Tijdschriftprijzen: studentenkorting zinvol?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende  Laat alle berichten zien
Rechtenforum.nl -> Boeken & zo

#1: Tijdschriftprijzen Auteur: Plussus BerichtGeplaatst: ma 04 sep 2006 12:29
    —
Wat ik me afvraag: stel dat je juridische tijdschriften gedurende je studietijd voor een lagere prijs kunt krijgen, dus b.v. lager dan de al bestaande studentenprijzen die sommige uitgevers bieden ... is dat dan interessant voor een student?

Ik hoor regelmatig geluiden om me heen over korting: "maakt mij dat nou uit, mijn ouders betalen" ... maar ik kan me niet voorstellen dat iedereen zo denkt.

Idea

#2:  Auteur: MiriamvL BerichtGeplaatst: ma 04 sep 2006 16:27
    —
Euh.... JA!! Ik ken veel studenten waarvan de ouders betalen, maar ook een hoop niet... En ik betwijfel dat er veel studenten zijn waar de ouders maar ongelimiteerd voor van alles blijven betalen... Alles wat goedkoper kan is beter Very Happy

#3:  Auteur: Plussus BerichtGeplaatst: ma 04 sep 2006 18:15
    —
Het leek me ook al niet zo logisch dat alle ouwelui geen waarde hechten aan lagere prijzen.

Wat mij vooral benieuwt is: als er lagere prijzen komen, voor welke juridische tijdschriften is dat dan interessant?

De Ars Aequi komt al met een prijsje van € 32.50 voor een jaar. Is er een lagere prijs waardoor je als gemiddelde student wel over de streep gaat om toch maar een abonnement te nemen?

Veel genoemd (en geroemd) is het NJB (Nederlands Juristenblad) ... ook daar bestaat al een studentenprijs. Normaal € 239.50, voor een student € 119.75. Volgens de meesten een heel goed blad, maar met die prijs kan ik me toch voorstellen dat het een grote hap uit je budget haalt. Wat is een realistische prijs voor een student?

En uiteraard: zijn er nog meer bladen die wel heel interessant zijn ... maar net even te duur (of gewoon veel te duur).

#4:  Auteur: tikSimone BerichtGeplaatst: ma 04 sep 2006 19:09
    —
Ook deze werkende vindt de studentenkorting heel interessant hoor.
En NJB is dat tientje per maand meer dan waard!

#5:  Auteur: RemcoJansen BerichtGeplaatst: ma 04 sep 2006 21:34
    —
De meeste tijdschriften van Kluwer hebben een speciale prijs voor studenten. Gewoon ff kijken op www.kluwershop.nl
Mijn interesse gaat uit naar het tijdschrift Ondernemingsrecht.

#6:  Auteur: MiriamvL BerichtGeplaatst: ma 04 sep 2006 22:19
    —
Het probleem van NJB is niet eens zo zeer die E 119,-, zoals Simone al zegt: het is maar een tientje per maand.. Maar je moet bij Kluwer dat bedrag in een keer ophoesten... dat is lastig.. Het is dan helemaal wel een heel bedrag..

Ik heb een studentenabonnement op NRC Next (geen juridisch blad, maar natuurlijk wel interessant) waar ik voor 12,50 p.m. erg tevreden mee ben..

Verdere juridisch bladen... tja... eigenlijk ken ik naast AA, NJB en het Advocatenblad geen andere bladen... Ik zou er ook niet zo heel gauw wat bij nemen (voor de duidelijkheid, ik heb AA en NJB), want tja... je kan het helaas niet allemaal lezen...

#7:  Auteur: Plussus BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 1:27
    —
Reagerend op de laatste reactie zou het dus veel handiger zijn als je voor een redelijk maandbedrag je tijdschriften toegezonden krijgt. Als ik even reken, € 119.75 voor de NJB en € 32.50 voor de AA zou dan per maand in de richting van iets van € 12.00 gaan.

Het klinkt inderdaad een stuk prettiger en is beter in te plannen in je kosten. Er moeten dan wel voldoende mensen zijn die dat interessant vinden om zoiets te gaan regelen.

#8:  Auteur: tikSimone BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 7:53
    —
Illen zij niet met automatische incasso werken? Want elke maand een rekening sturen en daar evt. achteraan moeten zitten is voor bedrijven veel te duur.

#9:  Auteur: Plussus BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 8:30
    —
Daar heb je een punt ... zou zoiets een probleem zijn? Als je in 1 keer betaalt ben je het geld direct kwijt en slaat het een gat in je bankrekening. Bij een vorm van incasso heb je de pijn gespreid.

Wat is een haalbare manier van betalen?

#10:  Auteur: LeChat BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 9:44
    —
Misschien bevind ik me (met een relatief hoge stufi, stage met vergoeding én bijbaan) in een vrij riante positie, maar is het nou echt zo'n groot probleem om € 120,- in één keer te betalen? Je kunt er toch ook de rest v.d. maanden 10/12 euro voor opzij zetten? Dan heb je 't bedrag in feite ook gespreid over 12 maanden... Want ik kan me heel goed voorstellen dat bedrijven voor zo'n bedrag geen maandtermijnen gaan instellen, dat vinden ze veel te veel gedoe voor een (in hun ogen) gering bedrag.

#11:  Auteur: Volento Deo BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 10:57
    —
Gespreid over 12 maanden is inderdaad te veel gevraagd lijkt me, maar gespreid over een kwartaal zou toch wel een goede oplossing zijn (3 x 40 euries).

#12:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 11:16
    —
Hoeveel kwartalen tel jij in een jaar?

#13:  Auteur: Gwenny BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 18:03
    —
@ bona fides: LOL Mr. Green

Vandaag mijn juridische kookboek (welkomsgeschenk AA) binnen gekregen. Staan leuke dingetjes in.

Ik vind per kwartaal een bedrag betalen een goede optie.
Ik heb bijvoorbeeld verschillende abonnementen (NJB, AA, (op termijn Advocatenblad), een medisch tijdschrift en nog wat dingen) en dan moet ik in ongeveer 1 maand enkele honderden euro's ophoesten. En omdat het voor sommige bladen het eerste jaar is dat ik abonnee ben is er gelijk een gat in het budget geslagen. Ik heb zelfs moeten lenen omdat het bedrag erg hoog is. Zeker als er ook nog eens studieboeken bij komen.


Als idee voor een eventueel nieuw blad zou ik momenteel niks aan kunnen dragen omdat ik simpelweg nog niet weet wat er al bestaat en wat de kwaliteit van het bestaande is.

Gwen

#14:  Auteur: Plussus BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 18:48
    —
Betaling per kwartaal is dus de voorkeur van meerdere mensen merk ik. Zelf kon ik nog nergens een duidelijk overzicht met juridische bladen vinden met een studentenprijs.

Is er behoefte aan een dergelijk overzicht??

#15:  Auteur: MiriamvL BerichtGeplaatst: di 05 sep 2006 20:58
    —
@LeChat: Hoe krijg je het voorelkaar een relatieve hoge stufi te hebben? Het is toch voor iedereen hetzelfde?

Het is idd ook een probleem dat al die dingen in september betaald moeten worden, lidmaatschap studievereniging(en), abonnementen, nieuwe boeken, een nieuwe sportkaart.. noem maar op... En het geld op zij zetten is ook Utopia... moet je eerst een jaar sparen voordat je een abonnement ergens op kan nemen... daarbij werkt dat sparen ook niet als je eigenlijk altijd krappig in je geld zit.. WinkRechtenforum.nl -> Boeken & zo

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende  Laat alle berichten zien
Pagina 1 van 5

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl