Twijfelaar
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Nederlands Recht Voltijd

#1: Twijfelaar Auteur: I.D BerichtGeplaatst: wo 20 jul 2011 1:52
    —
Beste leden,

Ik ben een aankomend student Rechtgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit maar ik maak me een beetje zorgen. Ik heb namelijk al een wettebundel maar weet niet hoe ik hem gebruiken moet. Ik ben wel heel erg gemotiveerd en weet ook zeker dat dit mijn studie is.

Dus mijn vraag is; Is het belangrijk dat je al weet hoe zo'n wettebundel werkt als je gaat beginnen?

Gr. Ismael

#2:  Auteur: Lexspecialis BerichtGeplaatst: wo 20 jul 2011 2:23
    —
Nee, het lezen en interpreteren van wetten is een vaardigheid die je gaandeweg onder de knie krijgt. Ze verwachten in principe bij de eerste lessen dat niemand ooit een wetboek heeft open gehad.

Ik kan je wel aanraden in de vakantie alvast eventjes rond te bladeren door de inhoudsopgave en een paar artikeltjes te bekijken.

Op de UL hadden we in het eerste jaar een vak genaamd 'Rechtsvinding' waarin we artikelen tot in detail en per voorwaarde gingen ontleden en zo erachter konden komen wanneer een bepaald artikel van toepassing was. Ik neem aan dat je op de Erasmus Uni een soortgelijk vak hebt.

#3:  Auteur: DeryaG BerichtGeplaatst: wo 20 jul 2011 2:27
    —
Beste Ismael,

Het is absoluut geen probleem dat je nog niet weet hoe je met je wettenbundel om moet gaan. Dat zal je allemaal nog leren Smile Met de tijd zul je daar je vaardigheid in krijgen. Ik ben ook een aankomend student rechtsgeleerdheid aan de Erasmus universiteit. Nu kom ik wel van Hbo-rechten af met mijn propedeuse en heb hierdoor wel een beetje verstand met het omgaan van wettenbundels. Toen ik vorigjaar met Hbo-rechten begon wist ik ook totaal niet hoe ik mijn wettenbundels moest gebruiken Smile Gelukkig went het snel. Komt helemaal goed!

Gr. Derya

#4:  Auteur: De Fiscalist BerichtGeplaatst: wo 20 jul 2011 17:02
    —
Als je alvast wat wilt lezen in je wettenbundel (voor het slapen gaan Wink probeer dan boek 6 of boek 7 eens van het BW. Die zijn nog wel redelijk toegankelijk.

Ook het strafrecht kan aardig zijn, als dat je ligt.

Boek 4 erfrecht, zou ik even laten liggen, ook familierecht (boek 1) en rechtspersonen (boek 2) kan wat droog zijn Very Happy

#5:  Auteur: advocaatjeleefjenog BerichtGeplaatst: vr 22 jul 2011 18:13
    —
Je leert inderdaad tijdens je studie hoe je ermee om moet gaan, maak je dus geen zorgen. In Leiden hadden wij het vak Leiden Law Practices, hierin leer je allerlei handige vaardigheden, waaronder een instructie over het gebruik van je wettenbundel. Er wordt zoals gezegd vanuit gegaan dat niemand ooit een wettenbundel heeft gebruikt.

Ter aanvulling op mijn bovenposter: hoewel niet zo lang is de Grondwet misschien ook wel leuk om alvast te lezen.



Rechtenforum.nl -> Nederlands Recht Voltijd

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl