LLM en cijfers (GPA)
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Studeren in het buitenland

#1: LLM en cijfers (GPA) Auteur: VluggeJapie BerichtGeplaatst: vr 06 mei 2005 19:30
    —
Vraagje: als je een LLM wilt gaan doen in de states, hoe hoog moet je gemiddelde Nederlandse cijfer dan zijn (en hoe reken je dit om naar Grade Point Average)?

#2: LLM en GPA Auteur: Mr. BerichtGeplaatst: za 24 sep 2005 22:10
    —
Hallo

Ik zag dat nog niet niemand had gereageerd, dus hierbij een reactie.

LLM
Elke Amerikaanse universiteit hanteert haar eigen toelatingseisen en ook iedere rechtenfaculteit. Je cijfergemiddelde van je rechtenstudie is niet het enige wat telt. Het gaat ook om de scores op de toelatingstest Engels (TOEFL), aanbevelingsbrieven, werkervaring, persoonlijkheid en je motivering. Ik zou op zo'n 5 verschillende universiteiten mikken om zo zeker te zijn van een plaats.

GPA
Het is niet mogelijk om het Amerikaanse beoordelingssysteem rechtstreeks om te zetten naar het Nederlandse systeem. Een A behaald op een topuniversiteit heeft een andere waarde dan een A behaald op een minder hoog aangeschreven instelling. Het is ook niet mogelijk om Nederlandse cijfers om te zetten in Amerikaanse grades. Om echter een idee te krijgen wat je Nederlandse cijfers waard zijn, kan de volgende tabel als indicatie dienen:

Nederlandse cijfers Amerikaanse cijfers
8 A (4.0)
7 B (3.0)
6 C (2.0)

In verhouding komt een A in Amerika vaker voor dan een 9 of 10 in Nederland. Hoewel een A+ niet bestaat in het Amerikaanse behoordelingssyteem zouden 9's en 10'en aangegeven moeten worden met een A+.

Hopelijk kun je hiermee verder. Succes



Rechtenforum.nl -> Studeren in het buitenland

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl