Rokende Duitse pensionado moet toch huurhuis uit
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

#1:  Auteur: kwelder BerichtGeplaatst: vr 27 jun 2014 12:15
    —
Per abuis is mijn bericht meerdere keren verschenen, dat was niet de bedoeling uiteraard waarvoor excuses. Ik publiceerde het bericht maar kon hem niet terug vinden!

#2: Re: Rokende Duitse pensionado moet toch huurhuis uit Auteur: BartL BerichtGeplaatst: ma 30 jun 2014 9:08
    —
kwelder schreef:
Het rechtenforum wordt ook genoemd! Het gaat over het roken van iemand dat voor overlast zorgt. Kun je niet stellen op basis van BW 5:37 dat je geen overlast mag veroorzaken ook niet met rooklucht?

De eigenaar van een erf mag niet in een mate of op een wijze die volgens artikel 162 van Boek 6 onrechtmatig is, aan eigenaars van andere erven hinder toebrengen zoals door het verspreiden van rumoer, trillingen, stank, rook of gassen, door het onthouden van licht of lucht of door het ontnemen van steun.

Stukje waarin deze website wordt genoemd:



Quote:
In Nederland kunnen huiseigenaren in een contract met een huurder de bepaling opnemen dat er in het betrokken huis of appartement niet mag worden gerookt. Volgens juristen pleegt een huurder wanprestatie als hij/zij zich daar niet aan houdt. Maar dat betekent nog niet dat de eigenaar het huurcontract eenzijdig kan opzeggen. Juristen die zich op de website Rechtenforum.nl mengden in een discussie over het rookverbod in huis, stelden dat de overeenkomst alleen door tussenkomst van een rechter kan worden ontbonden.


Ook dat maakt niet dat je de huurovereenkomst zonder tussenkomst van de rechter kunt ontbinden. Dat is gewoon in de wet opgenomen. Het is hoogstens een (extra) argument om aan de rechter voor te leggen.



Rechtenforum.nl -> Actualiteiten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl