inspraakrechten pleegkind in bezoekregeling
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

#1: inspraakrechten pleegkind in bezoekregeling Auteur: zevenster BerichtGeplaatst: za 29 apr 2006 10:19
    —
nog een vraag over pleegzorg:
van welke leeftijd af heeft het kind inspraak in het bezoekrecht van en aan bio-ouders?
Hoe pak je dat aan als pleegouder? Laat je het kind verhoren door een notaris, jurist, politie-agent en als officieel document vastleggen?
Dit in geval pleegzorg zich verschuilt achter rechterlijke uitspraken terwijl kind duidelijk iets anders wil dan (indertijd) bij de rechter is afgesproken.
Als de nieuwe regels rond inspraak en belanghebbendheid pleegouders ingaan (juni as.??) hebben deze dan een onverbrekelijk recht in iedere rechtzaak rond het pleegkind te worden gehoord? En is het "horen" dan meer dan "horen - heeft een rechter ook de plicht het verhaal van de pleegouders mee te nemen in de besluitvorming?
Kan een pleegouder een rechtzaak beginnen over de bezoekregeling of andere afspraken, gemaakt door voogd danwel door rechter voorgeschreven, die het kind klaarblijkelijk geen goed doen (psychologisch/fysiek aantoonbare onrust of trauma).
Graag jullie opinie hierover.

#2:  Auteur: Eva BerichtGeplaatst: za 29 apr 2006 12:19
    —
Vanaf de leeftijd van 12 jaar dient een kind gehoord te worden over de omgang met zijn biologische ouders. In principe houdt de rechter meestal vrij veel rekening met wat het kind wil. Maar een kind kan uiteraard ook slecht beinvloed worden door de pleegouders (ik zeg niet dat jullie dit doen maar dit kan voorkomen) en over het algemeen heerst de mening dat omgang met de biol. ouders wel in het belang van het kind is.

Als er echt zwaarwegende redenen zijn dat de omgang niet in het belang is van het kind dan wordt er geen omgang bevolen.



Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl