Ontslag genomen ja of nee?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

#1: Ontslag genomen ja of nee? Auteur: bjorn BerichtGeplaatst: wo 24 jan 2007 19:37
    —
Indien een werkgever en werknemer niet zo goed meer met elkaar kunnen en op een zeker moment zegt de werkgever "ga maar naar huis" en de werknemer doet dit heeft dit consequenties? En zo ja is er sprake van ontslag? Ik kan me namelijk een arrest herrineren dat men binnen zoveel dagen terug kan komen op een actie gedaan in een verstandsverbijstering? Weet iemand waar ik een dergelijk arrest kan vinden?

Bedankt,

Bjorn van der Heide

#2:  Auteur: M BerichtGeplaatst: wo 24 jan 2007 22:33
    —
Kun je dat niet eerder zien als een non-actief stelling en niet zozeer als iets wat met ontslag te maken heeft?

#3:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: do 25 jan 2007 1:12
    —
Misschien bedoel je Westhoff/Spronsen? De chauffeur die tegen de afspraak niet wordt opgepikt, woedend zijn baas belt en hem toesnauwt: "Ik pak mijn zooitje je bekijkt het maar, en ik kom niet meer terug". NJ 1987, 267.

Wanneer de werkgever alleen zegt "ga maar naar huis", dan zie ik dat meer als een opdracht aan de werknemer dan een aanbod de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

#4:  Auteur: arizona BerichtGeplaatst: do 25 jan 2007 8:57
    —
Ik herinner me een arrest over een vrouw (een docent op een school?) die "ontslag nam" maar hier op terug kwam met een beroep op art. 3:34 BW (ontbreken wil a.g.v. "tijdelijke geestelijke stoornis"). Ik kan de naam even niet terugvinden.

#5:  Auteur: Marco Knol BerichtGeplaatst: ma 29 jan 2007 13:31
    —
Westhoff/Spronsen idd en heel veel andere zaken. Bij mij op het werk hanteren we als regel dat we in zo'n geval een brief sturen dat we akkoord gaan met ontslag op eigen verzoek en vragen we om schriftelijke bevestiging daarvan. Op die manier is duidelijk wat volgens ons is gebeurd en heeft iemand bedenktijd om terug te komen op hetgeen in een opwelling gezegd zou kunnen zijn. Een procedure verlies je als werkgever meestal toch wel in dit soort gevallen, tenzij je kunt aantonen dat iemand bewust en weloverwogen ontslag heeft genomen hetgeen in casu niet het geval lijkt te zijn.

#6:  Auteur: jelle v BerichtGeplaatst: wo 31 jan 2007 1:41
    —
Werkgever gaat het hier moeilijk krijgen lijkt mij.

Inderdaad Westhoff/Spronsen over de onderzoeksplicht van de werkgever en de vraag of de werknemer de gevolgen van zijn verklaring kon overzien, maar ook Ritico arrest over dat de instemming van de werknemer een duidelijke en ondubbelzinnige verklaring vereist (al ging het daar wel over een schriftelijke verklaring). Lijkt in dit geval geen sprake van als je simpelweg naar huis gaat en de volgende dag weer op het werk verschijnt, buiten de vraag of je een opmerking als "ga maar naar huis" als het geven van ontslag mag beschouwen.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl