Nieuwe Master opleiding : MSc Food Safety Law
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Juridische masters

#1: Nieuwe Master opleiding : MSc Food Safety Law Auteur: R Hartemink BerichtGeplaatst: di 17 jan 2012 18:46
    —
Binnen de Wageningse MSc opleiding Food Safety zal per september 2012 een nieuwe specialisatie Food Safety Law ingesteld worden. Deze specialisatie is met name gericht op mensen met een juridische actergrond (HBO/WO bachelor) itt de specialisatie Research & Management, die juist een technologische achtergrond heeft.Zoals alle Wageningse opleidingen is het een 2-jarige opleiding. Er is dan ook geen pre-master jaar nodig.

De opleiding is een opleiding tot de graad van MSc. Het eerste jaar bestaat volledig uit vakken, vooral vakken op het gebied van de levensmiddelenwetgeving en -toepassing : Food Law, International and Comparative Food Law, Chinese Food Law, Intellectual Property Rights, Food Law, Economics & Management etc. verder twee vakken over levensmiddelentechnologie, voeding en veiligheid. Deze vakken zijn ontwikkeld speciaal voor mensen zonder technologische achtergrond. Tenslotte een integrerend vak Food Safety Management, wat inspeelt op de dagelijkse praktijk op gebied van voedselveiligheid. Hier zullen studenten van beide specialisaties samenwerken, zoals ook in de praktijk het geval zal zijn.

Het tweede jaar bestaat uit een afstudeerscriptie en een stage op gebied van Food law.

Na afstuderen kom je terecht in de levensmiddelenindustrie (Regulatory Affairs, juridische afdeling), bij gespecialiseerde advocaten- en adviesbureaus, als consultant, of bij de overheid (ministerie, keuringsdienst) en (Europese) productschappen en lobby-organisaties.

Op dit moment is er grote behoefte aan juristen die kennis hebben van levensmiddelenrecht, terwijl daar (nog) geen opleidingen voor waren.

Het definitieve programma en rooster zal in maart bekend zijn als de roostering voor 2012 van de universiteit officieel bekend is.

De vakken worden verzorgd door de Hoogleraar Food Law en zijn staf : www.law.wur.nl

Informatie over het programma : www.mfs.wur.nl



Rechtenforum.nl -> Juridische masters

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl