#1: Ben je ICT-jurist of IT-jurist? Auteur: Arnoud EngelfrietBerichtGeplaatst: vr 04 apr 2008 14:00
    —
Ben je ICT-jurist of IT-jurist?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Informatie en technologie

Wat klinkt beter?
ICT-jurist
58%
 58%  [ 7 ]
IT-jurist
33%
 33%  [ 4 ]
Dat maakt niet uit
8%
 8%  [ 1 ]
Totaal aantal stemmen : 12

In het buitenland heeft iedereen het over "IT", maar in Nederland bestaat de gewoonte bij sommige mensen om het over ICT te hebben. Als ICT/IT-jurist was ik benieuwd hoe de andere deelnemers hier over dit onderscheid denken. Vandaar de poll: wat ben je, ICT-jurist of IT-jurist?

Arnoud

#2:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: zo 06 apr 2008 16:03
    —
Hoewel de Engelstalige wikipedia entries heeft voor zowel ICT als IT, geeft die van IT als Nederlandstalig equivalent ICT.

Dus inderdaad, hier noemen we het ICT waar de rest van de wereld op IT is blijven hangen. Wat is je doelgroep?

#3:  Auteur: Nemine contradicente BerichtGeplaatst: zo 06 apr 2008 17:40
    —
Ik noem mezelf ICT jurist, om twee redenen. Ten eerste refereert IT té veel naar het Engelse begrip waarbij met name computer-technologie wordt bedoelt. Ten tweede is het werkgebied van een ICT-jurist breder als dat van een IT-jurist.
Een IT-jurist is gespecialiseerd in het recht betreffende data/informatie.
Een ICT-jurist is daarnaast ook gespecialiseerd in het recht betreffende verschillende vormen van communicatie.

Zowel een ICT- als IT-jurist zou over weg kunnen met vragen over de dataretentie richtlijn, maar een ICT-jurist zou daarnaast ook over weg kunnen met vragen over bijvoorbeeld de hele SWIFT affaire.

#4: term IT / ICT jurist Auteur: Nebula BerichtGeplaatst: do 07 okt 2010 11:02
    —
Van een ICT jurist mag je gedegen kennis verwachten op het gebied van communicatie technologie (daar staat de "C" immers voor), o.a. telecommunicatie.

Wat mij overigens opvalt is dat steeds meer mensen zich "jurist" noemen terwijl zij geen universitaire Meester titel hebben behaald.
Helaas is de term 'jurist' niet beschermd en kan iedere idioot zgn. juridisch advies verlenen zonder enige opleiding hiertoe te hebben gevolgd (hetgeen vaak, ook op deze site, gebeurd).
De "gewone" mens denkt echter met iemand te maken te hebben die de studie rechten heeft voltooid (Meester titel) en gaat blindelijks af op de gegeven "adviezen".
Indien je verzekerd wilt zijn van een gedegen juridisch advies, verzeker je dan ervan dat de persoon in kwestie minimaal een meester titel in de rechten heeft behaald, nog beter, bezoek een advocatenkantoor die nu eenmaal het hoogste niveau bieden.

Van iemand die zich een IT of ICT jurist noemt, mag je overigens (naast een meester titel, op zijn minst een gedegen specialisatie opleiding verwachten. Die zijn er in alle soorten en maten: van 1-daagse cursussen tot de gerenommerde Grotius Informaticarecht specialisatie (1 jaar).

#5:  Auteur: Arnoud Engelfriet BerichtGeplaatst: do 07 okt 2010 16:07
    —
Hoewel je gelijk hebt over het verschil in niveau wilde ik even heel hard "ROFLOL" zeggen over je quote:
Quote:
nog beter, bezoek een advocatenkantoor die nu eenmaal het hoogste niveau bieden.

Of was dit reclame voor Grotius? Wink

#6: Re: term IT / ICT jurist Auteur: StevenK BerichtGeplaatst: do 07 okt 2010 19:43
    —
Nebula schreef:

Indien je verzekerd wilt zijn van een gedegen juridisch advies, verzeker je dan ervan dat de persoon in kwestie minimaal een meester titel in de rechten heeft behaald, nog beter, bezoek een advocatenkantoor die nu eenmaal het hoogste niveau bieden.

End dat zeg je tegen de imho meest vooraanstaande ICT-jurist van Nedeland, die niet alleen (afaik bewust) geen advocaat is, maar daarnaast ook juist door de door jou geroemde 'deskundige' advocaten ingeschakeld wordt?

Zeker op een gebied als de ICT zul je de deskundigen eerder buiten de advocatuur aantreffen.



Rechtenforum.nl -> Informatie en technologie

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl