Vraag over interpretatie algemene voorwaarden?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Informatie en technologie

#1: Vraag over interpretatie algemene voorwaarden? Auteur: FGH BerichtGeplaatst: vr 03 apr 2015 6:36
    —
Ik heb een vraag over een gedeelte van de algemene voorwaarden van een bedrijf. Hieronder wordt de tekst weergegeven:

7.2 Indien klant door het verbruik andere klanten tot last is, neemt GH contact op met wederpartij om te bespreken hoe dit op te lossen. De eisen van GH zijn in deze bindend. Bij veroorzaking van acute problemen kan GH ervoor kiezen om direct de website af te sluiten om de hinder bij
andere klanten zo veel mogelijk te voorkomen.
7.3 Indien wederpartij zoveel dataverkeer verbruikt, dat GH hier direct, bewijsbare schade door lijdt (door bijvoorbeeld overschrijding van het ingekochte dataverkeer waarvoor klant voor een groot deel verantwoordelijk is) is GH gerechtigd deze schade te verhalen op wederpartij.
7.4 Bij extreem dataverbruik is GH gerechtigd de website van wederpartij af te sluiten voor onbepaalde tijd om de schade zoals beschreven in punt 7.3 proberen te voorkomen en onbereikbaarheid van de server tegen te gaan.
7.5 De wederpartij mag niet van GH verwachten dat GH zich altijd aan punt 7.4, voor wat betreft het beperken van schade, kan houden.

Mijn vraag is de volgende: Wat is precies de interpretatie van 7.5?

#2:  Auteur: StevenK BerichtGeplaatst: vr 03 apr 2015 11:20
    —
Dat het beperken van schade een inspanningsverplichting is en niet een resultaatsverplichting, zodat de klant niet een schadeclaim af kan weren met een 'GH had de schade moeten beperken op grond van 7.4' argument.



Rechtenforum.nl -> Informatie en technologie

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl