afgifte paspoort via verzoekschrift
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

#1: afgifte paspoort via verzoekschrift Auteur: wilma 1985 BerichtGeplaatst: do 24 mei 2007 13:46
    —
In casus gaat het om het volgende: een vader heeft het paspoort van het kind en wil dit niet afgeven aan de moeder. Kan er een verzoek ingediend worden om dit paspoort te vorderen van de vader. Ouders hebben beiden het gezag over het kind. En waar moet dit ingediend worden? Bij de kinderrechter of kantonrechter? Weet iemand waar dit wettelijk geregeld is?

#2:  Auteur: annemiekewp BerichtGeplaatst: ma 28 mei 2007 22:26
    —
antwoord op die vraag weet ik niet, maar als t een real life case is dan kan de moeder gewoon een identiteitskaart aanvragen bij de gemeente (want daarvoor hoeft de vader niet te tekenen).

#3:  Auteur: Mara BerichtGeplaatst: di 29 mei 2007 10:38
    —
annemiekewp schreef:
als t een real life case is dan kan de moeder gewoon een identiteitskaart aanvragen bij de gemeente (want daarvoor hoeft de vader niet te tekenen).


Dat hangt weer van de leeftijd af en of het kind is bijgeschreven in het paspoort van de ouder. In dat geval ga je via je advocaat naar de rechtbank voor verzoek om vervangende toestemming paspoortwet.

Heeft het kind een eigen paspoort die vader weigert af te geven en er valt niet over te praten, dan zou je naar mijn gevoel ook aangifte van vermissing kunnen doen en dan met het bewijs van vermissing een nieuwe aanvragen. Scheelt namelijk weer advocaat en rechtbank kosten, toch? En is nog sneller geregelt ook.



Rechtenforum.nl -> Burgerlijk recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl