OD van advocaat tijdens zitting?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Advocatuur

#1: OD van advocaat tijdens zitting? Auteur: KvO BerichtGeplaatst: wo 15 sep 2010 23:07
    —
Kan in Nederland een advocaat d.m.v. uitspraken een onrechtmatige daad plegen, of strafrechtelijk gezien, kan een advocaat smaad danwel laster plegen tijdens een zitting? Althans, kan hij hiervoor strafrechtelijk voor vervolgd worden danwel civielrechtelijk voor worden gedagvaard?

Lees namelijk net in een artikel dat het in Engeland niet kan. "[A] solicitor [is not] liable for defamation in respect of statements made in court during the course of a trial." (Law Made Simple, C.F. Padfield/D.L.A. Barker, Heinemann, London, 1986). Vandaar mijn vraag. Mijn instinct zegt vanwel, maar wellicht is er ergens een obscure uitzondering. Ben benieuwd, alvast bedankt voor de reacties!

#2:  Auteur: KvO BerichtGeplaatst: wo 15 sep 2010 23:10
    —
En dan dus niet in de zin van wanprestatie denken, maar echt of de advocaat aansprakelijk kan worden gehouden voor uitspraken gedaan tijdens zitting.

#3:  Auteur: Para legal BerichtGeplaatst: zo 10 okt 2010 4:35
    —
Geen idee hoe dat in Nederland zit. In de US kan het wel. Als een advocaat in de US zich tijdens de zitting niet aan de regels houdt, krijgt hij eerst een waarschuwing, maar als dit vaker moet gebeuren kan hij ook in de cel worden gezet om af te koelen.



Rechtenforum.nl -> Advocatuur

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl