Heb ik recht op gratis juridische bij letselschade?

Heb je letselschade opgelopen door toedoen van een ander? Ben je bijvoorbeeld betrokken bij een verkeersongeval? Ben je aangereden en is je fiets en regenjas kapot? Of ben je gebeten door een hond? In al deze gevallen kun je je letselschade verhalen op de veroorzaker. Een letselschade advocaat kan je dan helpen bij al jouw vragen. Om er zeker van te zijn dat je de maximale schadevergoeding voor jouw letsel zal ontvangen, is het dus verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze specialisten zijn te vinden bij verschillende bedrijven.

Wat doet een letselschade advocaat precies?

Bij schade door toedoen van anderen stelt een letselschade advocaat vast of je recht hebt op een eventuele schadevergoeding. Zij hebben een juridische opleiding gevolgd en weten precies hoe ze je kunnen helpen. Deze advocaat onderhoudt verder het contact met de verzekeraar van de tegenpartij en berekent ook de hoogte van je smartengeld of schadevergoeding. Het verschil tussen een letselschade jurist en een letselschadeadvocaat is dat een advocaat indien nodig mag procederen. Maar in de meeste gevallen wordt er een schikking bereikt met de tegenpartij en is procederen gelukkig niet nodig. Een advocaat kan uiteraard duur zijn en brengt bovendien vaak onvoorziene kosten met zich mee. Informeer en overleg om die reden eerst goed met jouw letselschade advocaat over de kosten en leg duidelijk vast wat er bijvoorbeeld gebeurt indien de advocaat de zaak niet rond zal krijgen.

Letselschade advocaat versus letselschadejurist

Kosteloze rechtshulp kan door letselschade juristen gegarandeerd worden. Een advocaat kan je niet altijd deze garantie geven, tenzij je een advocaten in de arm neemt die volgens het principe ‘no cure no pay’ werkt. Zowel een advocaat als een letselschade jurist adviseert en assisteert je bij je schadeclaim en zal in jouw naam onderhandelen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Ze zullen namens jouw advies inwinnen van andere deskundigen om zo jouw zaak verder te kunnen onderbouwen. Een ander groot verschil tussen een jurist en een advocaat is de bevoegdheid van een advocaat om een procedure op te mogen starten bij de rechtbank. Zo is een letselschadejurist alleen gemachtigd om naar de rechter te stappen bij een deelgeschil. Maar zoals al eerder genoemd, hoeven de meeste letselschadezaken gelukkig niet aan de hand van een langdurige procedure geregeld te worden.

Vergoeding juridische hulp

Is een andere partij verantwoordelijk ofwel aansprakelijk voor jouw letselschade? Dan is er sprake van gratis juridisch advies. Je hebt dan namelijk recht op zowel een schadevergoeding, als een vergoeding voor de gekozen juridische hulp. Dit kan een vergoeding zijn voor je softshell jas en gebroken fiets, of kapotte telefoon. Wat is softshell? Gewoon een jas die winddicht, ademend en rekbaar is. Hier wil je natuurlijk vergoeding voor krijgen.

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

Als er geen verzekeringsmaatschappij bij betrokken is, kan het maanden duren voordat je enige vorm van schadevergoeding ontvangt. Als er wel een verzekeringsmaatschappij bij betrokken is, dan kan het nog langer duren door papierwerk, onderhandelingen en andere zaken die zich tijdens dit proces kunnen voordoen. Een letselschade advocaat kan dit proces versnellen. Op deze manier krijg je zo snel mogelijk de schadevergoeding. Het inhuren van een letselschade advocaat bespaart tijd en moeite. Zij zullen al het werk uitvoeren totdat je krijgt wat je verdient. Jij kunt je dus concentreren op je herstel. De advocaat zal je zaak behandelen. Heb je recentelijk een ongeval gehad? Laat je adviseren door een letselschade advocaat

Blue Horizon
© 2003 - 2024 Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: Keloid Media
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl