#1: Terugvorderen reiskosten oud-werkgever; kosten in diensttijd Auteur: ronald1994BerichtGeplaatst: di 05 mrt 2019 17:57
    —
Terugvorderen reiskosten oud-werkgever; kosten in diensttijd
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Welke actie raad je aan?
Gewoon betalen en het principe laten varen
0%
 0%  [ 0 ]
De vordering weigeren en afwachten
100%
 100%  [ 1 ]
De vordering weigeren en juridisch consultaat opzoeken
0%
 0%  [ 0 ]
De vordering weigeren en aangeven kort geding af te wachten
0%
 0%  [ 0 ]
Totaal aantal stemmen : 1

Hallo,

Helaas krijg ik een half jaar na het uit dienst gaan van een mijn vorige werkgever de vraag voor een terugvordering van gemaakte reiskosten, wat neerkomt op 140EUR. De uitdiensttreding bij deze werkgever (multinational, wereldwijd >75.000 werknemers) is toendertijd aangenaam verlopen, en ten tijde van het dienstverband had ik maandelijks recht op 650 EUR mobiliteitsbudget.

Ze beroepen zich op reiskosten die gemaakt zijn in mijn laatste maand bij hen (de maand juni, laten we dit maand A noemen), maar welk in hun systeem pas twee maanden later verwerkt wordt (maand C). Ze zien dan dat er in maand A geld is uitbetaald aan mij, proberen deze in maand C op het budget te zetten, maar dit budget is niet bestaande omdat ik begin maand B uit dienst ben getreden. Sterker nog, al het bewijs dat deze kosten inderdaad tijdens het dienstverband gemaakt zijn hebben ze zelf aangeleverd.

Het lijkt mij logischer dat gemaakte kosten in maand A verrekend worden met het mobiliteitsbudget van maand A, en niet in een maand C in welk de werknemer al uit dienstverband is. Nu is het meer een principe kwestie geworden, ookal weet ik dat ik voor 140 EUR leuke dingen kan doen gaat het meer om de afspraken die gemaakt zijn en hun poging kosten te verhalen die naar mijns inzien onder het budget van de maand waarin de kosten gemaakt zijn moeten vallen. Email contact gaat heen en weer, maar lijkt alleen maar harder te escaleren.

Ik ben benieuwd wat jullie mening hierover is, en of ik in mijn recht zou staan om de terugvordering te weigeren en het kort geding af te wachten?

#2:  Auteur: Vermeulen_J BerichtGeplaatst: do 07 mrt 2019 13:40
    —
Ik ken een vergelijkbaar geval (loopt nog).

Hierbij heeft de werkgever meer (loon) betaald, terwijl de medewerker al uit dienst was. Dit is pas na 3 kwart jaar opgemerkt bij de werkgever (waarschijnlijk toen de balans is opgemaakt en er wat getalletjes niet klopte).

Als jij niks meer van de werkgever moet hebben mag die wat mij betreft lekker moeilijk gaan doen om, in jouw geval, 140 euro terug te krijgen. Dat is tegen een beetje tarief zo 2 uurtjes werk en als je dat allemaal juridisch moet gaan rechttrekken ben je zo mogelijk als bedrijf meer geld kwijt dan 140 euro.

Als het een principekwestie is en de werkgever wilt zijn geld terug is dat zijn goed recht natuurlijk

Huidige casus welke ik ken gaat om iets meer centen (<1000 euro), maar tot op heden is er enkel een incassobureau opgezet met de inhoudsloze dreigementen die daarbij komen (we sturen de deurwaarder langs en dat soort zaken die ze helemaal niet kunnen op dat moment).
Wordt niks mee gedaan, maar het is nog niet afgesloten. Iemand is in ieder geval al wat geld aan het verliezen (tenzij een no-cure no-pay incassobureau).

Hoe dan ook, heb je elkaar niet meer nodig en maakt het je niet veel uit dat je voor 140 euro een slechte relatie overhoud, lekker houden en kijken waar het schip strand. Wil je geen problemen en kun je 3 avonden minder in de kroeg overleven dan betaal je gewoon het teveel betaalde terug.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl