Ouderschapsplan
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

#1: Ouderschapsplan Auteur: Jannink BerichtGeplaatst: vr 13 jan 2017 12:45
    —
Hoi allen,

Ik heb hieronder een vraag m.b.t. het ouderschapsplan. Hopelijk kunnen jullie een bijdrage leveren.

Is het mogelijk een ouderschapsplan te wijzigen, ook indien de ouders niet meer 'on speaking terms zijn' en zo ja, hoe gaat dit?

Met vriendelijke groeten,

Nicole Jannink

#2:  Auteur: familierechtadvocaat BerichtGeplaatst: wo 25 jan 2017 13:38
    —
Is het ouderschapsplan al door beiden ondertekend? dan is het een overeenkomst en die kun je wijzigen in onderling overleg als beide partijen het daarover eens zijn (hierover staat meestal een clausule in het plan). Als jij wilt wijzigen maar de andere partij niet of jullie communiceren überhaupt niet, dan zal dit via de rechtbank moeten.

#3:  Auteur: r.meulendijk BerichtGeplaatst: zo 25 jun 2017 13:51
    —
Beste Nicole,

Ervan uitgaande dat het ouderschapsplan reeds is overeengekomen en dat beide partijen zich daaraan hebben gebonden, het volgende.

Het ouderschapsplan wordt opgesteld op basis van artikel 815, tweede en derde lid, van he Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering. Het verzoekschrift tot scheiding moet op grond van dat artikel een ouderschapsplan bevatten ten aanzien van de in het tweede lid genoemde minderjarige kinderen.

Je schrijft dat de ouders niet meer 'on speaking terms' zijn. Dat kan betekenen dat - indien mediation niet tot resultaat leidt, dat wil zeggen niet tot een aanpassing of aanvulling van het ouderschapsplan door beide ouders geaccordeerd en ondertekend - de gewenste aanpassing van het ouderschapsplan door tussenkomst van een rechter gerealiseerd moet worden. Dit betekent een dagvaardingsprocedure voor de burgerlijke rechter aanhangig maken, hetgeen inschakeling van een advocaat vereist.
Immers, het ouderschapsplan is een wettelijk contract en alle afspraken die er in zijn opgenomen, hebben dan ook een bindende status.

Groet,

Raymond Meulendijk



Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl