Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
180-dagen rege...
reparatiehuwel...
Res Nullius ?
proces verbaal...
aansprakelijkh...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu do 28 mrt 2024 13:11
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

aanschaf puppy, mogelijk koop ontbinden?
Moderator: Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
blitzah



Leeftijd: 30
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Ram


Berichten: 1


BerichtGeplaatst: za 27 okt 2018 16:23    Onderwerp: aanschaf puppy, mogelijk koop ontbinden? Reageer met quote Naar onder Naar boven

pup gekocht bij fokker, koopovereenkomst en bij kvk aangesloten

ik heb vrijdag 5 oktober een puppy opgehaald daarbij vertelde ze dat de pup een hartruisje heeft en open fontanel, hoefde we ons geen zorgen om te maken. Pup had diaree door de ontworming Eenmaal thuis en de komende dagen was er meer aan de hand met de pup.

Bij de dierenarts zeiden ze dat het hartruisje rechts zit, en ook betreft open fontanel dat dit ernstiger is dan ons verteld is geworden door de fokker

Pup haar tand groeide verkeerd waaraan ze pijn heeft waardoor het verstandig zou zijn om deze te trekken omdat de volwassentand verkeerd kan groeien. Dat ze met de achterpoten loopt als een koe. Kan in de toekomst eventueel klachten opleveren.

Paar dagen later met spoed naar de dierenarts gegaan, pup at en dronk niet hevige diaree. pup heeft 6 uur ongeveer aan het infuus gelegen. Blijkaar heeft ze de darmparasiet giardia. Waardoor ze lage rode bloedcellen ( door bloedverlies intern) heeft en lage waarde eiwitten heeft.

Het ging een dag goed erna weer terug moeten gaan en toen helaas weer vocht moeten binnen krijgen dit is toen onderhuids gedaan.

De dag erna heeft ze volgens onze dierenarts en een andere dierenarts een epilepsie aangeval gehad. Hiervan was ook een stukje van gefilmd.

We hebben toen de pup dezelfde dag terug gebracht. Omdat er aan de pup niet veel klopt. 1 dierenarts zei dat het een grote kans is dat de pup in de toekomst veel klachten gaat krijgen. De andere dierenarts vertelde ons dat het verstandiger is om een verzekering te nemen op de pup.

Eenmaal terug gebracht was het daar ook niet soepel gelopen en zijn we als klant zijnde ook slecht behandeld vinden wij. Ze heeft de pup niet bekeken toen we daar waren had geen geld opzak. Dus een contract laten maken waarin staat dat de pup terug is wegens de klachten die de pup heeft. Dat wij het geld terug zouden krijgen ( via whatsapp rekeningnummer gegeven en ten name van) zodra de hond beter is zouden wij de hond weer voor hetzelfde bedrag kunnen terug kopen.

Ze heeft toen eigenlijk onze dierenarts belachelijk gemaakt dat hun in een glazen bol konden kijken. Volgens haar zou de pup gezond zijn. De aanval wat ze heeft gekregen hebben wij uitgelegd en gelooft niet dat het een epilepsie aanval is. Terwijl ze aantal x heeft aangegeven dat ze geen dierenarts is.

Nu word er door haar verteld dat toen wij de pup terug brachten het geld contant hebben gekregen. Dat we de pup weer kunnen ophalen 27 oktober en nogmaals dan moeten betalen of de pup gaat de verkoop in. terwijl wij nooit het geld hebben gekregen anders had ik dit ook op papier laten zetten

Terwijl dan ook de kuur van de pup voor de giardia niet voorbij is en ook de na controle nog niet plaats heeft kunnen vinden.

Wij vroegen of ze bewijs heeft dat de pup gezond is want dan zouden wij haar natuurlijk graag terug willen hebben.

Ze zegt ja dat er bewijs is. Alleen het bewijs is wat toen in het paspoort heeft gezet. Nadat we de pup dus hebben gebracht is ze niet meer op controle geweest bij de dierenarts sowieso zou dan uitgezocht moeten worden waardoor ze de epilepsie aanval heeft gekregen.

Dus wij wilde de pup niet meer terug omdat we het vertrouwen kwijt zijn in die fokker en dat we niet weten of de pup gezond is.

Ze heeft duidelijk vermeld als we de pup niet ophalen dat de pup weer de verkoop ingaat.

erna nog een aantal keer contact gehad waarin de manier waarop ze sprak ( via mail) dat we het geld eigenlijk niet terug hebben. dus ze doet alsof ze nooit heeft gezegd dat wij het geld al terug zouden hebben.

Dit heeft zich 1 week geleden plaats gevonden.

deze week een email gestuurd waarin staat dat wij graag ons geld terug wilde, dat ze zich niet aan de afspraken heeft gehouden anders gaan wij verder stappen ondernemen.

vandaag bericht ontvangen, ze gaf daarbij de dierenartskosten te vergoed als en de pup op zouden halen. met de nadruk onze klacht via marktplaats in te trekken.

wij hadden gevraagd is de pup gezond verklaard, hierop had ze gezegd ja. wij vroegen bewijs ervan. zei ze eigenlijk heb ik niet en zag het nut er ook niet van in aangezien in het paspoort van de pup staat dat ze gezond is...

betreft dierenartskosten vergoeding heb ik haar toen een x het bedrag doorgegeven van 1 dierenarts bezoek. bij aflevering pup toen eigenlijk verteld dat we in totaal 3 x zijn geweest bij de dierenarts. dus daar was ze ook niet zo blij mee dat het bedrag hoger is dan ze had verwacht.

ze gaf ook nog aan dat ze niet 100% zeker weet of de Giardia parasiet weg is. ze had zelf het idee dat het er nog was. dus ze zegt dat de pup gezond is. terwijl deze eigenlijk nog steeds ziek is. dus ook geen idee of deze pup gezondverklaart is door de dierenarts

in de koopovereenkomst staat: pup 'reparatie' , nieuwe pup of nieuwe pup uit volgend nest, als laatste geld terug. pup reparatie heeft ze dan al overgeslagen.
nieuwe pup wat ze nog heeft is flink geld nog bijleggen. nieuwe pup uit volgend nest hebben wij dan totaal geen vertrouwen in. dus we willen graag het geld terug wat ze weigert te doen.

is er een mogelijkheid om toch de koopovereenkomst te eindigen?

dus het geld terug te krijgen. aangezien er totaal geen vertrouwen meer zit vanuit mijn kant naar de fokker. betreft haar gedrag en leugens. totaal niet aftersales vaardig is.

alvast bedankt voor het lezen van dit lange bericht en de reactie's
Bekijk profiel Stuur privé bericht
bona fides




Geslacht: Man

Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 22889


BerichtGeplaatst: za 03 nov 2018 23:53    Onderwerp: Re: aanschaf puppy, mogelijk koop ontbinden? Reageer met quote Naar onder Naar boven

blitzah schreef:
Nu word er door haar verteld dat toen wij de pup terug brachten het geld contant hebben gekregen. Dat we de pup weer kunnen ophalen 27 oktober en nogmaals dan moeten betalen of de pup gaat de verkoop in. terwijl wij nooit het geld hebben gekregen anders had ik dit ook op papier laten zetten

Als ze beweert het geld contact te hebben terugebetaald, moet ze daarvan een kwitantie kunnen overleggen. Dat kan ze (uiteraard) niet, dus zal ze niet kunnen bewijzen dat ze de koopsom heeft terugbetaald.

Quote:
erna nog een aantal keer contact gehad waarin de manier waarop ze sprak ( via mail) dat we het geld eigenlijk niet terug hebben. dus ze doet alsof ze nooit heeft gezegd dat wij het geld al terug zouden hebben.

Dus ze geeft blijkbaar ook toe dat het geld niet is terugbetaald.

Quote:
is er een mogelijkheid om toch de koopovereenkomst te eindigen?

Ja, je kunt de koopovereenkomst ontbinden omdat de verkoper is tekortgeschoten in de nakoming ervan. Je krijgt dan je geld terug en de pup blijft bij de verkoper.
_________________
Hanc marginis exiguitas non caperet.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  



Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds