Veeboeren en "ieders verantwoordelijkheid volgens de wet"
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: Veeboeren en "ieders verantwoordelijkheid volgens de wet" Auteur: MrNP BerichtGeplaatst: za 06 aug 2022 5:45
    —
Uit het nieuws blijkt dat veeboeren inmiddels dreigen met "de hardste acties tot nu toe".

En dan te bedenken dat ze tot nu toe al in verregaande mate allerlei wetten hebben overtreden, zodat bepaald niet gezegd kan worden dat ze op 'n correcte manier gebruik maken van hun recht om te betogen.

Aan dat recht is in Art.9 van de Grondwet immers de beperking toegevoegd "behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet", oftewel in gewoon Nederlands dat men bij dat betogen geen wetten mag overtreden.

'n Vraag die zich in dit verband aandient is wat de overheid juridisch bezien voor mogelijkheden heeft om 'n einde te maken aan deze massale en alsmaar ernstiger wordende wetsovertredingen.

Ben zelf ten tijde der gele-hesjes ongeregeldheden tot de conclusie gekomen dat al bij al de meest correcte en effectieve manier om hier 'n einde aan te maken zou kunnen zijn dat het leger wordt ingezet bij het massaal arresteren van alle deelnemers aan zo'n verboden demonstratie.

Er wordt wel 'ns opgemerkt dan het leger niet tegen de eigen bevolking ingezet zou mogen worden, maar daar is geen sprake van wanneer het leger wordt ingezet om de politie te helpen de geldende wetten te handhaven.

In het geval van de actievoerende veeboeren die daarbij vrijwel altijd hun gigantische trekkers ge- of eigenlijk misbruiken kan dan ook nog gedacht worden aan ingrepen die het gebruik van deze voertuigen om wetten te overtreden verder onmogelijk maken.
In eerste instantie werd daarbij gedacht aan het lekschieten van banden, maar volgens insiders is dit niet altijd even effectief omdat dan vaak toch nog verder gereden kan worden.
Vandaar dat de gedachten daarna ook uitgingen naar het bespuiten van de cabine met verf, waardoor de bestuurder geen zicht meer heeft op de weg, en naar het zodanig aantasten van de banden dat er helemaal niet meer mee verder gereden kan worden.

Dacht dat dergelijke ingrepen juridisch wel correct zijn, wanneer ze plaatsvinden om het veelvuldig plegen van strafbare feiten te beeindigen.
-Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl