Werken in de VS met Nederlands recht
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Studeren in het buitenland

#1: Werken in de VS met Nederlands recht Auteur: Dereau BerichtGeplaatst: vr 02 sep 2011 20:29
    —
Dag allen,

Op dit moment ben ik halverwege mijn bachelor Nederlands recht. Graag wil ik de kant van rechtsfilosofie op in mijn master. Ik wil echter ook graag een tijd in de VS (of een ander angelsaksisch land, maar de VS hebben de voorkeur) werken.

Wat moet ik doen als Nederlands recht-student om me voor te bereiden op een mogelijke baan voor een aantal jaren in de VS? Is dat mogelijk en zo ja, hoe? Heeft iemand hier ervaring mee?

#2:  Auteur: Para legal BerichtGeplaatst: vr 04 nov 2011 7:23
    —
Je opleiding in de US verder afmaken of een deel ervan in de US doen. De US heeft, zoals je waarschijnlijk weet, een ander rechtsstelsel.
Zoek eens op internet naar opleidingen voor recht en kijk wat dan de vereisten zijn van die opleidingen voor internationale studenten. Veelal hangt het af van de staat waar je naartoe zou willen wat de richtlijnen zijn. Een bachelor in Nederland halen geeft je hooguit een basis om vandaar uit verder te gaan in de US. Je kunt niet met een Nederlandse bachelors opleiding in de US aan de slag als jurist (want alleen advocaten mogen hier juridisch advies geven). En zoals je misschien wel weet moet je na het behalen van je master (in de US) in elk geval je bar examen halen.

Wie weet is er een mogelijkheid tot het doen van een stage of een uitwisseling tijdens je huidige opleiding. Op die manier kun je toch iets van de sfeer in de US proeven.

Buiten je opleidingseisen om te mogen werken als advocaat in de US, komt er ook nog een stukje emigratiewetgeving bij kijken. Op wat voor visum zou je de US binnen willen komen? Bij werk gebaseerde visa moet de werkgever in de US aan kunnen tonen dat jij een bepaalde expertise hebt die zij nodig hebben en niet in eigen land kunnen vinden. Dan is je vooropleiding waarschijnlijk juist niet ideaal, aangezien je er weinig tot niks mee kunt in de US, tenzij je verder zou gaan studeren. Een studentenvisum zou wel geschikt zijn hiervoor, maar dan zul je een bak geld mee moeten nemen, aangezien je voor zo'n visum moet kunnen aantonen dat je het geld hebt om te kunnen studeren in de US. Werken mag je niet op een studentenvisum, dus je kunt niet zeggen dat je al werkend in het land je studie bij elkaar spaart.

Vooralsnog zie ik dus weinig mogelijkheden voor je. Maar waar een wil is...

#3:  Auteur: Taxt BerichtGeplaatst: do 08 dec 2011 12:53
    —
Voor mij geldt hetzelfde, ook ik wil erg graag ik de VS aan de slag later.
Ik mag alleen nu nog kiezen aan welke universiteit ik ga studeren. Zijn er universiteiten in Nederland/Europa waar je wel het recht leert dat in de VS gehanteerd wordt?

#4:  Auteur: Taxt BerichtGeplaatst: do 08 dec 2011 12:54
    —
Voor mij geldt hetzelfde, ook ik wil erg graag ik de VS aan de slag later.
Ik mag alleen nu nog kiezen aan welke universiteit ik ga studeren. Zijn er universiteiten in Nederland/Europa waar je wel het recht leert dat in de VS gehanteerd wordt?Rechtenforum.nl -> Studeren in het buitenland

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl