jullie mening over bedrijfskundige kennis in de advocatuur
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Pro - Contra

#1: jullie mening over bedrijfskundige kennis in de advocatuur Auteur: Tatjanavwel BerichtGeplaatst: zo 13 mei 2012 21:01
    —
Voor mijn afstudeeropdracht heb ik zoveel mogelijk meningen nodig uit de advocatuur.

Ik doe onderzoek naar de noodzaak van bedrijfskundige kennis in de advocatuur en dan voornamelijk hoe je bedrijfskundige kennis in de advocatuur kunt implementeren.

Hoe denken advocaten over bedrijfskundige kennis, is het nodig ? Waarom wel of juist niet? Hoe zou je advocaten bewust kunnen laten worden dat deze kennis belangrijk is?

Waar ik vooral naar benieuwd ben is hoe zou je deze kennis naar jullie mening kunnen implementeren? bijvoorbeeld door de opleiding aan te passen of door het aanbieden van meer cursussen etc.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met je mening te uiten over het standpunt : bedrijfskundige kennis is noodzakelijk in de advocatuur.

Alvast hartelijk bedankt!! Very Happy

#2:  Auteur: Regin BerichtGeplaatst: ma 14 mei 2012 8:17
    —
Kijk eens naar de recruitmentcampagnes van de grote commerciële advocatenkantoren. De Brauw Blackstone Westbroek is op zoek naar "Brains in Business", Allen & Overy wil "businesswise advocaten" en zo verder. Dat geeft aan dat die kantoren enige bedrijfskundige kennis wel op prijs zullen stellen.

Verder lijkt het mij heel afhankelijk van het rechtsgebied waarin een advocaat werkzaam is. Een strafrechtspecialist hoeft niet zoveel van bedrijfskunde te weten, tenzij hij zich toelegt op financiëel of fiscaal strafrecht. Een advocaat die betrokken is bij fusies en overnames kan niet zonder bedrijfskundig inzicht.

#3:  Auteur: maxwaters BerichtGeplaatst: ma 14 mei 2012 18:27
    —
Tevns heb je bij o.a. Stibbe een mini MBA en bij de Brauw een Business School.

http://werkenbijstibbe.nl/insead-programma-2012.pdf

http://www.werkenbijdebrauw.nl/loopbaan/business-school/



Rechtenforum.nl -> Pro - Contra

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl