Wat word je eigenlijk?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Staatsrecht

#1: Wat word je eigenlijk? Auteur: Arjann87 BerichtGeplaatst: zo 23 mrt 2008 13:55
    —
Soms zit ik te denken: Ik ga een master strafrecht doen. Maar zo nu en dan vind ik staats- en bestuursrecht ook zeer interessant.

Maar wat ik mij nou afvraag. Waar zou je eventueel kunnen werken als je dat hebt gestudeerd? En hoeveel verdien je daar (ongeveer?). Wie heeft er een 'lijstje?'

#2:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: zo 23 mrt 2008 15:28
    —
Als je met strafrecht iets zou willen doen moet je al snel aan advocaat of OvJ denken, lijkt me. Vrij beperkte mogelijkheden dus.

#3:  Auteur: Duch BerichtGeplaatst: zo 23 mrt 2008 19:27
    —
Je hebt met zowel strafrecht als staats- en bestuursrecht civiel effect. Je kunt met beide dus advocaat worden. Voor de rest moet je volgens mij vooral doen wat je interessant vindt. De baan komt dan later wel. Er zijn volgens mij sowieso geen vastomlijnde beroepen die je 'wordt' met welke richting dan ook. Met bestuursrecht kun je bijvoorbeeld overal bij de overheid aan de slag, maar ook bij de meeste bedrijven...

#4:  Auteur: mcvg BerichtGeplaatst: zo 23 mrt 2008 19:45
    —
Met het kiezen van een specialisatie strafrecht moet je denk ik wel een beetje oppassen, met name omdat sommigen er een romantisch beeld van hebben heb ik het idee. Om in de praktijk in deze richting te werken is niet voor iedereen weggelegd. Ik zou dan ook zeker een stage in je 3e jaar doen bij een strafrechtadvocaat voor je voor de master strafrecht kiest. Als je er pas na die master achterkomt dat je er niets mee gaat doen in de praktijk omdat het niet bij jou past is dat toch wel zonde.

#5:  Auteur: Michèle BerichtGeplaatst: ma 24 mrt 2008 12:04
    —
Er bestaat ook nog sociale advocatuur en how about werken voor de (rijks)overheid?



Rechtenforum.nl -> Staatsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl