definitie "vervaardiging"
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

#1: definitie "vervaardiging" Auteur: Vinooo BerichtGeplaatst: wo 18 mrt 2020 18:34
    —
Hoofdvraag: Is de CAO voor de zoetwarenindustrie van toepassing voor een dienstverlener die hoofdzakelijk inpakwerkzaamheden verricht voor een producent van chocoladeartikelen?

In een eigen analyse stuit ik uiteindelijk op de definitie van "vervaardigen". In artikel 1 lid 1 sub 7 van de CAO voor de zoetwarenindustrie staat: "fabrieksmatig cacaomassa, cacaopoeder, cacaoboter, chocolademassa of couverture verwerkt bij de vervaardiging van al of niet gevulde chocoladeartikelen, inclusief boterhamstrooisels en pasta's." De casus is als volgt: De dienstverlener zal productie eenheden ompakken naar consumenten eenheden. Dit houd feitelijk in dat de producent bakken met chocoladeartikelen en verpakkingsmaterialen aanlevert waarna de dienstverlener de chocoladeartikelen in zakjes verpakt en deze in distributie dozen pallatiseert. Het verpakken van chocolade vereist bepaalde klimatologische omstandigheden en richtlijnen zoals HACCP. Daarom zal de dienstverlener zich specialiseren in het verpakken in vergelijkbare producten zoals noten en koeken. Echter chocolade zal het grootste aandeel zijn van de omzet en werkhoeveelheid.

Mijn interpretatie: indien onder vervaardigen ook het inpakken van de producten wordt verstaan is de CAO van toepassing indien dit niet het geval is zou de CAO mijn inziens niet van toepassing zijn.

Wat is jullie mening?


link naar CAO: http://www.zoetwaren.nl/sites/zoetwaren.nl/files/Cao%20voor%20de%20Zoetwarenindustrie%202019_2020.pdf

(In relatie tot artikel 1 lid 1 sub 4. Er is geen juridische connectie tussen de producent en de dienstverlener.)

#2:  Auteur: MrFloris BerichtGeplaatst: do 19 mrt 2020 19:18
    —
in de definities van die CAO is vervaardigen niet nader toegelicht dus ik zou vermoeden dat dat gelezen moet worden zoals dat in het verkeer gebruikelijk is.

Het inpakken van chocolade lijkt me dan niet onder het vervaardigen te vallen, zeker als je art 1 en art 2 in samenhang leest lijkt me het niet de bedoeling is dat een ander bedrijf dat de artikelen inpakt/herpakt onder de CAO zou moeten vallen.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl