Betrapte vrijende homo's kunnen boete 'discreet' voldoen
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

#1: Betrapte vrijende homo's kunnen boete 'discreet' voldoen Auteur: marcel BerichtGeplaatst: wo 29 jun 2005 12:35
    —
Quote:
Best - 27 juni 2005

Betrapte vrijende homo's kunnen boete voortaan 'discreet' voldoen!

Burgemeester A. Demmers-Van der Geest van de Brabantse gemeente Best respecteert de privacy van betrapte vrijende homo's. Mannen die in het heidegebied achter parkeerplaats De Kriekampen aan de A58 in Best vrijend worden betrapt, hoeven niet bang te zijn dat er later een acceptgirokaart bij hen thuis in de bus glijdt. Ze kunnen de boete ook betalen op het politiebureau in Best of bij de Koninklijke Marechaussee in Eindhoven. Een woordvoerster van de gemeente heeft dit maandag bekendgemaakt.

Het deels militaire heidegebied is een bekende ontmoetingsplaats van homo's. De praktijk heeft uitgewezen dat het vaak gaat om getrouwde mannen met een dubbelleven. Volgens de burgemeester is het niet de taak van de gemeente om, wanneer ze zijn betrapt, ook nog eens thuis problemen te veroorzaken. Justitie en politie hebben ingestemd met de mogelijkheid om de boete ook anders te betalen dan via een girokaart.

Bron: nu.nl


Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Kon 't niet laten, wilde het toch eventjes delen! Wat is er gebeurd met ''wie zijn billen brand...''
Volgens mij is het bewaren van de huiselijke vrede in dit geval toch echt geen taak van politie/justitie! Nog los van de hoeveelheid belastinggeld die weer eens verspild wordt.
Moet wel zeggen, ik heb er even heel hard om moeten lachen!

#2:  Auteur: Suijkerbuijk BerichtGeplaatst: wo 29 jun 2005 13:02
    —
Quote:
Nog los van de hoeveelheid belastinggeld die weer eens verspild wordt.


Dat is maar de vraag. Een mededeling dat bij uitblijvende betaling alsnog een transactievoorstel zal worden toegestuurd zal misschien tot heel snelle betaling leiden. En je bespaard administratiewerk en papier (denk aan onze bomen Very Happy ).

#3:  Auteur: marcel BerichtGeplaatst: wo 29 jun 2005 13:06
    —
hmz Think
goed punt wel...

#4:  Auteur: tikSimone BerichtGeplaatst: wo 29 jun 2005 13:34
    —
Ik vind het wel een heel aardig gebaar eigenlijk.

#5:  Auteur: ergo sum BerichtGeplaatst: wo 29 jun 2005 14:00
    —
Geldt het ook voor heterostelletjes?

#6:  Auteur: Suijkerbuijk BerichtGeplaatst: wo 29 jun 2005 15:32
    —
Quote:
Geldt het ook voor heterostelletjes?

Lijkt mij ongeoorloofde discriminatie als dat niet zo zou zijn.

Iets avontuurlijks van plan, Ergo? Wink

#7:  Auteur: ergo sum BerichtGeplaatst: wo 29 jun 2005 16:00
    —
Suijkerbuijk schreef:
Iets avontuurlijks van plan, Ergo? Wink


Whistle

#8: Re: Betrapte vrijende homo's kunnen boete 'discreet' voldoen Auteur: Matthijs BerichtGeplaatst: vr 01 jul 2005 16:06
    —
Quote:

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Kon 't niet laten, wilde het toch eventjes delen! Wat is er gebeurd met ''wie zijn billen brand...''
Volgens mij is het bewaren van de huiselijke vrede in dit geval toch echt geen taak van politie/justitie! Nog los van de hoeveelheid belastinggeld die weer eens verspild wordt.
Moet wel zeggen, ik heb er even heel hard om moeten lachen!


Je vindt het geen taak om de huiselijke vrede te bewaren? Wat is er gebeurd met het proportionaliteitsbeginsel: de overheid dient op het minst bezwarende niveau op te treden. Is het immers de taak van de overheid om die huiselijke vrede te verstoren? En wat betreft het verspilde belastinggeld, ik zie het wat minder zwart in, ik denk dat het wel meevalt.

#9:  Auteur: marcel BerichtGeplaatst: za 02 jul 2005 0:21
    —
eerlijk? Persoonlijk vind ik het rekening houden met de eventule gevoeligheid van getrouwde homo's/bi's te ver doorschieten.
proportionaliteitsbeginsel is daar niet voor bedoeld.

#10:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: za 02 jul 2005 11:22
    —
Het is ook gewoon geen taak van de overheid om de huisvrede te verstoren. Het is de vraag of de overheid verplicht is om in dit soort gevallen met alle gevoeligheden rekening te houden, maar als ze dit doet zie ik er geen probleem in. En wat is er op tegen, het gaat in ieder geval niet ten koste van de belastingbetaler.

Mocht je vinden dat het ten koste gaat van de vrouw die wordt bedrogen... tja, het is dus niet de taak van de overheid om zich daar mee te bemoeien.

#11:  Auteur: marcel BerichtGeplaatst: di 05 jul 2005 12:13
    —
Die vrouwen kunnen, eenmaal voorzien van de juiste informatie, prima voor zichzelf opkomen lijkt mij ( in de meeste gevallen althans) dus nee. Maar inderdaad: De overheid hoeft zich niet altijd bezig te houden met de ''goede vrede'' in gezinnen. Alleen, waarom hier wel? Het riekt naar willekeur. Er zijn zoveel situaties waarin een boete voor verstoring van de huiselijke vrede zorgt!

#12:  Auteur: tikSimone BerichtGeplaatst: di 05 jul 2005 13:11
    —
Dat heeft natuurlijk ook een beetje met de mate van verstoring te maken. Een snelheidsboete van Eur 400,- komt natuurlijk wel even heel anders aan dan zo'n "bosjes-boete".

Dat de echtgenotes in kwestie prima voor zichzelf zouden kunnen opkomen wil ik wel geloven. Echter, veel vrouwen zijn (erg genoeg!!) nog steeds economisch afhankelijk van hun man, dus dan levert een evt. scheiding wel hele nare gevolgen op.

Maar goed, waar hebben wij het over .... het is en blijft gewoon een aardig gebaar. Ik meen me overigens te herinneren dat je parkeerboetes ook contant kunt betalen.

#13:  Auteur: marcel BerichtGeplaatst: di 05 jul 2005 13:23
    —
''en getrouw alle plichten te zullen vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbind''

Think

I wonder....

#14:  Auteur: tikSimone BerichtGeplaatst: di 05 jul 2005 13:28
    —
Nou, dat betekent toch dat je goed voor je vrouw moet zorgen? Dat ze geen verdriet en zorgen heeft door het uitkomen van zoiets? Mr. Green

#15:  Auteur: marcel BerichtGeplaatst: di 05 jul 2005 13:34
    —
vroeg of laat komt het altijd uit!Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl