dan de vrouw.

Dus misschien maar alle vrouwen aan het werk en de mannen thuis, te beginnen met de Geus!

#41:  Auteur: Magdalena BerichtGeplaatst: vr 17 dec 2004 13:22
    —
Rollen omdraaien is theoretisch leuk, maar werkt niet in de praktijk. Vrouwen zijn van nature verzorgender en mannen kunnen kun kroost makkelijker alleen laten en gaan liever op jacht naar voedsel, wat nu is omgetoverd tot het binnenhalen van de centen om daarmee voedsel te laten kopen.. Wink

Volgens mij knoei je met de natuur als je het uit principe wilt omdraaien.

En daarmee probeer ik niet te zeggen dat de vrouw thuis moet zitten en niet mag werken of dat de man niet parttime mag gaan werken.

#42:  Auteur: dAAb BerichtGeplaatst: vr 17 dec 2004 23:22
    —
Magdalena schreef:

Volgens mij knoei je met de natuur als je het uit principe wilt omdraaien.
En daarmee probeer ik niet te zeggen dat de vrouw thuis moet zitten en niet mag werken of dat de man niet parttime mag gaan werken.


jawel jawel jawel Razz dat bedoel je wellllll.... Dancing

Bow Hulde aan Magdalena !! Bow

#43:  Auteur: ergo sum BerichtGeplaatst: za 18 dec 2004 2:38
    —
dAAb schreef:
Magdalena schreef:

Volgens mij knoei je met de natuur als je het uit principe wilt omdraaien.
En daarmee probeer ik niet te zeggen dat de vrouw thuis moet zitten en niet mag werken of dat de man niet parttime mag gaan werken.


jawel jawel jawel Razz dat bedoel je wellllll.... Dancing

Bow Hulde aan Magdalena !! Bow


Hey dAAb,
Arrow aanrecht en deegrol.

#44:  Auteur: MiriamvL BerichtGeplaatst: za 18 dec 2004 12:30
    —
Deegrol kan je rake klappen mee geven Mr. Green

Ik vind het een beetje suf dat de overheid zich hier ook nog weer mee moet bemoeien, partners zullen toch wel competent genoeg zijn om zelf te beslissen hoe ze iets willen regelen?! En als een van de twee niet wil werken en thuis wil blijven voor de kinderen, en financieel lukt dat allemaal, prima toch?! Ik snap ook niet waarom 2/3 van de vrouwen een betaalde baan moet hebben als er (schijnbaar) bergen jongeren zijn die niet aan het werk kunnen komen... ga die lekker eerst aan een betaalde baan helpen.... Over een aantal jaar moeten zij de vergrijzing tegen gaan, als "onze" generatie zoveel jongeren heeft die op hun 18 - 25e niet aan het werk kunnen komen, zullen zij later het ook moeilijker met werken hebben, en dan lijkt het me pas echt een groot probleem...

#45:  Auteur: Flash BerichtGeplaatst: za 18 dec 2004 19:36
    —
ergo sum schreef:
Flash schreef:
... want zodra de kinderen naar het middelbaar onderwijs gaan zijn ze oud genoeg om bijv. een sleutel te krijgen ...


Hoezo dan pas??
Die eigen sleutel had ik echt al veel en veel eerder hoor.
Ik vond het vroeger ook altijd al zo'n onzin dat vriendjes van mij bij hun buren de sleutel moesten ophalen als ze binnen iets wilde pakken. En dan ging de buurvrouw beoordelen of dat wel nodig was. En als het in hun ogen een onzinnige rede was, dan werd dat uiteraard doorgespeeld naar de ouders, en kreeg het kind alsnog op zijn kop. En het krijgen van de eigen sleutel werd zo niet bevorderd.
Nee, ik zou eerder mijn eigen kind de sleutel toevertrouwen dan de buren.


Ik zeg ook niet dat het niet mogelijk is om eerder een sleutel te geven, maar wel dat het niet mijn keuze zou zijn. Ik heb het als kind als zeer fijn ervaren dat er 'altijd' iemand thuis was. En juist om die reden zal ik later er ook voor zorgen dat dat voor mijn kinderen ook mogelijk is.Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende  Laat alle berichten zien
Pagina 3 van 5

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl