urenbeperking
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Advocatuur

#1: urenbeperking Auteur: gijselaar BerichtGeplaatst: wo 04 aug 2010 19:58
    —
Mag een onderneming een door een bedrijfsarts opgelegde urenbeperking van 4 uur in verband met tijdelijke arbeidsongeschiktheid zo uitleggen dat de invulling van die urenbeperking ervoor zorgt dat de werknemer praktisch gezien wel de gehele acht uur aanwezig moet zijn, maar steeds om het uur een uur werkt?

Zo ja of zo nee, waar staat dat?

#2:  Auteur: WimWest BerichtGeplaatst: do 05 aug 2010 6:28
    —
Dat hangt af van een groot aantal factoren zoals: Plan van Aanpak, belastbaarheid, kennis en vaardigheden , geschiktheid et cetera.
Het aanbod van andere passende arbeid ziet op werk, dat niet tussen partijen overeengekomen is. Dat betekent dat het aanbod niet is te zien als een aanbod om de bedongen arbeid te verrichten. Het gaat doorgaans om werk dat hoort bij een functie die vrij is (of vrij komt), dan wel om werk dat gecreëerd wordt door een herschikking van functies. Daarnaast is het mogelijk dat er werk is, dat nog niet wordt (nog nooit is) verricht, terwijl het wel tot het bedrijfsresultaat bijdraagt wanneer het wel wordt opgepakt.
De medewerker dient zich zoveel mogelijk aan te passen aan de voorwaarden die horen bij het werk. Voor zover de belastbaarheid het toelaat, gaat de medewerker in beginsel werken op de arbeidstijden en binnen de arbeidsomstandigheden die ook voor anderen zouden gelden. De werkgever mag geen extra voorwaarden stellen die het aanbod onaantrekkelijk maken en daarmee herplaatsing belemmeren. De werkgever moet voorwaarden weghalen, wanneer deze aan re-integratie in de weg staan en wanneer dit redelijkerwijze van hem verlangd kan worden

De werknemer kan verlangen dat er in een plan van aanpak bepaalde afspraken worden gemaakt, wanneer dat van de werkgever gevergd kan worden. Doet de werkgever dat niet of in onvoldoende mate, dan kan de werknemer nakoming eisen (art 7:658a BW).
Daarnaast kan zowel de werknemer als de werkgever een second opinion aanvragen bij het UWVWerk.



Rechtenforum.nl -> Advocatuur

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl