onduidelijkheid gemeente i.v.m. overig beroep, werk aan huis
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

#1: onduidelijkheid gemeente i.v.m. overig beroep, werk aan huis Auteur: WMBoxer BerichtGeplaatst: za 30 mrt 2019 11:40
    —
Goedemorgen,
We wonen in een buitengebied in een woning met bestemming wonen.
Aan huis gebonden beroepen mogen uitsluitend etc..(veelal standaard) er mag tot 80 mtr2 van de woning gebruikt worden. aldus het bestemmingsplan.
Mij vrouw heeft eind 2011 geïnformeerd bij de gemeente over de mogelijkheden om aan huis honden te trimmen, hierover is teruggebeld, geen probleem, past perfect binnen het bestemmingsplan etc.
Wel KVK aanvragen, geen overlast veroorzaken, etc.
Tevens het vriendelijke verzoek dit formeel aan te melden via een concept-aanvraag, zodat de gemeente dit kan registreren en kan zien of er eventueel nog aanpassingen gedaan moeten worden.
Op 19 jan bevestiging dat op 18 jan. 2012 de aanvraag is ontvangen. 12 maart een mail ontvangen dat de aanvraag is blijven liggen, sorry daar voor, dus 7 weken en 5 dagen, of mijn vrouw terug wil bellen nog het een en ander te bespreken. Dit is gebeurd, er is aangegeven dat we parkeerruimte moeten creëren, de trimruimte moet van buitenaf bereikbaar zijn en er moet een branddeur tussen het woongedeelte en de werkruimte geplaats worden.
Dank u wel, dit doen we, het is dus zonder melden of vergunning? Ja.

Nu, 2019, is een overbuurman, agrariër die wil uitbreiden het er niet mee eens, volgens hem we zijn een bedrijf, zonder bescherming die een woonfunctie heeft. De gemeente is al op ons terrein geweest.
Er zijn plannen om de bestemming te wijzigen, zodat we minder bescherming hebben, meer overlast moeten dulden en de woning minder waard zal gaan worden.

De aanvraag bevestiging en de mail met het terugbel verzoek hebben we nog. de gegevens die in de aanvraag staan zou de gemeente moeten hebben. we gebruiken ongeveer 12 meter van de woning, een branddeur en parkeren op eigen terrein is aanwezig. gemiddeld 5 dagen per week 4 tot 6 verkeersbewegingen (2 a 3 hondjes.) dus zeker in een buitengebied beperkte (geen) overlast, ook geen klachten geweest over blaffen of iets dergelijks, dit is ook niet aan de orde. We horen meer van de buren om ons heen aan geluid.

We willen de functie wonen, zoals de woning in het bestemmingsplan staat graag behouden. om voornoemde redenen, Overlast en waarde vermindering.

Wat zijn onze kansen?



Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl