Collegegeld 2010/2011 en 2011/2012
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken
Ga naar pagina 1, 2  Volgende  Laat alle berichten zien
Rechtenforum.nl -> Nederlands Recht Voltijd

#1: Collegegeld 2010/2011 en 2011/2012 Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: do 04 nov 2010 0:13
    —
Ik ben in september begonnen met een Master Strafrecht in Leiden. Ik ben sinds vorige week ook ingeschreven voor de Master Arbeidsrecht in Amsterdam. Begrijp ik goed dat zolang ik een vak open laat staan van Strafrecht. ik voor mijn 2e master niet het het hogere collegegeld ben verschuldigd. Ik volg namelijk maar een enkel vak dit jaar en wil dit jaar op 1 vak na strafrecht afronden en volgend jaar arbeidsrecht. Is dit mogelijk tegen het wettelijke tarief??

#2:  Auteur: John Locke BerichtGeplaatst: do 04 nov 2010 9:32
    —
Kijk even in dit draadje.
http://rechtenforum.nl/forum/thread/title/Tweede+studie+wordt+duurder./t/28680/
Ik denk dat het bij jou nu gaat om de overgangsregelingen die uni's hebben ingesteld. Aan de VU is die bijv. veel ruimer dan aan de UvA, dus daar zou je even naar moeten kijken.

#3:  Auteur: Nobility BerichtGeplaatst: do 04 nov 2010 11:52
    —
Tot nu toe is dat mogelijk, inderdaad. Laat 1 vak in Leiden openstaan dit jaar, ga de master op de UvA doen volgend jaar en rond dan (gezamenlijk met het vak in Leiden) je master tegelijkertijd af.

Wel zou ik goed de regeling van de UvA en Leiden in de gaten houden (ook de politiek); ze zijn zoveel aan het veranderen Surprised

Ik ga trouwens ook twee masters doen, gelukkig wel op dezelfde uni.

#4:  Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: do 04 nov 2010 12:58
    —
Dat dacht ik dus al. Mochten ze het gaan veranderen dan zal er denk ik wel een overgangsregeling komen. Mijn inschrijving in Amsterdam is gelukkig al rond. Ik ga ook vast een vak volgen en komend semester ook.

Wat jou masters betreft. Ik gok Strafrecht en Criminologie of toch nog Staats- en bestuursrecht?

#5:  Auteur: Nobility BerichtGeplaatst: do 04 nov 2010 18:40
    —
Jep, hoewel ik nog steeds twijfel over welke idd. Erg, he?

Ik denk dat je wel geluk hebt dat je nu al staat ingeschreven. Vaak zijn ze dan coulant (mocht er wat veranderen) en anders kan je stellen dat je onevenredig wordt getroffen door de terugwerkende kracht (mocht die er zijn).

Even een vraag tussen door -- of eerder nieuwsgierigheid -- bevalt de master Strafrecht?

#6:  Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: do 04 nov 2010 23:30
    —
Ja hoor de master bevalt me uitstekend!! Het niveau ligt naar mijn idee behoorlijk hoog. Ik heb ook een vak (arbeidsrecht) bij de civiele master gedaan, en dat is meer voortzetting van de bachelor.

Ik ben nu druk met het vak practicum en dat is ontzettend zwaar. Je kan er bijna niets meer naast doen. Ben nu bezig met het schrijven van een promis vonnis. Hierna nog 1 opdracht en dan heb ik de 10 ects binnen. Ik sta dan op 15. Dus ben best tevreden.

Komende week beginnen 2 nieuwe vakken. Penitentairrecht en Capita strafrecht. Ik kijk er naar uit!! In Amsterdam volg ik nu alvast Ambtenarenrecht. Komend semester doe ik dan Internationaal arbeidsrecht en Sociale zekerheidsrecht. Ik laat criminologie voor juristen dan staan en schrijf wel mijn scriptie. Dan hoef ik er geen 2 tegelijk te doen.


Laatst aangepast door Patricia20 op vr 05 nov 2010 10:33, in totaal 1 keer bewerkt

#7:  Auteur: John Locke BerichtGeplaatst: vr 05 nov 2010 0:58
    —
Klinkt goed die master Strafrecht Smile Ik heb daar ook wel zin in. Ik vond het vak Inleiding Strafrecht erg leuk. Ze hebben trouwens een goeie vakgroep Strafrecht in Leiden vind ik

#8:  Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: vr 05 nov 2010 10:32
    —
De vakgroep is ook de reden geweest dat ik de master strafrecht bewust in Leiden wilde doen. De docenten zijn van hoog niveau. Enthousiast en ook nog makkelijk benaderbaar. Ik werd voor een tentamen gedag gezegd door een docent bij mijn voornaam. Ik vind dat wel fijn. Het getuigd van interesse voor de individuele student.

Bij veel vakken wordt ook gebruik gemaakt van gastdocenten. Zo werden 3 van de 5 practicum opdrachten begeleid en nagekeken door advocaten.
Bij het vak penitentairrecht komt er een gastcollege van Kelk en is er een excursie naar een P.I. naar keuze. Wel verplicht om naar 1 te gaan natuurlijk.

Daarnaast zijn er ook praktische overwegingen. De meeste tentamens zijn binnen twee weken nagekeken. Sommige zelfs binnen een week. Ze hebben een vast iemand op het secretariaat. Die alles stroomlijnd. Als er iets mis gaat met inleveren of een inschrijving. Hij weet overal van en je weet altijd precies waar je moet zijn.

Ik heb een zeer hoge pet op van de afdeling Strafrecht. Ik kan de master zeker aanbevelen.

#9:  Auteur: John Locke BerichtGeplaatst: vr 05 nov 2010 23:50
    —
Leuk om te lezen Smile Ze zijn nog beter dan ik na mijn vakje Inleiding Strafrecht dacht Smile

#10:  Auteur: Mileena BerichtGeplaatst: zo 07 nov 2010 18:18
    —
@Patricia: Als je het niet erg vindt dat ik het vraag: waarom heb je gekozen voor de Master Arbeidsrecht aan de UVA en niet voor de arbeidsrechtelijke variant van civiel Recht aan de UL? Want zo betaal je toch twee keer het collegegeld van 1672 euro, omdat je aan twee universiteiten studeert?

Ik denk ook erover na of ik volgend jaar Arbeidsrecht aan de UVA ga doen of toch gewoon de arbeidsrechtelijke variant van civiel recht, vandaar mijn vraag naar je overwegingen. Smile

#11:  Auteur: John Locke BerichtGeplaatst: zo 07 nov 2010 22:53
    —
Mileena schreef:
@Patricia: Als je het niet erg vindt dat ik het vraag: waarom heb je gekozen voor de Master Arbeidsrecht aan de UVA en niet voor de arbeidsrechtelijke variant van civiel Recht aan de UL? Want zo betaal je toch twee keer het collegegeld van 1672 euro, omdat je aan twee universiteiten studeert?
Nee, is maar 1x collegegeld

#12:  Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: ma 08 nov 2010 10:49
    —
Ik hoef inderdaad maar 1 keer collegegeld te betalen. Indien dit niet zo was geweest, had ik het waarschijnlijk ook niet gedaan.

De keuze voor Amsterdam is een inhoudelijke keuze geweest. De arbeidsrechtvariant van Civiel recht omvat slechts 20 ects. 2 vakken en een arbeidsrecht scriptie. Vandaar mijn keuze voor Amsterdam, waar je echt een specialisatie doet en geen accent.

#13:  Auteur: John Locke BerichtGeplaatst: ma 08 nov 2010 19:22
    —
Patricia20 schreef:
De arbeidsrechtvariant van Civiel recht omvat slechts 20 ects. 2 vakken en een arbeidsrecht scriptie.
Hoe kan dit? Heb je voor de overige vakken dan een vrijstelling of zo?

#14:  Auteur: Mileena BerichtGeplaatst: ma 08 nov 2010 20:11
    —
Oh, ik dacht dat je dan 2x collegegeld moest betalen, ik dacht dat het collegegeld per instelling is. In ieder geval goed om te weten dat het dus niet zo is, bedankt! Dat biedt nieuwe perspectieven voor de Masterkeuze volgend jaar. Ik zag dat er ook een Master Arbeidsrecht is in Rotterdam. Moeilijk kiezen tussen al die interessante Masters.

#15:  Auteur: Patricia20 BerichtGeplaatst: ma 08 nov 2010 21:59
    —
John Locke schreef:
Patricia20 schreef:
De arbeidsrechtvariant van Civiel recht omvat slechts 20 ects. 2 vakken en een arbeidsrecht scriptie.
Hoe kan dit? Heb je voor de overige vakken dan een vrijstelling of zo?


De overige 40 ects zijn gewone civiele vakken. zoals Burgerlijk procesrecht etc. Daarom noemen ze het ook een accent arbeidsrecht aan de master civiel recht.



Rechtenforum.nl -> Nederlands Recht Voltijd

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Ga naar pagina 1, 2  Volgende  Laat alle berichten zien
Pagina 1 van 2

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl