Te weinig juristen in de exchange programs
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken
Ga naar pagina Vorige  1, 2  Laat alle berichten zien
Rechtenforum.nl -> Studeren in het buitenland

#16: Re: Te weinig juristen in de exchange programs Auteur: Juriste BerichtGeplaatst: vr 05 mrt 2004 17:08
    —
Voor iemand die de studie Nederlands Recht volgt is een buitenlandse stage misschien niet direct voor de hand liggend! Anderzijds, in Tilburg is in de BaMa in het kader van de internationalisering nu opgenomen dat iedereen een week naar het buitenland moet voor een project. Het is m.i. goed om een verder te kijken dan je neus lang is, en te zien hoe zaken elders geregeld zijn. Natuurlijk kun je in een project van een week niet heel diep gaan, maar het is goed je eens in een ander rechtsstelsel te verdiepen, anders dan een Nederlands boek over Tort Law te lezen.
Merkwaardigerwijs kent Tilburg ieder jaar in de rechtenfaculteit wel veel exchange students van buitenlandse universiteiten. Die zijn echt niet allemaal geinteresseerd in het Nederlandse rechtsstelsel.

#17:  Auteur: Alexandra BerichtGeplaatst: wo 31 mrt 2004 19:25
    —
Tja, ik zou het eigenlijk ook niet weten. Mij lijkt het juist een onwijs leuke ervaring om een tijdje in het buitenland te gaan studeren. Helaas is dit nog niet voor mij aan de orde ( tweede jaar). Maar als het moment daar is, pak ik mijn koffers en spring ik zo op het vliegtuig. Daar de opleiding Internationaal recht sinds anderhalf jaar niet meer bestaat, kies ik het als afstudeerrichting. En dan...ja, Frankrijk en Roemenie staan hoog op mijn verlanglijstje. USA of Azie trekt me niet zo heel erg, ons mooie Europaatje is toch niet te overtreffen.
groetjes

#18:  Auteur: Kafka BerichtGeplaatst: do 01 apr 2004 0:15
    —
Heb je eerdere positieve ervaringen met Roemenië?
Ik heb het in het verleden drie maal bezocht en iedere keer als ik Roemenië verliet bedacht ik me dat het nog minimaal 10 jaar zou duren met vele maatschappelijke veranderingen voor het een soortgelijke maatschappij zal hebben als de andere Europese landen.

#19:  Auteur: Alexandra BerichtGeplaatst: do 01 apr 2004 12:50
    —
tja, hoe moet ik het zeggen...ik ben 2 jaar geleden in Roemenie geweest. Daar heb ik als vrijwilliger gewerkt in een weeshuis. Dus ik heb echt met mijn neus op de feiten gestaan daar. HIV-besmette kinderen, racisme (vooral jegens de zigeuners), mensen die op straat slapen (in de dorpen), kinderprostitutie, bedelende kindertjes, stinkende huizen vol ongedierte.....Daarom wil ik er juist weer naartoe! Ze hebben hulp nodig. Verder vind ik het qua landschap een fantastisch mooi land en de mensen zijn ontzettend lief (niet zo afstandelijk als Nederlanders, het is toch een hele andere mentaliteit in Oost-Europa).
Zo, daar heb je mijn antwoord.
groetjes
Alexandra

#20:  Auteur: Berte BerichtGeplaatst: vr 02 apr 2004 10:02
    —
Ik ben van plan om een semester in Zuid-Afrika te gaan studeren. Is goed voor mijn engels en het lijkt me een geweldige ervaring!!

#21:  Auteur: nabila BerichtGeplaatst: wo 26 jan 2005 18:19
    —
Het lijkt erop dat jullie veel ervaring hebben op dit gebied! wat raden jullie een eerstejaars groentje aan te doen??? ik wil echt zo graag zo snel mogelijk ervaring in het buitenland op doen!!!

#22:  Auteur: heijd316 BerichtGeplaatst: ma 20 aug 2007 20:07
    —
Leuk zo'n topic over studeren in het buitenland. Zelf ga ik over 5 weken naar Engeland om daar een academisch jaar te studeren aan de University of Warwick, in het kader van het Erasmus-Socrates uitwisselingsprogramma. Kan natuurlijk nog niet veel vertellen over de ervaringen, maar ik heb er zin in!

De ervaring is wel dat de mogelijkheden legio zijn. Zelf studeer ik deze maand af, en ga dus eigenlijk na de studie. Dat is mogelijk, zo lang je maar ingeschreven staat aan de faculteit hier, en uiteraard collegegeld betaalt.

Wel zou ik nu al als tip willen geven om goed te informeren naar de vakken die je kunt volgen. In eerste instantie was er voor mij veel mogelijk, maar de vakken zijn flink beperkt :S.

Succes en veel plezier voor degenen die gaan!



Rechtenforum.nl -> Studeren in het buitenland

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Ga naar pagina Vorige  1, 2  Laat alle berichten zien
Pagina 2 van 2

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl