Strengere terrorismewet
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Nederlands Recht Voltijd

#1: Strengere terrorismewet Auteur: Michèle BerichtGeplaatst: di 03 feb 2004 12:15
    —
Quote:
Britten: strengere terrorismewet nodig
GROOT-BRITTANNIE De Britse regering wil zelfmoordaanslagen voorkomen door de huidige antiterrorismewetgeving nog strenger te maken. Met de maatregelen die de minister van Binnenlandse Zaken voor ogen heeft, wordt het mogelijk vermeende Briste terroristen te straffen op basis van mogelijke schuld. De bewijslast hoeft minder uitgebreid.
Bron: Metro 03/02


Wij stevenen af op een ware heksenjacht!

#2:  Auteur: Juul BerichtGeplaatst: di 03 feb 2004 14:23
    —
dit mag toch zeker niet mag ik hopen?? Hoe zit het met internationale verdragen hierover???
Bush en Blair zeker weer....
bah!

#3:  Auteur: essie BerichtGeplaatst: wo 04 feb 2004 23:05
    —
en dan krijgt bush misschien ook nog een nobelprijs voor de vrede.
snap ik het ik, of snap jij het??????

#4:  Auteur: Kafka BerichtGeplaatst: do 05 feb 2004 0:23
    —
@Essie: Ik snap het in ieder geval niet
@Michèle: Geloof me er was al een heksenjacht, nu word die echter gedeeltelijk gelegitimeerd.

#5:  Auteur: BG BerichtGeplaatst: ma 09 feb 2004 21:12
    —
Hadden uitstapje naar de AIVD in december (op de dag voor sinterklaas, zelfs die wordt gescreend Smile, moet per se een medewerker zijn! ) en daar een gesprek met de woordvoerder en andere medewerker. Het ging op een gegeven moment over die vermeende terroristen die door Rotterdamse rechtbank vrij gelaten zijn. AIVD beweert dat er daadwerkelijk een terroristische dreiging was en dat er nog steeds serieus op terrorisme gelet moet worden. Misschien doet het allemaal wel aan als een heksenjacht, maar er wordt ook een hoop onheil mee voorkomen. Hier wordt echter weinig over gecommuniceerd door de AIVD, dat hebben we die woordvoerder ook verweten en een paar dagen later verscheen ook al een ingezonden brief van Remkes (verantwoordelijk voor de AIVD) die het een en ander uitgelegd heeft.

Overigens keur ik wat er gebeurt op Guantanamo Bay en elders dat mensen vast zitten zonder enige vorm van proces, af.

#6:  Auteur: Kafka BerichtGeplaatst: ma 09 feb 2004 21:39
    —
Het probleem met de AIVD is dat ze enerzijds heel veel bevoegdheden heeft die verantwoording behoeven, en anderzijds dat het natuurlijk wel onze veiligheidsdienst is.
Als er dus te veel bekend wordt gmeaakt kunnen ze niet effectief genoeg werken.

#7:  Auteur: BG BerichtGeplaatst: ma 09 feb 2004 22:10
    —
Is ook zo. Maar zij hebben eigenlijk totaal geen bevoegdheden, zij marken voor Justitie potentiele verdachten, waarop die vervolgens onderzoek instellen. Ik ben alleen van mening dat ze wat duidelijker mogelijke gevaren duidelijk maken en in hoeverre er wel gevaar is. Ook vind ik dat bewijs wat door de AIVD vergaard is, gebruikt mag worden als bewijsmateriaal. Er moet dan wel een afweging gemaakt worden tussen enerzijds bronnenbescherming (zeer belangrijk voor de AIVD) en anderzijds het staatsbelang. Er moet misschien toch over gedacht worden om bewijs toe te laten wat de verdachte niet kan zien, alleen de rechter. Hier moeten dan wel zeer strenge voorschriften aan verbonden worden, Nederland mag geen politiestaat worden!

Overigens staat in het jaarverslag (wat openbaar is) al waar de AIVD zich op richt en welke groeperingen / staten in de gaten worden gehouden.

#8:  Auteur: Kafka BerichtGeplaatst: ma 09 feb 2004 22:28
    —
Het probleem met het toestaan van bewijs wat vergaard is door de AIVD is dat het bewijs is wat een "normale" opsporingsambtenaar vrijwel nooit kan vergaren.
De AIVD mag bijv. preventief afluisteren, de politie vrijwel nooit (op een paar uitzonderingen na)
Bij een redelijk vermoeden mag de AIVD al veel meer als de politie bij een zekerheid van schuld maar zonder bewijs.
Juist omdat dit bewijs dus onrechtmatig verkregen is mag het niet gebruikt worden als bewijsmiddel in het strafprocesrecht, het mag natuurlijk wel dienen als bewijs om daarna verder te zoeken om de verdachte te kunnen berechten.

#9: Belachelijk... Auteur: Denise BerichtGeplaatst: di 10 feb 2004 14:34
    —
Om nog een keer op het krantenberichtje terug te komen... in 1 woord belachelijk...

En de volgende stap is zeker om mensen die een baard hebben (ik noem maar iets hoor) meteen voor de rechter te slepen vanwege dreiging mbt het terrorisme...

Hou toch op met die bullshit! Het slaat gewoon helemaal nergens meer op.

En nu maar hopen dat de "grootmachten der wereld" (Bush en Blair bedoel ik dan.... Rolling Eyes ) absoluut NIET herkozen worden in eigen land. Zwak buitenlands beleid.

En what about die oorlog in Irak... de VN moet ze eigenlijk gewoon heeel erg hard op de vingers tikken (of hebben ze die bevoegdheid niet?)...

Maar oke, dit was mijn eigen bescheiden mening... Twisted Evil

Groetjes,
Denise



Rechtenforum.nl -> Nederlands Recht Voltijd

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl