Verzoek tot handhaving namens meerdere belanghebbenden
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

#1: Verzoek tot handhaving namens meerdere belanghebbenden Auteur: Jeroen1967 BerichtGeplaatst: di 11 jun 2019 11:46
    —
Hopelijk in juiste categorie hier...

Meerdere belanghebbenden hebben aantoonbare schade van een illegaal geplaatst hekwerk en willen een verzoek tot handhaving (verwijdering) indienen. Ik las ergens dat het niet mogelijk is om namens iemand anders een verzoek tot handhaving in te dienen. Mijn vraag: is het noodzakelijk dat alle belanghebbenden afzonderlijk een(zelfde) verzoek tot handhaving indienen? Of is het voldoende, en met dezelfde juridische gevolgen, dat de brief ondertekend wordt door 1 belanghebbende en er een lijst wordt opgenomen van alle belanghebbenden? Of moet eventueel iedereen mee-ondertekenen?

Over die juridische gevolgen: als de gemeente niet binnen de wettelijke termijn beslist kan er een beroep worden gedaan op de Wet dwangsom. Is die wet dan toepasselijk op alle belanghebbenden afzonderlijk indien een enkel verzoek namens alle belanghebbenden is ingediend?

#2:  Auteur: ro-er BerichtGeplaatst: di 11 jun 2019 16:07
    —
Het is mogelijk om namens iemand anders een handhavingsverzoek in te dienen. Voorwaarde is dat u kunt aantonen dat u gemachtigd bent door diegene(n). Een machtiging een schriftelijk ondertekend stuk is, waarin stata dat u aangewezen bent namens de belanghebbende(n) het verzoek te mogen doen en alle daaruit voortvloeiende zaken af te handelen.
Alternatief is het verzoek te laten ondertekenen door iedereen, waarbij in de brief er één is aangewezen als contactpersoon.

Vanuit de Wet dwangsom is aangegeven dat als er meer aanvragers zijn, de dwangsom verdeeld wordt. (art. 4:17, 7e lid Awb)

#3:  Auteur: Jeroen1967 BerichtGeplaatst: wo 12 jun 2019 14:51
    —
Helder. Dank!



Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl