Tijdelijke verhuur
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

#1: Tijdelijke verhuur Auteur: spirit69 BerichtGeplaatst: do 08 aug 2019 13:37
    —
Situatie is dat eigenaar van een woning dit twee jaar in de verhuur heeft gedaan. De situatie is dat de eigenaar op zich wel verder wil met zijn huurders, maar wederom in een tijdelijke contract situatie. Wetgeving is hier duidelijk over: verlenging wil zeggen contract voor onbepaalde tijd.

Stel dat de tijdelijke verhuurders zich voor een maand uitschrijven na opzegging huurcontract, daadwerkelijk kortstondig ergens anders verblijven en dus geen huur betalen. Is dit dan voldoende om de wettelijke tijdelijke huur overeenkomst weer aan te gaan mits beide partijen hier achter staan?

Of zal dit nooit juridisch standhouden en zou dit gezien worden als verlenging tijdelijk contract?

grt

Frank

#2:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: zo 11 aug 2019 22:37
    —
Ik neem aan dat de eigenaar tussen de één en drie maanden voor het verstrijken van de termijn van twee jaar de huurder schriftelijk heeft geïnformeerd over de dag waarop de huurovereenkomst afloopt. (Zo niet, dan wordt de huurovereenkomst automatisch voor onbepaalde tijd verlengd.)

Volgens artikel 7:271 lid 1 sub b, laatste volzin, BW:
Quote:
Indien na afloop van een voor bepaalde tijd van twee onderscheidenlijk vijf jaar of korter aangegane huur met dezelfde huurder aansluitend opnieuw een huurovereenkomst wordt aangegaan, wordt deze laatste overeenkomst opgevat als een verlenging voor onbepaalde tijd van eerstgenoemde huurovereenkomst.

Een dag of een maand ertussen is niet meer "aansluitend", maar als de huurder zijn spullen in die tijd laat staan, gaat het toch duidelijk om een schijnconstructie en vermoed ik dat de rechter er doorheen gaat prikken.



Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl