Staat Polen terecht op de kop?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Pro - Contra

#1: Staat Polen terecht op de kop? Auteur: Martin Meijer BerichtGeplaatst: wo 20 dec 2017 19:32
    —
Nu Polen al geruime tijd op de kop staat omdat de regering rechters door de minister van justitie wil laten aanstellen,
is het duidelijk dat de Poolse burger meer politiek geëngageerd is dan de Nederlandse.
Die schaapachtig toeziet hoe hij al sinds jaar en dag gepiepeld wordt door middels de minister van justitie aangestelde rechters.

Kijk als een van de talloze voorbeelden maar naar Lucia de B, die (vrijwel) als enige is veroordeeld op vermeende feiten die gebaseerd waren op medisch beroepsgeheim. Terwijl menige verdachte psychopaat zich altijd achter dit fenomeen heeft kunnen verstoppen.

Wat overigens ook het een en ander zegt over de kwaliteit van haar toenmalige advocaat.

Of wat denk je van de rechters die vonden dat iemand die, met een beroep op het grondwettelijke gelijkheidsbeginsel, geen inkomstenbelasting wilde betalen zolang de koning dat niet betaalde, op volstrekt oneigenlijke gronden in het ongelijk werd gesteld.

#2: Re: Staat Polen terecht op de kop? Auteur: Firestarter BerichtGeplaatst: do 21 dec 2017 13:17
    —
Martin Meijer schreef:
Die schaapachtig toeziet hoe hij al sinds jaar en dag gepiepeld wordt door middels de minister van justitie aangestelde rechters.
Het Nederlands volk dat schaapachtig de meest belachelijke staatspropaganda geloofd, weigert om verder te kijken dan de eigen neus lang is en schijnheilig met het vingertje naar anderen wijst…
Volgens art. 117 GW worden alle rechters door onze voorzitter van de regering, voorzitter van de Raad van State, staatshoofd en koning – Willem-Alexander – benoemd.
Ook alle ministers en staatssecretarissen worden door Willem-Alexander benoemd.


Martin Meijer schreef:
Kijk als een van de talloze voorbeelden maar naar Lucia de B, die (vrijwel) als enige is veroordeeld op vermeende feiten die gebaseerd waren op medisch beroepsgeheim.
De Koerdische Turk Baybasin werd tot levenslang veroordeelt voor het leiding geven aan een uiterst gewelddadige criminele organisatie. Baybasin werd door zijn advocaat, ene Moszkowicz (David), een mes in de rug gestoken door zich niet te verdedigen in de strafzaak in eerste aanleg. Hij werd veroordeeld op grond van vervalste telefoongesprekken.
Baybasin verdiende overigens, met steun van de autoriteiten, jarenlang bakken met geld door heroďne te smokkelen. De heroďneproductie in Afghanistan is sinds de inval in 2001 op een recordhoogte beland...


Om dat even in perspectief te plaatsen, het arme Jemen wordt door de internationale (criminele gemeenschap), VN, Wereldbank, IMF, GB, VS, Nederland, Saoedi Arabië, VAE letterlijk doodgehongerd: http://www.ronpaulforums.com/showthread.php?500409-The-Starvation-of-Yemen/page8

#3: De Polen slapen niet Auteur: Martin Meijer BerichtGeplaatst: do 21 dec 2017 18:23
    —
We zijn het erover eens dat ‘rechters’ door de koning worden aangesteld.
Daar de koning het echter te druk heeft met zijn vermogen beheren en lintjes doorknippen is de minister van justitie daarvoor verantwoordelijk (Art 42 lid 2 Gw)
Het enige verschil met Polen is dat de burgers daar de ogen open hebben.

#4:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: vr 22 dec 2017 0:35
    —
Voor dit soort discussies is dit forum niet bedoeld. Gelieve een ander podium te zoeken.

Slotje.



Rechtenforum.nl -> Pro - Contra

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl