Curator Dagvaarden + boedelschuld
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

#1: Curator Dagvaarden + boedelschuld Auteur: danielson BerichtGeplaatst: vr 02 apr 2010 10:24
    —
1. Indien iemand een curator dagvaardt en de curator bij zijn naam dagvaardt, niet zijnde een curator (dus: gedagvaard: Mr. Bakker en niet: gedagvaard Mr. Bakker (curator inzake...), is de dagvaarding dan geldig of is er sprake van niet-ontvankelijkheid?

en:

2. Een curator betaalt vanuit de boedel de lopende rekeningen zoals huur etc. Vallen de servicekosten hier ook onder? Het ligt voor de hand dat dit wel het geval is, maar waar blijkt het uit? Ik heb het niet zwart op wit kunnen vinden.

Thanks.

#2:  Auteur: SpIn BerichtGeplaatst: vr 13 aug 2010 17:10
    —
Beste Danielson,

Nu de dagvaarding aan Mr. Bakker is betekend zullen er waarschijnlijk een hoop verschillen zijn. Te beginnen met de woonplaats. Mr. Bakker zal waarschijnlijk niet op zijn kantoor woonachtig zijn. Wanneer mr. Bakker verschijnt zal de nietigheid wel gedekt zijn. Voorts zou het de curator sieren als hij zich stelt en er geen bezwaar tegen stelt te hebben als de dagvaarding wordt gelezen alsof er Q.Q. gedagvaard is.

De kosten die aan de VVE verschuldigd zijn vallen onder de bevoorrechte schulden, maar ik weet niet of je deze bedoeld of de servicekosten. Evident is in elk geval dat de curator - door het willens en wetens door laten lopen van de huurovereenkomst - ook voor betaling van deze kosten zorg dient te dragen. Immers vallen ook deze in de boedel.

Gr. SpIn



Rechtenforum.nl -> Ondernemingsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl