Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: Ex-huurbaas blijft extra geld vragen en start incasso Auteur: ujjain BerichtGeplaatst: zo 08 jul 2018 13:20
    —
Verhuurder heeft mij op 6 juli 2018 een rekening/incassobrief toegestuurd. Bij het overhandigen van de sleutel deed de verhuurder erg moeilijk over gebreken, maar naar urenlang gezeur was er een akkoord en is er afgesproken dat er €300 voor de borg in mindering werd genomen en is er eindelijk hiervoor getekend.

Hierbij konden we het contract voor het uitchecken eindelijk tekenen. Toen ik na 3 uur ook eindelijk naar mijn werk kon gaan was ik opgelucht hiervan af te zijn. Hierbij was ik bereid financieel extra in te leveren, omdat ik dacht ik eindelijk van het gezeur af zou zijn en elk uur vrij van werk mij ook geld kost.

De rekening is onterecht, omdat de verhuurder alsnog meerdere keren met declaraties van extra onterechte kosten.

Daarbij werkt de verhuurder structureel met incorrecte bedragen:
  • Er wordt een te hoge vraagprijs voor een TV gevraagd, die 8 jaar oud is en al serieuze defecten (strepen in het scherm) vertoonde, waar ik foto’s van heb.
  • Er wordt €55 voor wijnglazen berekend. Wijnglazen die ik nooit heb gezien.
  • Meerdere kleine items die ik nooit gezien heb. Ik heb destijds alle bestek, messen, handdoeken, pannen, een tuinstoel achter gelaten om achteraf gezeur met de huurbaas te voorkomen.
De verhuurder biedt per sms aan netjes mijn post door te sturen. Twee dagen ik niet mijn post, maar een aangetekende brief met sommatie tot extra betaling.

Ik heb ook al meerdere keren financiële flexibiliteit getoond door een totaal €3.450 aan borg en extra kosten in te leveren en ben dus geen slechte betaler. Dit bovenop de €20.000 aan huur die al betaald is over 15 maanden, voor een erg eenvoudige woning.

Echter blijft de verhuurder maar meer eisen, factureert zelfs soms producten die nooit aanwezig zijn geweest, soms producten die aanzienlijk duurder zijn, dan het product die wel aanwezig en heeft al meerdere keren met incorrecte bedragen gerekend:
  • Voor het beddengoed van IKEA grusblad, worden kosten in rekening gebracht voor het duurste type beddengoed van de IKEA. Het betrof echter smerig beddengoed van het goedkoopste merk, dat meerdere malen goedkoper was.
  • €75 te weinig aan door mij betaalde borg te verrekenend.
  • Verhuurder eiste gelijk nieuwprijs voor een 8 jaar oude TV en ging tevens niet eens akkoord met een gelijkwaardige TV van Marktplaats.
Van de €595,21 bedoeld voor gebreken/ontbrekende zaken, heb ik al een totaal van €400 aan borg overgemaakt. Dit is mijns inziens al te hoog, maar ik wilde dit graag snel netjes afsluiten. Ik sta er ook voor open dit door een neutrale commissie als de huurcommissie op te laten pakken.

#2:  Auteur: UwJurist.nl BerichtGeplaatst: zo 08 jul 2018 14:02
    —
Wat is uw vraag (u stelt namelijk geen vraag)?

U moet uiteraard niet betalen voor iets dat u niet te verwijten valt.
Overigens kunt u niet naar de huurcommissie omdat sprake is van geliberaliseerde huur (gezien de huurprijs die u noemt).

#3:  Auteur: Vermeulen_J BerichtGeplaatst: wo 11 jul 2018 13:14
    —
Je hebt de sleutel overhandigd en jullie hebben getekend voor 300 euro borg t.a.v. gebreken.

Daar achteraf nog over lopen te zeuren is het probleem van de huisbaas, dan had die bij de rondgang maar moeten constateren dat diverse spullen vervangen moesten worden en dit met de borg verrekend had moeten worden.

Als jij zwart op wit hebt dat je een rondgang hebt gedaan waarbij die 300 euro borg in mindering is gebracht wegens zaken die vergoed moesten worden dan heeft de huurbaas verder niet veel recht van claimen meer lijkt mij.

Om achteraf, al dan niet uit je eigen coulance, nog een en ander er bij te vergoeden is een leuke zet, maar blijkbaar wordt daar misbruik van gemaakt.

Ik zou gewoon niet meer betalen en als er een incasso bureau aan de deur staat, gewoon beroepen op je overeenkomst. Mits waterdicht.Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl