Proceskosten bezwaar parkeerboete
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

#1: Proceskosten bezwaar parkeerboete Auteur: suguz BerichtGeplaatst: zo 11 mrt 2018 22:23
    —
Een gemeente heeft mijn B.V. een parkeerboete opgelegd. Mijn bezwaar daartegen is afgewezen, waarbij men slechts in ging op één van de twee door mij aangevoerde argumenten. Ik overweeg een no cure no paybedrijf in te zetten om verder in beroep te gaan. Loopt mijn B.V. bij een eventueel verlies risico op een proceskostenveroordeling jegens de wederpartij, of kan ik er zeker van zijn dat bezwaar maken tegen de boete geen extra kosten voor mijn B.V. kan meebrengen? Dank voor uw antwoord!

#2:  Auteur: cia76 BerichtGeplaatst: di 13 mrt 2018 9:21
    —
Lijkt me dat je enkel de griffierechten zal moeten betalen als je ongelijk krijgt, geen overige proceskosten. Als je ongelijk krijgt hoef je toch de proceskosten van de overheid niet te betalen in dit soort zaken.

Dit kan anders zijn indien je zo'n bureau inschakelt dat is gespecialiseerd in het misbruik maken van procedures om geldsommen te incasseren zoals proceskosten (na het bewust uitlokken van fouten) of dwangsommen van de overheid bij niet tijdig beslissen. Als in zo'n hypothetisch geval vast komt te staan dat sprake is van misbruik van recht, loop je het risico om schade en proceskosten te moeten vergoeden aan de overheid.



Rechtenforum.nl -> Bestuursrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl