Nalatigheid school.
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Pro - Contra

#1: Nalatigheid school. Auteur: faith BerichtGeplaatst: vr 28 aug 2015 16:46
    —
Vijf jaar geleden komt mijn zoon van school met een chauffeursdiploma, al heel snel haalt hij alle rijbewijzen gaat aan de slag als beroepschauffeur.

Nu heeft hij om redenen die hier niet relevant zijn een nieuw rijbewijs moeten aanvragen, echter blijkt dat het chauffeursdiploma is uitgereikt met een aantal belangrijke onderdelen onvoldoende.

Hij krijgt dus nu geen code 95 op zijn rijbewijs, dat betekent dat hij niet meer mag rijden, wel heeft hij de verplichte bijscholing van 35 uur goed afgerond en zijn alle rijbewijzen zonder enkel probleem afgegeven.

Dat heeft nogal wat impact, net een huis gekocht, vaste lasten en een aantal administratieve vakken waar hij nu examen voor moet gaan doen ( kost ong. 2000,-)

Hij heeft dus vijf jaar gereden met gevaarlijke stoffen e.d.. 15 uur per dag in de hele Benelux.
Was dat chauffeursdiploma toendertijd niet uitgereikt ( omdat het niet voldoende was) was er nu dit probleem niet geweest.

We zijn van plan de school aansprakelijk te stellen voor alle kosten die nu gemaakt moeten worden voor het examen en het per direct niet mogen werken.

Wat kunnen we nog meer doen om dit tot een goed einde te brengen?

#2: Re: Nalatigheid school. Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: za 29 aug 2015 3:19
    —
faith schreef:
We zijn van plan de school aansprakelijk te stellen voor alle kosten die nu gemaakt moeten worden voor het examen en het per direct niet mogen werken.

Lijkt me compleet kansloos. Voor zover ik je begrijp was de inhoud van het diploma geheel correct. Alleen heeft de gemeente vervolgens, blijkbaar, een rijbewijs verstrekt met een code waarop hij geen recht had.

De gemeente aansprakelijk stellen voor de uitgifte van eerste rijbewijs lijkt mij ook geen zin te hebben. De gemeente heeft, weliswaar ten onrechte, gegeven waarom is gevraagd. Sowieso kun je je niet meer op de onrechtmatigheid van die eerste uitgifte beroepen, want die heeft na afloop van de bezwaartermijn van 6 weken formele rechtskracht gekregen. (Ook de school kan zich vermoedelijk op formele rechtskracht beroepen.)

De gemeente aansprakelijk stellen voor de uitgifte van het nieuwe rijbewijs met missende code is nog het meest zinvolle. Maar voor zover ik het begrijp handelde de gemeente hierbij geheel juist en rechtmatig.

#3:  Auteur: magentaplus BerichtGeplaatst: do 14 sep 2017 5:45
    —
Ik sluit me aan bij de vorige spreker. Dit is een kansloze zaak, gebaseerd op aangehaalde punten.

#4:  Auteur: nicky_jansen BerichtGeplaatst: wo 04 dec 2019 15:56
    —
Moet ik mijn documenten legaliseren of vertalen om te registreren? ... belastingregeling 'kan eenvoudig hun rijbewijs omwisselen, ongeacht waar ze vandaan komenRechtenforum.nl -> Pro - Contra

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl