Hinder van schittering van zonnepanelen?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

#1: Hinder van schittering van zonnepanelen? Auteur: creation BerichtGeplaatst: ma 27 jul 2015 10:35
    —
http://www.telegraaf.nl/binnenland/24123199/__Gek_van_schittering_zonnepanelen__.html

De mensen die hier hinder van hebben moeten maar naar de rechter stappen. Maar hebben zij enig slagen van kans? Is er in de wet wel wat geregeld over lichthinder?

Meer informatie over lichthinder

http://www.platformlichthinder.nl/

#2:  Auteur: UwJurist.nl BerichtGeplaatst: ma 27 jul 2015 12:09
    —
Het burenrecht en omgevingsrecht biedt diverse mogelijkheden en daarnaast is een vordering uit onrechtmatige daad mogelijk.

#3:  Auteur: cia76 BerichtGeplaatst: vr 25 dec 2015 14:33
    —
UwJurist.nl schreef:
Het burenrecht en omgevingsrecht biedt diverse mogelijkheden en daarnaast is een vordering uit onrechtmatige daad mogelijk.


Dat is natuurlijk niet zo maar mogelijk. Eerst moet sprake zijn van onaanvaardbare lichthinder welke als onrechtmatig moet worden aangemerkt. De vraag is natuurlijk wanneer dat dan het geval is. Als dat vervolgens het geval is, is de vraag wat precies gevorderd kan worden en welke criteria er nog meer van belang zijn voor een succesvolle vordering. In zijn algemeenheid stellen dat een vordering uit onrechtmatige daad mogelijk is, is m.i. zeer weinig zeggend. Bovendien biedt de algemene verwijzing naar het omgevingsrecht (een zeer omvangrijk rechtsgebied) evenmin nieuwe inzichten.Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl