Subrogatie verzekeraar als voordelig procesmiddel?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: Subrogatie verzekeraar als voordelig procesmiddel? Auteur: abraxes BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 5:02
    —
Er is een medische fout gemaakt en de vraag rijst of het ziekenhuis en de dienstdoende artsen daarvoor aansprakelijk zijn en zo ja, wat de omvang van de schade betreft. De patiënt heeft destijds een uitkering op grond van de Ziektewet ontvangen en kosten bij zijn zorgverzekeraar gedeclareerd. De verzekeraar kan te dier zake subrogatie bewerkstelligen. Is het verstandig de verzekeraar bij de kwestie te betrekken om aan de hand daarvan de kansrijkheid van de zaak te beoordelen?

#2:  Auteur: Gwenny BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 23:16
    —
Wat een schappelijke tijd om een berichtje te posten Razz.

Nu even serieus.

Ik denk persoonlijk dat het veiliger is om eerst het slachtoffer/jezelf schadeloos te stellen.

Wanneer je een groot orgaan als een uitkeringsinstantie/verzekeringsmaatschappij inlicht over de mogelijk geleden schade, en zij trachten buiten het slachtoffer om de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar voor de door hen geleden schade aansprakelijk te stellen, loop je het risico dat de verzekering van de tegenpartij uitkeert aan bijvoorbeeld de uitkeringsinstantie en vervolgens het slachtoffer buiten beschouwing wordt gelaten.

Als vervolgens het slachtoffer probeert om de verzekering van de tegenpartij aansprakelijk te stellen, loopt hij het risico dat de verzekering van de tegenpartij zegt: we hebben al uitgekeerd en doen dat niet nog een keer.

Ik zou persoonlijk eerst zelf gaan claimen, en als aansprakelijkheid door de tegenpartij is erkend pas de overige betrokken instanties inlichten over de kwestie. Dan kunnen zij eventueel in de zaak voegen of eventueel zelf een procedure starten.

Of niet?

Gwen

#3:  Auteur: abraxes BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 0:09
    —
Daar schrijf je zo wat. In theorie mag subrogatie niet ten nadele van schadeposten van gekwetste gaan. Of dat in praktijk realistisch is, is nog maar de vraag.

#4:  Auteur: abraxes BerichtGeplaatst: do 05 okt 2006 14:39
    —
Niemand?




Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl