Dakterras VVE
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: Dakterras VVE Auteur: huurder1996 BerichtGeplaatst: zo 11 dec 2022 18:42
    —
Hallo,

In oktober hebben wij een appartement gekocht, met 15 februari als overdrachtsdatum. Het is een top-appartement, dus met mogelijkheid tot een dakterras. Echter is er op 11 november een VVE vergadering geweest, waarbij de bewoners van de onderste en middelste verdieping uit zichzelf tegen een dakterras hebben gestemd, de huidige bewoners van ons appartement hebben zich onthouden van stemming. In totaal zitten er dus 3 leden in de VVE, wij waren niet uitgenodigd voor deze vergadering. Uiteraard voelen wij ons enigszins “genaaid” en gepasseerd door nog even snel hierover te stemmen voordat wij er komen wonen. Ik vroeg mij af of, en zo ja in welke mate deze stemming relevant is. Er is namelijk niet gestemd over een concreet voorstel tot een dakterras waarbij er bouwplannen zijn overlegd oid. Is het voor ons mogelijk om de VVE over enige tijd alsnog opnieuw te laten stemmen over dit dakterras? Of is dit besluit definitief? Daarnaast hebben wij de notulen pas op 5 december kunnen inzien, waardoor we ook nog binnen de termijn voor een vernietigingsverzoek zitten bij de kantonrechter, maar dit voelt wel als zwaar geschut; we kennen de buren immers nog geeneens. Wat is jullie advies voor deze situatie?

#2:  Auteur: UwJurist.nl BerichtGeplaatst: do 22 dec 2022 23:56
    —
Er is meer informatie nodig.

Was het überhaupt een agendapunt? Er kan namelijk alleen maar gestemd worden over agendapunten.

En zo ja, hoe luidde het voorstel/agendapunt precies? En hoe luidde exact het 'besluit'?

Of te wel: e.e.a. nauwkeurig citeren.

En waarom stemde de verkoper niet?
Is dit onderwerp ook bij de verkoop besproken met verkoper/diens makelaar/jullie makelaar? En hoe ging dat dan?

#3:  Auteur: Jeroen1967 BerichtGeplaatst: do 29 dec 2022 16:32
    —
Je hebt altijd toestemming nodig van de VVE, dus ik zie het nut van opnieuw stemmen niet zo. De twee-tegen-een situatie zal toch niet wijzigen. Zie ook hier:

https://www.flinckadvocaten.nl/toestemming-vve-voor-het-aanleggen-van-een-dakterras

Als het een gemeenschappelijk dak betreft heeft een en ander nog wel wat voeten in de aarde.Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl