Relatiebeding struikelblok voor overstap?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

#1: Relatiebeding struikelblok voor overstap? Auteur: Willem van der Putte BerichtGeplaatst: do 31 okt 2019 19:21
    —
X is werkzaam bij een brandstoffen leverancier, wenst hier te vertrekken en wil een dienstverband aangaan bij een regionale, kleine brandstofleverancier. Kan dit met inachtneming van het relatiebeding in zijn huidige arbeidsovereenkomst.

Het is werknemer verboden om binnen een periode van 12 maanden na beeindiging van de arbeidsovereenkomst op enigerlei wijze betrekkingen aan te gaan of te onderhouden met oude en/of bestaande relaties van werkgever of van aan werkgever gelieerde ondernemingen. Onder relaties wordt in ieder geval verstaan klanten van werkgever, opdrachtgevers, opdrachtnemers alsmede een ieder met wie werkgever in de loop van 24 maanden voorafgaand aan de beeindigingsdatum van de arbeidsovereenkomst zakelijke overeenkomsten heeft gesloten en/of onderhandelingen inzake mogelijke transacties heeft gevoerd alsmede werknemers en ex-werknemers van werkgever. Onder gelieerde ondernemingen wordt in ieder geval verstaan ondernemingen die behoren tot dezelfde groep als werkgever alsmede soortelijke producten en/of diensten vervaardigt, aanbiedt en/of verhandelt als ''NAAM WERKGEVER'' alsmede ondernemingen waarin werkgever op enigerlei deelneemt. Her relatieverbod geldt voor heel Nederland.

Alvast bedankt voor jullie reactie, antwoorden en adviezen!

Groeten Willem van der Putte

#2:  Auteur: UwJurist.nl BerichtGeplaatst: vr 01 nov 2019 10:34
    —
Ervan uitgaande dat de nieuwe werkgever niet behoort tot de genoemde groep (lees: concern) en dat de huidige werkgever geen aandeelhouder is van van de nieuwe, is er geen probleem.
Zo moet dit - slecht geformuleerde - relatiebeding (tevens een verkapt concurrentiebeding) en de term 'gelieerde ondernemingen' worden uitgelegd.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl