Recht op WW?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

#1: Recht op WW? Auteur: HenkJan BerichtGeplaatst: za 29 apr 2017 18:23
    —
De casus is als volgt:

Werknemer had een tijdelijk contract t/m 1 februari 2017. Werknemer had het al enige tijd niet naar zijn zin en heeft bij zijn werkgever aangegeven op zoek te gaan naar ander werk. Werkgever vond dat prima en gaf in eerste instantie aan dat werknemer in principe kon blijven.

Vlak voor 1 maart gaf werkgever aan om bedrijfseconomische redenen toch afscheid te willen nemen van werknemer. Om wat zaken af te ronden is toen afgesproken dat werknemer tot 1 april zou blijven. Omdat toen die afspraak was gemaakt het al 1 maart was geweest was de arbeidsovereenkomst al stilzwijgend verlengd (met 7 maanden). Werkgever heeft toen een vaststellingsovereenkomst opgesteld die door werknemer is getekend.

In principe bestaat er in een dergelijke situatie geen recht op ww, tenzij er een opzegbeding in de overeenkomst stond. Die staat er wel in, maar geeft enkel de werknemer het recht de overeenkomst eerder te beëindigen. Dat is in strijd met artikel 7:663 lid 3 van het BW. Betekent dit dat de werknemer geen recht heeft op WW (althans, pas per 1 oktober?).

Alvast dank voor jullie reactie.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl