Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Syracuse footb...
Steve Sarkisia...
Jaden Jones an...
Notebook: Devo...
Manny Diaz bes...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu vr 21 jan 2022 13:43
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

TTIP - Venezuela
Moderator: Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Firestarter

Firestarter

Leeftijd: 47
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Stier


Berichten: 438


BerichtGeplaatst: za 28 mei 2016 17:18    Onderwerp: TTIP - Venezuela Reageer met quote Naar onder Naar boven

Veel mensen hebben wel eens gehoord van protesten tegen het Transatlantic Trade and Investment Partnership verdrag (TTIP), zonder dat ze eigenlijk weten wat dit is. Het gaat erom dat de VS en de EU door het afsluiten van het TTIP verdrag een sterker blok vormen om vrijhandel vanuit de ontwikkelingslanden tegen te gaan.
Als actueel voorbeeld van de effecten van de “vrije” wereldhandel kies ik voor Venezuela, waar protesten zijn, omdat mensen hongerlijden.

UITBUITING VAN DE DERDE WERELD
Nadat de kolonies hun soevereiniteit kregen, is er in wezen niets veranderd. Het zijn nog steeds de koloniale krachten, die onder het mom van internationaal recht bepalen hoe de kolonies zich moeten laten uitbuiten. En mooie truc is door de Europese Unie van ons belastinggeld onze industrie steunen, zodat de derde wereld wordt weggeconcurreerd. We krijgen een deel van dat geld weer terug, door met importheffingen te zorgen dat de derde wereld ook op onze markten niet kan concurreren. Vervolgens zijn onze investeerders zo liefdadig om deze landen te helpen, het is niet meer dan logisch dat ze hiervoor beloond willen worden. Hier een beschrijving van hoe de Europese Unie met belastinggeld de economie van de derde benadeelt: http://web.archive.org/web/20171228113734/https://www.tcd.ie/iiis/policycoherence/eu-agricultural-policy/protection-measures.php

Zo lang er crises zijn, blijven de grote investeerders extra geld verdienen. Enig idee wie de crises veroorzaken?

Het is dus logisch dat die derde wereld “bananenrepublieken” financiële problemen krijgen, zodat ze geld moeten lenen van de Wereldbank en het IMF om rond te kunnen komen (het is makkelijk geld uitlenen, als je dat kunt bijdrukken), met als tegenprestatie dat ze precies doen wat opgelegd wordt. Met deze aanpassingen wordt vanzelfsprekend hun economie nog meer te gronde gericht.
Eén van de belangrijkste trucs is het afsluiten van handelsovereenkomsten, ter beoordeling van de “onafhankelijke” blanke rechters. Vanaf 1959 werd het afsluiten van Bilateral Investment Treaties (BIT´s) met de ontwikkelingslanden populair om ”investeringen” te beschermen; in de beginjaren waren deze BIT’s gegrond op de General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) van 1947. Vanaf 1995 was de volgende grote ontwikkeling in BIT’s de General Agreement on Tariffs in Services (GATS), voor investeringen in dienstverlening. Vanaf het einde van de jaren 1980 was er een soort van explosie in het afsluiten van BIT’s; niet meer alleen tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden, maar nu ook tussen ontwikkelde landen onderling, om zo ontwikkelingslanden te kunnen uitsluiten. Ontwikkelingslanden die geen BIT’s afsluiten, wordt het simpelweg onmogelijk gemaakt om nog goederen te exporteren, terwijl het buitenlandse grootkapitaal wordt weggehaald.
Voor de geschiedenis van Internationale verdragen voor investeringen zie het verhaal van Vandevelde uit 2005: http://jilp.law.ucdavis.edu/issues/volume-12-1/van5.pdf

In het volgende verhaal noemt Anghie uitbuiting van ontwikkelingslanden onder het mom van internationaal recht “positivisme”: http://web.archive.org/web/20170309114503/https://law.wisc.edu/gls/documents/tony_anghie_colonialism.pdf


TTIP / ISDS
Hier een korte opsomming van de gevolgen van TTIP: http://www.degrowth.de/en/2014/08/ttip-reasons-why-the-rest-of-the-world-should-be-aware/

Hier een uitgebreid verhaal over de ISDS arbitrage: http://corporateeurope.org/2012/11/chapter-1-introduction

Als de EU en de VS TTIP ondertekenen, worden andere gebieden uitgesloten en zo gedwongen om BIT’s af te sluiten. Volgens het volgende rapport is te verwachten dat Zuid-Amerika 1,5 tot 5,6% en Afrika 1,2 tot 4% erop achteruit gaan: http://web.archive.org/web/20160408003554/http://www.bfna.org/sites/default/files/TTIP-GED%20study%2017June%202013.pdf

Deze landen worden zo gedwongen om zelf met de VS en Europa BIT’s af te sluiten, zodat de koloniale krachten deze landen dicteren hoe ze zich moeten laten plunderen. Op grond van de arbitrage van Investor-State Dispute Settlement (ISDS) kunnen multinationals landen aanklagen als ze vinden dat hun investeringen te weinig rendement hebben opgeleverd. Het effect is dat als landen milieu, gezondheid, rechten van werknemers of mensenrechten beschermen, ze aangeklaagd worden door multinationals. Als subsidie gegeven wordt, maar ook als subsidies stoppen, kunnen landen aangeklaagd worden. Voor zover democratisch gekozen volksvertegenwoordigingen nog iets te zeggen hebben, wordt dat door de ISDS nog verder beperkt. Het is de Wereldbank die deze geschillen beslist, anders gezegd: door de ISDS arbitrages (formeel geen rechtszaken), worden bankiers nog machtiger over de rug van de belastingbetaler.
Eerst zoekt het juridisch team van een investeerder naar het meest voordelig verdrag en arbitragetribunaal, dat een oordeel kan vellen over de klachten van een multinational die pretendeert benadeeld te zijn door een land. De oordelen over de ISDS worden geveld door 3 arbiters, waarvan beide partijen 1 arbiter kiezen, die samen de voorzitter kiezen. Ik zal wat informatie geven over 3 van deze arbiters (die trouwens kapitalen verdienen voor hun mooie werk). Om de arbiters vrijheid te geven om (naar willekeur) te oordelen zijn vele verdragen nogal vaag opgesteld. 69% van de arbiters is trouwens afkomstig uit Noord-Amerika of West-Europa.

Het meest aangeklaagde land onder ISDS is Argentinië, dat in 2001 maatregelen nam waarvoor de grote investeerders gecompenseerd willen worden met honderden miljoenen, ook de crisis in Griekenland werd geregisseerd door het IMF en de Wereldbank. De betrokken advocaten en arbiters brengen tarieven in rekening van ruim 500 euro (het overdrijven van de bestede tijd nog niet eens meegerekend).

Hoe onafhankelijk de internationale arbitrage is, blijkt uit het volgende citaat van een advocaat die opschepte: “I’ve got a case right now in front of [a leading international arbitrator]. Every time I go to a conference, he’s there. We read each other’s books. My opponent on the case... well, he hasn’t got a clue […]. Between all the partners in our group [...] we’ve appeared before every single arbitrator worth knowing. Not just once, but multiple times in the past few years and we have the inside knowledge as a result of that”. En om te voorkomen dat mensen weten wat er hier uitgespookt wordt zijn de arbitrages bij het ISDS niet openbaar.
Een gevolg van TTIP is dat de gezondheidszorg geprivatiseerd wordt. Enig idee van de gevolgen als de winsten onder druk komen te staan als gevolg van het bevolkingsoverschot?


DE KOLONIALE WERELDBANK
Er zijn 189 landen lid van de Wereldbank. Het orgaan dat het voor het zeggen heeft, is de Board of Governors, waarin alle landen vertegenwoordigd zijn. De grap is dat deze landen stemrecht hebben op grond van hun economische status. Dit laat zich vertalen met dat de landen die rijk zijn geworden door de kolonies te plunderen, zich daarvoor nog eens extra belonen met extra stemkracht.
De stemverhouding is afhankelijk van over welk onderwerp het over gaat: 1) International Bank for Reconstruction and Development (IBPRD), 2) International Development Association (IDA), 3) International Finance Corporation (IFC) en 4) Multilateral Investment Guerantee Agency (MIGA). Ik heb een optelsom gemaakt van de 11 West-Europese landen met de meeste stemkracht en de VS, Canada en Australië. Hieruit blijkt dat deze 14 landen (met minder dan 15% van de wereldbevolking) over deze 4 onderwerpen gemiddeld 56% van de stemkracht hebben (Nederland heeft 2%). Over het onderwerp MIGA (waaronder de ISBS valt, neem ik aan), hebben deze 14 landen zelfs 88% van de stemkracht. Ook opvallend is dat de GB en koloniën de VS, Canada en Australië samen al gemiddeld 36% van de zeggenschap hebben en zelfs 69% over de MIGA.


KONINKRIJK DER NEDERLANDEN
Nederland had niet alleen een hoofdrol in de slavenhandel, maar in 2014 kwamen van alle landen in heel de wereld de meeste claims bij de ISDS uit Nederland. Uit de volgende reclametekst van mijn favoriete advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, blijkt Nederland een ideaal land om te “vestigen” om belasting te ontduiken en overheden van landen aan te klagen op grond van de vele voordelige BIT’s die Nederland heeft afgesloten (zonder dat een bedrijf hier daadwerkelijk actief is): http://www.debrauw.com/wp-content/uploads/NEWS%20-%20PUBLICATIONS/Artikel-OGFJ-Geuze-Rebergen-.pdf

Theoretisch hoeft een bedrijf hier alleen maar een postbus te openen om gebruik te kunnen maken van de Nederlandse belastingwetgeving en BIT’s. In de praktijk wordt natuurlijk wel verwacht dat ze de goede personen hier en daar wat geld toestoppen (dat kan met creatief boekhouden makkelijk weggewerkt worden).
Zie ook de volgende informatie over de belangenverstrengeling waarbij De Brauw Blackstone Westbroek zowel de NAM als de Koninklijke Shell bijstaat, waardoor er weer eens sprake was van een belangenconflict: http://web.archive.org/web/20160415205734/https://www.ftm.nl/artikelen/nam-verdeel-en-heers-groningen


VENEZUELA
Ook Venezuela werd vanuit Nederland aangeklaagd op grond van een BIT door oliemaatschappijen ExxonMobil en ConocoPhillips: http://archive.is/FtZEx

Venezuela was een land dat veel meer exporteert dan het importeert (waarmee dit land dus steenrijk zou moeten zijn). In dit land, dat 1 van de grootste olie-exporteurs ter wereld is, is niet alleen een tekort aan vele producten in de supermarkten maar ook elektriciteitsuitval, met rellen tot gevolg: http://www.aljazeera.com/news/2016/04/protests-erupt-venezuela-power-crisis-deepens-160429072951748.html

Nadat Hugo Chávez in 1999 de macht greep in Venezuela nationaliseerde hij de olie-industrie, omdat het onrechtvaardig zou zijn als olie Venezuela uitstroomde zonder dat de bevolking van Venezuela ervan profiteerde. Later wees hij in mei 2007 het IMF en de Wereldbank de deur. In 2009 kwam Chávez met hangende pootjes terug voor een lening bij het IMF, dat hem verplichtte de Bolivia te devalueren (met inflatie tot gevolg).
Chávez werd naar alle waarschijnlijkheid in maart 2013 vermoord door de CIA. Zelfs de CIA heeft erkend dat ze meerdere pogingen heeft gedaan om Fidel Castro naar de andere wereld te helpen: http://www.pravdareport.com/opinion/columnists/11-03-2013/124025-hugo_chavez_eath-0/

Als Chávez vermoord werd, had hij dus geen kanker, maar werd vergiftigd en waren de Cubaanse artsen, die hem bestraalden, chemotherapie gaven en maar liefst 4 keer opereerden (!), medeplichtig. Eva Golinger verdenkt een lijfwacht van Chávez, Salazar, die na zijn dood asiel en federale bescherming kreeg in de VS: https://www.strategic-culture.org/news/2016/03/14/murder-chavez-cia-and-dea-cover-their-tracks/

Vervolgens werd de marionet van de elite Nicolás Maduro aan de macht geholpen. Wat doet Maduro: hij belemmert de industrie, zodat deze steeds minder produceert, vervolgens importeert hij goederen die zo goedkoop verkocht worden dat ze met winst weer naar het buitenland (terug)geëxporteerd worden, zodat hyperinflatie uitbreekt: http://www.aljazeera.com/indepth/features/2014/03/hoarding-causing-venezuela-food-shortages-20143210236836920.html

En wat doet Maduro: olie en goud verkopen. Nu zou ik zeggen dat als Venezuela olie exporteert, Venezuela net zo rijk moet zijn als Saoedi-Arabië. Verkopen van de goudvoorraad (o.a. aan de Citibank en Goldman Sachs) is het stomste wat hij kan doen, door bezit van goud “mogen” centrale banken namelijk geld drukken: https://money.cnn.com/2015/10/29/news/economy/venezuela-selling-gold/index.html

Doordat te goedkope producten naar andere landen geëxporteerd worden, kan de crisis zich over het hele continent Zuid-Amerika verspreiden (zodat de rijke eigenaars van de grote bedrijven nog rijker worden).

Ik zie maar één echt verschil met de koloniale 19e eeuw en 2016: door computertechnologie is de waarde van een mensenleven op een absoluut minimum beland.
De staatsmedia noemt dit: internationaal recht, democratie, kapitalisme, vrije marktwerking en ontwikkelingshulp. Ik noem dit: machtsmisbruik, slavernij, uitbuiting, corruptie en georganiseerde misdaad.


Laatst aangepast door Firestarter op vr 20 dec 2019 16:07, in totaal 2 keer bewerkt
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Firestarter

Firestarter

Leeftijd: 47
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Stier


Berichten: 438


BerichtGeplaatst: zo 03 jul 2016 14:17    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

In het Luxembourg Leaks (LuxLeaks) financiele schandaal werd in 2012 en november 2014 geheime informatie van PricewaterhouseCoopers (PwC) openbaar gemaakt door klokkenluiders - Antoine Deltour, Raphael Halet, Edouard Perrin en het ICIJ - die daarna zijn aangeklaagd door PwC.

Het ging om constructies om belasting te ontduiken in Luxemburg, Nederland en Ierland voor multinationals (dit is waar De Brauw Blackstone Westbroek mee adverteert voor Nederland). De geheime documenten zijn te bekijken op de website van International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), o.a over ABN AMRO: https://www.icij.org/project/luxembourg-leaks/explore-documents-luxembourg-leaks-database

Het ziet er kinderlijk eenvoudig uit. De Europese Commissie besloot dat de belastingconstructies voor Fiat Finance vanuit Luxemburg en Starbucks vanuit Nederland illegale staatssteun zijn.
Dit is het beste verhaal dat ik over dit schandaal gevonden heb: http://www.truth-out.org/news/item/30767-what-is-luxleaks-and-why-are-journalists-being-charged


Laatst aangepast door Firestarter op vr 20 dec 2019 16:08, in totaal 1 keer bewerkt
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Firestarter

Firestarter

Leeftijd: 47
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Stier


Berichten: 438


BerichtGeplaatst: do 15 dec 2016 12:43    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Helaas wordt Moldavië wat genegeerd door de staatsmedia. Moldavië is één van de landen die vroeger deel uitmaakten van de Sovjet-Unie.

1 MILJARD DOLLAR VERDWENEN
Het verhaal is dat Ilan Shor met behulp van 3 banken in Moldavië $1 miljard stal; vergelijk dit eens met het Bruto Binnenlands Product (BNP) van minder dan $8 miljard. De samenzweerders namen eerst controle van de 3 banken en vervolgens “leenden” ze $1 miljard zonder onderpand. Het geld werd overgemaakt uit Moldavië naar banken in Letland op rekeningen van in Groot Brittannië gevestigde vennootschappen (o.a. via Rothschild bank Société Generale); het geld verdween vervolgens op mysterieuze wijze. Shor ontkende in alle toonaarden betrokken te zijn bij deze plundering van de banken: https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-05-07/did-this-28-year-old-banker-help-steal-1-billion-from-moldova-

Ik heb soms wat moeite om de staatspropaganda te begrijpen. Als ik het goed begrijp maakten deze 3 Moldavische banken $1 miljard "geld" uit lucht, dat is verdwenen en nu moeten de Moldaviërs – uit het armste land van Europa - dit "geld" terugbetalen. Zij beweren dat de "leningen" verdwenen door een "complex web van transacties en dat de verslagen van de transacties uit de computers van de banken zijn verwijderd". Dit is onmogelijk: computers van banken zijn zo ontworpen dat niemand transacties kan verwijderen. Bovendien is dit onmogelijk zonder de hulp van de Moldavische Centrale Bank.
Ilan Shor en Vlad Filat (minister-president van 2009-2013) zitten voor jaren in de gevangenis voor hun betrokkenheid bij de diefstal van deze tegoeden; als ze deze magische diefstal hadden kunnen plegen, waren ze wellicht ook in staat geweest om het land uit te vluchten. Vladimir Plahotniuc was/is de leider van de Democratische partij van Moldavië en werd ook beschuldigd. Plahotniuc vluchtte het land uit naar Geneve (Zwitserland). In juli, augustus van dit jaar was Mihail Gofman in Washington om te lobbyen: http://archive.is/yHqPo

Het lijkt erop dat deze 3 zondebokken zijn voor de bankiers...


MOLDAVIË VERNIETIGT DOOR DE CENTRALE BANK
Volgens de econoom Gheorghe Costandachi is de Nationale Bank van Moldavië opzettelijk de economie aan het vernietigen. Er is een grote hoeveelheid liquiditeit bij de banken, maar de Centrale Bank van Moldavië verplicht zulke hoge reserves aan te houden dat de tarieven om te lenen veel te hoog zijn.
Een dergelijke strategie leidt onherroepelijk tot economische stagnatie. De problemen worden nog groter wanneer Moldavië ook nog de verdwenen $1 miljard moet terugbetalen. Nadat de economie crasht, kunnen de rijke (buitenlandse) investeerders de economie goedkoop opslokken, terwijl Moldavië arm blijft. De directie van de Centrale Bank van Moldavië kon de diefstal van $1 miljard stoppen, maar greep niet in. In het buurland Oekraïne is het minimumloon $240, terwijl Moldavië het met een minimum van $85 per maand moet doen: http://web.archive.org/web/20170710002006/http://jurnal.md/en/economic/2015/6/10/economic-expert-nbm-actions-risk-to-destroy-the-business-environment-of-moldova/


RELLEN IN MOLDAVIË
Het gemiddelde jaarsalaris in Moldavië is lager dan $2000 per jaar (gemiddeld!). Door inflatie werden de rekeningen nog hoger, zodat mensen wanhopig werden en rellen uitbraken. Zie de foto van september 2015.


Buurland Roemenië bood in oktober 2015 een pakket leningen aan voor $162,5 miljoen. Na het eerste deel van $65 miljoen - chanteerde Roemenië Moldavië dat het de tweede tranche niet krijgt, tenzij Moldavië een strijd tegen corruptie onderneemt, hervormingen gericht op de sector justitie doorvoert en een kredietovereenkomst met het IMF ondertekent. Dit betekent dus dat Moldavië zich door het IMF en de Wereldbank moet laten verwoesten: http://www.ibtimes.com/moldova-economic-crisis-how-banking-scandal-political-corruption-led-protests-europes-2295822

Bijna 17% van de Moldavische bevolking leeft onder de armoedegrens. Als reactie op de bankfraude van $1 miljard (door de Moldavische Centrale Bank) hebben de EU, het IMF en de Wereldbank hun financiële “hulp” aan Moldavië bevroren. Volgens de Amerikaanse ambassade in Chisinau, tonen de protesten de onvrede aan bij veel Moldaviërs over het gebrek aan hervormingen in hun land. Tuuurlijk... deze mensen hebben geen eten op hun bord en maken zich zorgen over 'hervormingen': https://en.wikipedia.org/wiki/2015%E2%80%9316_protests_in_Moldova


CLINTON EN SOROS IN ACTIE
De democratische partij van Moldavië heeft de Podesta groep (nauw verbonden aan de Clintons) in juni 2016 gecontracteerd voor 600.000 dollar (lobbyen is zo ontzettend complex, dat daarvoor dit soort bedragen worden neergeteld…): http://www.moldova.org/en/democratic-party-moldova-pay-600k-podesta-group-lobby-services/

Het is niemand anders dan de Soros Foundation van Rothschild-agent George Soros, dat het juridische systeem in Moldavië controleert: http://www.soros.md/en/event/2010-12-15

Dat is dezelfde George Soros, die eind 1989 met de Poolse premier Mieczyslaw Rakowski en de leiders van Solidariteit, regelde om de industriële en agrarische bedrijven failliet te maken, door astronomische rentepercentages, abrupt stoppende staatsinvesteringen en bedrijven met onbetaalbare leningen te belasten. Nadat de economie van Polen instortte, kon dit spotgoedkoop worden opgekocht. Een voorbeeld is de staalfabriek Huta Warsawa die werd gekocht voor $30 miljoen, maar minimaal $3 miljard waard was.
In het najaar van 1991 regelde Soros een soortgelijk plan voor Rusland met de kliek rond Jeltsin. Het was Soros die Jeffery Sachs en shocktherapie (draconische bezuinigingen op de overheidsuitgaven om de economie die volledig afhankelijk is van de staat te crashen) in Rusland introduceerde. Sinds 2 januari 1992, werd shocktherapie geïntroduceerd met chaos en hyperinflatie als gevolg: http://archive.is/OInXC


WERELDBANK KLAART DE KLUS
De Wereldbank is al sinds 1999 Moldavië aan het "helpen" en beweert indrukwekkende vooruitgang, omdat de armoede werd teruggebracht van 72% in 1999 tot 22% in 2010 (een gemiddeld jaarsalaris van minder dan 2000 dollar).

Naar schatting 18.000 zwangere vrouwen kunnen geen eten kopen en hebben voedselpakketten nodig. Het “Strengthening the Effectiveness of Social Safety Nets” project "helpt" meer dan 50.000 arme huishoudens met "gerichte" sociale bijstand (Moldavië heeft ongeveer 3,5 miljoen inwoners). Blijkbaar is de voornaamste vooruitgang geboekt door “the use of ICT as a tool for improved public services, greater transparency and efficiency”. Een geautomatiseerd bijstand informatiesysteem is ontwikkeld zodat de gegevens van hen die sociale diensten nodig hebben beter geregistreerd kunnen worden. Lees wat dit betekent: Moldaviërs kunnen geen eten kopen en door de “hulp” van de Wereldbank staan ze nu allemaal in computerbestanden.
Waar 50.000 gezinnen geen eten kunnen kopen, heeft de Wereldbank meer dan 40 gezondheidszorgcentra gerenoveerd. Onherroepelijk krijgen Moldaviërs gezondheidsklachten door voedselgebrek, maar gelukkig kan de gezondheidszorg garanderen dat de hoeveelheid arme mensen vermindert: http://www.worldbank.org/en/news/feature/2012/10/17/world-bank-moldova-20-years

In de Moldavische presidentsverkiezingen dit jaar deed zelfs een voormalig econoom van de Wereldbank - Maia Sandu – een gooi naar de titel. Maar het was Igor Dodon die won met een ruime marge: http://www.rferl.org/a/moldovana-face-critical-choice-in-presidential-run-off/28112323.html


Laatst aangepast door Firestarter op vr 20 dec 2019 16:15, in totaal 2 keer bewerkt
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Firestarter

Firestarter

Leeftijd: 47
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Stier


Berichten: 438


BerichtGeplaatst: za 20 mei 2017 16:37    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik heb een interessant verhaal gevonden, over hetzelfde Moldavië dat vernietigd wordt door de banken, waarin miljarden Russisch zwart geld witgewassen werd, met betrokkenheid van het corrupte juridische systeem en mooie bijrollen voor de Nederlandse Rabobank en ING Bank.
Het is overigens wereldwijd bekend dat de Nederlandse Antillen en Curaçao een belangrijke rol spelen in het witwassen van geld (de zogenaamde “Dutch sandwich”).


GLOBAL LAUNDRAMAT – HSBC ING
Ten minste $20 miljard (misschien wel $80 miljard) uit Rusland werd van 2010 tot 2014 witwassen in een operatie die “The Global Laundromat” genoemd is.
De truc ging ongeveer als volgt.
Twee nepbedrijven worden opgericht in Groot Brittannië, waarbij de eigenaren geheim blijven.
Bedrijf 1 verstrekt een enorme lening aan bedrijf 2, een Russisch bedrijf staat garant voor de lening en een Moldavische stroman stelt zich medegarant.
Bedrijf 2 weigert om de lening terug te betalen aan bedrijf 1.
Bedrijf 1 klaagt in een Moldavische rechtbank bedrijf 2 aan om de lening “terug” te krijgen.
De rechter geeft bevel aan het Russische bedrijf dat garant stond, om het bedrag te betalen, meestal een bedrag tussen de 100 en 800 miljoen dollar.
De Russen maken het geld over naar een bankrekening in Letland, en door de rechterlijke uitspraak is dit geld “schoon”: http://web.archive.org/web/20170109191920/http://www.independent.co.uk/atom/4009236

De gigantische Engelse HSBC bank (hoofdkantoor in Londen) was de hoofdrolspeler in de “Laundromat”.
HSBC verwerkt $545,3 miljoen in contanten, meestal omgeleid via haar vestiging in Hongkong.
Een aantal door de Chinese staat gecontroleerde banken hebben meegedaan aan deze witwaspraktijken door honderden miljoenen Amerikaanse dollars te verwerken van Russische “criminelen” met contacten in de Russische regering en geheime dienst FSB.
500 mensen worden verdacht van betrokkenheid, waaronder veel rijke en invloedrijke Russen.

De 5 grootste Chinese banken verwerkten meer dan $1 miljard: de Bank of China was met $716 miljoen de vierde meest actieve bank; China Construction Bank Corporation; Industrial and Commercial Bank of China (ICBC); Bank of Communication; Agriculture Bank of China.
Hong Kong Hang Seng Bank was ook betrokken.
Credit Suisse, Citibank en Falcon Private Bank verwerkten ook zwart geld via hun Chinese vestigingen.
Uit het OCCRP onderzoek blijkt dat de $20 miljard zijn weg vond naar 96 landen, waarvan ongeveer $915 miljoen eindigend in China, en $927 miljoen in Hong Kong (ik weet niet hoe veel hiervan een mooie bijdrage levert aan de Nederlandse economie): http://web.archive.org/web/20180202035456/http://www.atimes.com/article/chinese-banks-hsbc-caught-huge-money-laundering-scam/

Ook de volgende Britse banken waren betrokken bij de “The Global Laundromat”: de Royal Bank of Scotland, Barclays en Coutts: http://www.independent.co.uk/news/business/news/uk-banks-russia-money-laundering-hsbc-barclays-coutts-65-billion-rbs-royal-bank-of-scotland-queen-a7640861.html

Nog meer banken betrokken bij deze “wasserette”: Bank of America, JP Morgan, Deutsche Bank, Standard Chartered, Lloyds, UBS en onze eigen ING bank...
Volgens de aanklagers in Moldavië, werd op deze manier ten minste $22 miljard witgewassen.
Zij onderzochten tevens de betrokkenheid van 16 rechters, 4 werknemers van de centrale bank van Moldavië en 9 werknemers van commerciële banken: http://money.cnn.com/2017/03/24/news/russia-money-laundering-global-banks/


RABOBANK CALEXIO - MEXICO
Ook de Nederlandse Rabobank (waarmee ik zelf wat slechte ervaringen heb gehad) is betrapt bij witwaspraktijken.
In 2002 nam Rabobank de Valley Independent Bank over. Dit omvatte een bankkantoor in Calexico – vlak bij de grens met Mexico.
De omzet van dit relatief kleine kantoortje steeg van 2008 tot 2013 met 39% naar $153 miljoen.
Er werden zo veel Amerikaanse dollars gestort dat ze wekelijks een (soms zelfs meer) geldtransportwagen nodig hadden om al het geld weg te brengen. De meeste andere bankkantoren moesten juist geld laten brengen.

Om te voorkomen dat iemand achter deze witwaspraktijken kwam, liet Rabobank Californië 3 van de 9 mensen, die de controle deden van witwastransacties, ander werk doen.
Uiteindelijk centraliseerde de Rabobank de compliance functie op haar Roseville kantoor, waardoor niemand meer in Calexio controleerde: https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-26/cash-filled-trucks-leaving-calexico-cast-cloud-over-rabobank


Laatst aangepast door Firestarter op vr 20 dec 2019 16:25, in totaal 2 keer bewerkt
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Firestarter

Firestarter

Leeftijd: 47
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Stier


Berichten: 438


BerichtGeplaatst: di 26 sep 2017 11:48    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik zie niet zo vaak video’s van 50 minuten, die ik het waard vind om te kijken, maar deze is vrij goed.
John Pilger's documentaire “War by other means” (1992) gaat over de inspanningen in de jaren 1970 en 1980 door de Wereldbank en het IMF om de wereld de slaaf van schulden te maken: https://youtu.be/79bZ71fUZRU

Hier is een uitgeschreven versie van de video: http://wake-up.acordem.com/blog/26399/

In tegenstelling tot de mythe zijn het de armen van de wereld die de rijken financieren.
Het is in wezen de voortzetting van de koloniale oorlog, die door de media over het hoofd wordt gezien. In plaats van soldaten die sterven, zijn er meer dan een half miljoen dode kinderen per jaar – volgens cijfers van de VN.

Het IMF en de Wereldbank werden in 1944 opgericht op de Bretton Woods conferentie in de VS. De Wereldbank zou de wederopbouw van Europa financieren en vervolgens de derde wereld “ontwikkelen”. In werkelijkheid bevorderen ze alleen de belangen van de elite.
In de jaren 1980 persten de Wereldbank, het IMF, en de Amerikaanse en Britse regering ontwikkelingslanden af door te dreigen "leningen" niet te verstrekken.
In een knap staaltje van gelijke rechten voor iedereen, is elke ambtenaar van de Wereldbank immuun voor vervolging (in de hele wereld).

De debiteurlanden hebben in 1982-1992 meer dan 1,3 miljard dollar afbetaald, terwijl hun schuldenlast in die periode met 60% steeg. Dit kan voor altijd doorgaan, met de debiteurlanden die elke maand 12 miljard dollar moeten afbetalen.
In het jaar 1990 alleen al, betaalden de arme landen meer dan 6 miljard pond netto aan Britse banken. Daarnaast konden de Britse banken deze leningen van de belasting aftrekken, wat hun van 1987 tot 1990 zo’n 1,6 miljard pond opleverde (dat is ongeveer 10 keer wat de Britten aan ontwikkelingshulp “weggaven”).

In de documentaire wordt ruim aandacht besteed aan de Filipijnen.
Bijna 30% van de kinderen, die in de bergen worden geboren, sterven voor hun vijfde jaar. Ongeveer één Filipijns kind sterft per uur door de schuldencrisis. De Filipijnen besteden bijna de helft van hun nationale begroting aan afbetaling van de rente op de schuld aan buitenlandse banken.
Om hun familie te eten te geven, moeten Eddie en zijn vrouw minimaal 12 uur per dag werken voor iets meer dan 2 pond.

In de jaren dat de Wereldbank de Filipijnen tot een speciaal ontwikkelingsgeval benoemde, leende Dictator Marcos meer dan 4 miljard dollar.
De Filipijnen hadden meer dan genoeg voedsel, dus daarom werd de landbouw geherstructureerd. Een voorbeeld hiervan is het mega-project Calabarzon, dat door het IMF werd opgelegd, dat voedsel voor de export produceert. Dit levert winst op voor het buitenland, terwijl het de schulden voor de Filipijnen zelfs vergroot.
Veel boeren zijn hierdoor dakloos gemaakt.

Het interessantste uit deze documentaire, is de oplichting met de kerncentrale op het Bataan-schiereiland, die nooit ook maar een enkele Watt elektriciteit zal leveren. De Filipijnen moesten hiervoor 2,2 miljard dollar lenen om de Westinghouse Electric Corporation te betalen, het merendeel van de Amerikaanse Export-Import Bank.
In juli 1973 kondigde president Ferdinand E. Marcos aan dat een kerncentrale gebouwd zou worden. In 1974 was het Westinghouse, die de opdracht binnensleepte door Marcos om te kopen. Volgens Filipijnse insiders ontving Dictator Marcos het grootse deel van de $80 miljoen. De VS heeft wetten die omkopingen verbieden, dus daarom werd het bedrag eerst via Zwitserland naar Herminio Disini gesluisd, die het grootste deel ervan naar Marcos overmaakte.
In 1975 werd Disini beloond voor dit werk, toen Marcos een geheim presidentieel decreet ondertekende, dat de concurrent van Disini buiten dienst stelde.

De overeenkomst werd onderschreven door de Amerikaanse regering via de Export-Import Bank en enkele particuliere banken. De Export-Import Bank werd opgericht om leningen te verstrekken, om zo Amerikaanse bedrijven opdrachten binnen te laten slepen.
Voordat William Casey directeur van de CIA werd, ging hij als directeur van de Export-Import Bank naar Manilla en adviseerde het Congres om een eerste lening te geven, zodat andere banken zouden meedoen in de financiering van het oplichtingsproject.
In juni 1974, nog voordat Westinghouse een gedetailleerd bod had ingediend, typeerde secretaris-generaal Vincente Paterno de overeenkomst met Westinghouse in een memo aan Marcos als “one reactor for the price of two”. Later bleek dat Westinghouse vergelijkbare technologie aan andere landen verkocht voor slechts een fractie van de prijs.

Westinghouse kreeg de deal met een schatting van $500 miljoen, toen werd het project steeds maar weer uitgesteld tot de prijs opliep tot zo’n $2,2 miljard. Vanzelfsprekend moet de Filipijnse bevolking hiervoor betalen...
Nadat Marcos in 1986 werd afgezet, verklaarde nieuwe president Corazon Aquino de Bataan-kerncentrale onveilig en werd deze voor altijd gesloten. Later oordeelde een Amerikaanse rechter dat Marcos was omgekocht, dit werd geschikt voor 100 miljoen dollar van Westinghouse naar de Filipijnen. Bizar genoeg kreeg Westinghouse vervolgens nog eens $400 miljoen voor verdere “werkzaamheden”, die opnieuw door de Export-Import Bank werden voorgeschoten en door de Filipijnen terugbetaald moeten worden.
Nadat Aquino aan de macht kwam, van 1986 to 1992, steeg het aantal Filipijnen beneden de armoedegrens met nog eens 10%, tot 70% van de Filipijnse bevolking.

In mei 2011 werd aangekondigd dat de kerncentrale een toeristische attractie zou worden.

In 1986 was de Filipijnse overheid nog 1,2 miljard dollar verschuldigde voor het kerncentraleproject. De grootste schuldeiser is de Amerikaanse Export-Import Bank, die $550 miljoen leende. Andere leningen kwamen van een consortium onder leiding van Citicorp en Zwitserse en Japanse banken.
De rentekosten voor de kerncentrale in het jaar 1986 bedroegen $210 miljoen; 8% van de totale buitenlandse schuld van de Filipijnen van 26 miljard dollar: http://web.archive.org/web/20190518050457/http://www.nytimes.com/1986/03/07/world/filipinos-say-marcos-was-given-millions-for-76-nuclear-contract.html?pagewanted=all&mcubz=1
_________________
Psychiatrie in de beste tradities van MKULTRA en COINTELPRO: https://www.lawfulpath.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=734&start=10


Laatst aangepast door Firestarter op vr 20 dec 2019 16:28, in totaal 2 keer bewerkt
Bekijk profiel Stuur privé bericht
nicky_jansenLeeftijd: 32
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Stier
Studieomgeving (BA): UvA
Studieomgeving (MA): UvA
Berichten: 9


BerichtGeplaatst: wo 04 dec 2019 15:53    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

kun je ook een video-url-link delen?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
EHKLeeftijd: 34
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Schorpioen


Berichten: 1


BerichtGeplaatst: di 17 dec 2019 16:12    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik ben ook wel benieuwd naar de video, als die er is
_________________
eHerkenning aanvragen
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
Firestarter

Firestarter

Leeftijd: 47
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Stier


Berichten: 438


BerichtGeplaatst: vr 20 dec 2019 17:36    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik ben niet zo’n fan van video’s. Ik had trouwens al een link naar een goede video van de Australische journalist John Pilger geplaatst.
Firestarter schreef:
Ik zie niet zo vaak video’s van 50 minuten, die ik het waard vind om te kijken, maar deze is vrij goed.
John Pilger's documentaire “War by other means” (1992) gaat over de inspanningen in de jaren 1970 en 1980 door de Wereldbank en het IMF om de wereld de slaaf van schulden te maken: https://youtu.be/79bZ71fUZRU

John Pilger heeft meerdere goede video’s geproduceerd en boeken geschreven. Ik lees liever boeken; ik vind het volgende boek van Pilger een aanrader.
John Pilger – Hidden agendas (1998): https://archive.org/details/fp_Hidden_Agendas-John_Pilger


In 2019 worden door onze blinde, doofstomme media nog altijd de grootste schandalen in de doofpot gestopt, met steun van een corrupt juridisch systeem, dat de oligarchie beschermd.
Misschien is het gruwelijkste actuele voorbeeld van genocide, de oorlog tegen Jemen, die gesteund wordt door Wereldbank, IMF, VN, VS, VK en het schijnheilige Nederland (top 10 wapenhandelaar in de wereld).

Hier is een video van meer dan 2 jaar geleden over de “vergeten” genocide tegen Jemen, moeilijk voor te stellen dat sindsdien de humanitaire crisis sindsdien nog veel erger is geworden, met steun van de schijnheilige pers: https://youtu.be/sDPJEtoSHeA

In Jemen sterven sinds 2016 ruim 1000 kinderen per week van de honger. Er zijn sinds maart 2015 al meer dan een half miljoen Jemenieten gestorven, velen door de massale bombardementen maar nog veel meer door gebrek aan voedsel en drinkwater. Het voornaamste motief lijkt een oliepijpleiding vanuit Saoedi-Arabië te zijn: https://www.lawfulpath.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1146


Een ander wat onderbelicht voorbeeld is de plundering van het in grondstoffen bijzonder rijke Congo, volgens diverse experts het rijkste in de wereld, waarvoor in het begin van de jaren 1990 eerst de genocide van Rwanda georchestreerd werd door de psychopaten, die aan de macht zijn.
In deze plundering speelt de van oorsprong diamanthandelaar, lid van de Zionistische Chabad-Lubavitch cult, Dan Gertler, een hoofdrol.
Weinig verrassend is dat ook hier Nederland een mooie bijdrage aan levert: https://www.lawfulpath.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1648#p6304


De historie van de uitbuiting van de wereld onder het mom van “vrije” wereldhandel is in meerdere boeken beschreven van de controversiële Amerikaanse politicus Lyndon LaRouche. LaRouche heeft trouwens betoogd dat onze eigen Prins Bernhard via het door hem medeopgerichte WNF een hoofdrol speelde in de uitvoering van de genocide in Rwanda.
Hierin speelde Amsterdam een pioniersrol, zowel in de opiumhandel als centrale banken in privaat eigendom. Deze rol is in de loop der tijd, nadat Willem III van Oranje geïnstalleerd werd als Koning van Engeland en Schotland, overgenomen door Londen.

Ik beveel het volgend boek aan, dat overigens ook een beeld geeft van de oprichting van onze juridisch systeem door en voor de corrupte elite; Robert D. Ingraham - The Modern Anglo–Dutch Empire; its Origins, Evolution and anti-human Outlook (2008): http://www.ronpaulforums.com/showthread.php?501823-Enslaved-by-World-Bank-and-IMF&p=6831173&viewfull=1#post6831173
_________________
Psychiatrie in de beste tradities van MKULTRA en COINTELPRO: https://www.lawfulpath.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=734&start=10
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds