Hoe schrijf ik een pleitnota?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Juridische vaardigheden

#1: Hoe schrijf ik een pleitnota? Auteur: MicheleJaouni BerichtGeplaatst: wo 21 mrt 2012 15:03
    —
Hallo allemaal!

Ik moet voor het vak Integratieve toepassing een pleitnota schrijven. Dit heb ik nog nooit gedaan en zou dus ook niet echt weten hoe ik eraan moet beginnen.

Casus:
Chantal Visser is met ingang van 15 november in dienst getreden bij M. Supply B.V. in de functie van systeembeheerder. Ze is verantwoordelijk voor de installatie, inwerkinstelling, alsmede het beheer van medische systemen in Europa. Chantal Vissers blijkt daartoe vanwege een medische beperking, een chronische darmaandoening, niet geschikt. M. Supply B.V. heeft de dienstverlening aangepast. Daarom verwachten ze van de medewerkers dat zij gespecialiseerd zijn en bovendien bereid zijn lange reizen te maken en langere periodes van huis te zijn in verband met klantbezoeken. Omdat Chantal door haar ziekte daartoe niet in staat is wil M. Supply haar ontslaan. Daarop heeft Chantal Vissers de heer J. de Jong (vertegenwoordiger M. Supply B.v.) bedreigd. Chantal is op non actief gesteld met behoud van salaris. Het ging hier om een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur met één maand proeftijd, die verstreken is.
M. Supply B.V heeft Holleboom juristen op 4 januari opdracht gegegevn het ontslag te bewerkstelligen.


Ik moet nu voor Holleboomjuristen een pleitnota schrijven. Met deze pleitnota moet ik een simulatiezitting bijwonen, waarbij ik kan kijken of ik alles goed heb gedaan.

Ik weet niet precies hoe ik dit moet gaan doen.

Kan iemand mij mischien een voorbeeld van een pleitnota geven of goede tips die ik kan gebruiken?


Groetjes!

#2: help Auteur: MicheleJaouni BerichtGeplaatst: ma 26 mrt 2012 17:43
    —
Kan iemand mij misschien helpen? Ik weet niet echt welke wetten van belang zijn en welke argumenten ik kan aanvoeren.

#3: BW 7 : De arbeidsovereenkomst Auteur: Justice333 BerichtGeplaatst: di 17 apr 2012 1:49
    —
De juristen van het bedrijf kunnen zich beroepen op art. 7:678 lid 2 sub e BW. Dat is een artikel dat gaat over dringende redenen om een werknemer te ontslaan die een contract heeft van (on)bepaalde tijd. sub e geeft aan dat een werknemer ontslagen kan worden als er sprake is van ernstige bedreiging van de werkgever of medewerknemers.

Je moet dus alleen even toetsen wat de ernst van deze bedreiging is. Je moet het dus toetsen aan dat artikel.



Rechtenforum.nl -> Juridische vaardigheden

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl