Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Klacht tegen a...
Contact en str...
proces verbaal...
Res Nullius ?
180-dagen rege...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu do 23 mei 2024 4:51
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

wet "Koop en garantie" bij huisdier
Moderators: Nemine contradicente, StevenK, Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 2 Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Moudama



Leeftijd: 42
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok
Studieomgeving (BA): RUN
Studieomgeving (MA): RUN
Berichten: 3


BerichtGeplaatst: ma 25 sep 2006 23:47    Onderwerp: wet "Koop en garantie" bij huisdier Reageer met quote Naar onder Naar boven

Drie maanden terug hebben wij bij een "erkende" fokker een pup gekocht, een Golden Retriever van vier maanden oud. Vanaf het eerste moment was hij al redelijk rustig, zeker voor een pup van zijn leeftijd. Nadat enige bezoeken aan de dierenarts ivm verschillende ziektes is gebleken dat hij leukemie heeft. Hij heeft een bepaalde spuit gehad waardoor hij nog enige tijd (enkele dagen/weken/maanden) pijnloos verder kan. Zodra deze spuit uitgewerkt is, zullen we hem moeten laten inslapen. Buiten het feit dat dit persoonlijk gezien een allerminst fijne situatie voor ons is, hebben wij naar aanleiding hiervan ook problemen gekregen met de fokker.

Naar aanleiding van deze situatie hebben wij vanzelfsprekend contact opgenomen met de fokker. Deze reageerde echter vrij onverschillig, waardoor wij van plan zijn om het aankoopbedrag terug te vorderen. De fokker gaf echter aan alleen tot teruggave over te willen gaan, wanneer wij onze hond aan haar af zouden staan, waarna zij hem in zou laten slapen. Dit is voor ons echter onbespreekbaar. Na enig rondzoeken ben ik de wet "Koop en garanties" tegengekomen, welke sinds 1 mei 2003 in werking is getreden. Ook dieren vallen onder deze bepaling, aldus bijv. de Kamer van Koophandel. Het "gebrek" is ontstaan binnen een half jaar na aanschaf, waardoor de bewijsplicht bij de fokker ligt. Wij weten echter welke controles hij heeft gehad en zij kan niet bewijzen dat hij ten tijde van de verkoop nog níet ziek was. Het aanbieden van een vervangend exemplaar lijkt mij uitgesloten, aangezien de ene hond niet vervangbaar is voor een ander exemplaar. Zodoende lijkt het mij dat de fokker er niet onderuit kan om tot teruggave over te gaan.

Een volgend probleem is zijn stamboom. De fokker had toegezegd deze nog te komen bezorgen/op te sturen. Toen wij tijdens het gesprek aangaven dat wij de stamboom zsm wensten te ontvangen, gaf zij aan dat zij niet van plan was om deze af te staan. Buiten het feit dat we "gewoon recht hebben op" deze stamboom, is hij voor ons van bijzonder belang om na te kunnen gaan wat zijn bloedlijnen zijn, in hoeverre het voorzienbaar/verwijtbaar was dat onze pup heeft wat hij heeft, en in hoeverre de mogelijkheid bestaat dat zijn broertjes en/of zusjes ook medische problemen hebben.

Vooropgesteld dat in deze zaak het financiele aspect volkomen van ondergeschikt belang is. Via de wet "Koop en garanties", en mogelijk ook via het BW, kan men diverse kosten verhalen, te denken aan gemaakte kosten ivm zijn ziekte. Die kosten willen wij niet vergoed hebben, het is uiteindelijk onze hond, inclusief de daarbijhorende zorg. Het gaat ons erom om a) enkel het bedrag van aanschaf terug te vorderen, en b) trachten te achterhalen hoe de betreffende fokker te werk gaat. Via/in samenwerking met enkele individuen van de Nederlandse Golden Retriever club proberen we met name het tweede aspect al te achterhalen, in hoeverre deze fokker "goed" bezig is. Zijn stamboom zal daarbij bijzonder hulpvol zijn.

Waar ik echter benieuwd naar ben, is of er mensen zijn die reeds ervaring op hebben gedaan met een soortgelijke kwestie/met de wet "Koop en garantie". Daarnaast ben ik benieuwd hoe jullie tegenover de haalbaarheid van punt a) denken. Overige relevante tips/organisaties/e.d. zijn verder altijd welkom.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
bona fides




Geslacht: Man

Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 22893


BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 0:17    Onderwerp: Re: wet "Koop en garantie" bij huisdier Reageer met quote Naar onder Naar boven

Moudama schreef:
Het aanbieden van een vervangend exemplaar lijkt mij uitgesloten, aangezien de ene hond niet vervangbaar is voor een ander exemplaar. Zodoende lijkt het mij dat de fokker er niet onderuit kan om tot teruggave over te gaan.

Als je de pup zelf hebt uitgekozen is er wat voor te zeggen dat deze niet "vervangbaar" is. Maar of het nu op vervanging of teruggave uitloopt, je zult de pup daarbij wel moeten teruggeven.

Als je dit niet ziet zitten, kies er dan voor om "de prijs te verminderen met de mate van afwijking van het overeengekomene" (art 7:22 lid 1 sub b BW). Ik weet alleen niet hoe je dit zou moeten bepalen, misschien kijken naar de verwachte levensduur van jullie pup in verhouding tot de gemiddelde levensduur?
_________________
Hanc marginis exiguitas non caperet.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Eva

Eva

Leeftijd: 42
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): UvA

Berichten: 1289


BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 14:24    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Je hebt het inderdaad goed uitgezocht want wat je zegt klopt. Echter, wat bona fides ook al aangeeft, je moet de pup wel terug geven aan de fokker om het aankoopbedrag terug te krijgen. Zo zit het artikel nou eenmaal in elkaar, ik begrijp dat dit bij goederen makkelijker is dan bij dieren.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Moudama



Leeftijd: 42
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok
Studieomgeving (BA): RUN
Studieomgeving (MA): RUN
Berichten: 3


BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 15:45    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Dank voor jullie reacties. Als ik het goed begrijp, zou het juridisch gezien misschien "beter zijn" om af te wachten totdat onze hond is overleden? We hebben vandaag weer contact gehad met de dierenarts, en hij verwacht dat hij nog hooguit drie á zes weken "gezond" kan leven voordat we op het punt komen dat het beter is voor hem om hem in te laten slapen. Dat zou dan voorkomen dat de fokker alsnog de pup ontvangt en hem naar waarschijnlijkheid per direct in zal laten slapen.

Technisch gezien kunnen jullie wel gelijk hebben, maar zoals Eva al aangeeft gaat het hier "een product" waarmee je een totaal andere binding hebt dan met de meeste producten. We hebben hem verder inderdaad zelf uitgekozen uit zijn nest, maar ook al zou dat niet het geval zijn, dan is gevoelsmatig vervanging niet een reële optie.

Wat betreft zijn stamboom, we hebben bij aanschaf papieren ontvangen waarin toegezegd is het een pup met stamboom is. Daar verwacht ik ook niet de grootste problemen mee wanneer we die op willen eisen.

Het grootste probleem blijft toch mijn eerste punt. Wanneer je zoals bona fides aangeeft kijkt naar de verwachte levensduur, heeft een dergelijke hond een verwachte levensduur van ongeveer 12 jaar. Zoals het er nu naar uitziet zal die van ons de leeftijd van 1 jaar nog niet bereiken, waardoor je (gemakshalve) 11/12 van het bedrag kan terugvorderen? Dit vind ik persoonlijk nogal "geknutseld" overkomen, hoewel het naar de letter van de wet misschien "juist" is. Wanneer dit dan ook het geval is, lijkt het mij dat het "beter" is om af te wachten tot het moment dat we hem daadwerkelijk in moeten laten slapen, of vergis ik me daarin?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
bona fides




Geslacht: Man

Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 22893


BerichtGeplaatst: di 26 sep 2006 18:13    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Moudama schreef:
Technisch gezien kunnen jullie wel gelijk hebben, maar zoals Eva al aangeeft gaat het hier "een product" waarmee je een totaal andere binding hebt dan met de meeste producten. We hebben hem verder inderdaad zelf uitgekozen uit zijn nest, maar ook al zou dat niet het geval zijn, dan is gevoelsmatig vervanging niet een reële optie.

Dat het gevoelsmatig anders werkt begrijp ik, maar dat verandert niet zoveel aan de juridische realiteit. Bovendien hoef je helemaal geen gebruik te maken van je vervangings- of ontbindingsrecht. Het enige wat je dan misloopt is geld, niet het dier zelf.

Je geeft zelf aan dat het je niet om geld is te doen, maar om het "aanpakken" van de onverschilligheid van de fokker. Als dit de enige reden is om je te beroepen op de wettelijke regeling betekent dat juridisch gezien misbruik van recht: de wet is niet bedoeld om dit soort gevoelsmatige conflicten op te lossen. Daarmee wil ik niet zeggen dat je moet afzien van je rechten, maar dat als je ervoor kiest van die rechten gebruik te maken, je de "spelregels" ervan wel moet accepteren.

Quote:
Het grootste probleem blijft toch mijn eerste punt. Wanneer je zoals bona fides aangeeft kijkt naar de verwachte levensduur, heeft een dergelijke hond een verwachte levensduur van ongeveer 12 jaar. Zoals het er nu naar uitziet zal die van ons de leeftijd van 1 jaar nog niet bereiken, waardoor je (gemakshalve) 11/12 van het bedrag kan terugvorderen? Dit vind ik persoonlijk nogal "geknutseld" overkomen, hoewel het naar de letter van de wet misschien "juist" is. Wanneer dit dan ook het geval is, lijkt het mij dat het "beter" is om af te wachten tot het moment dat we hem daadwerkelijk in moeten laten slapen, of vergis ik me daarin?

Misschien is het geknutseld, maar dat is iedere methode om het leven van een dier uit te drukken in geld. Zoals gezegd, het staat je helemaal vrij om al dan niet voor monetaire compensatie te kiezen.

Je berekening lijkt me "correct", maar of een rechter het bedrag op dezelfde manier zou begroten weet ik niet. Je hebt natuurlijk wel kosten voor de behandeling, maar die zou je anders over een jaar of 11 wel hebben. Ik zou daarom niet weten welke andere factoren dan aanschaffingskosten en levensduur je in de berekening zou moeten betrekken.

Ik denk dat je beter niet kunt wachten tot het moment dat het dier is ingeslapen. De wet stelt in ieder geval een termijn (van 2 maanden dacht ik) waarbinnen je de verkoper op de hoogte moet stellen. Als de dierenarts stelt dat het dier de leeftijd van 1 jaar niet zal bereiken, kun je daar bij je "begroting" wel van uitgaan, lijkt me.
_________________
Hanc marginis exiguitas non caperet.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Eva

Eva

Leeftijd: 42
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): UvA

Berichten: 1289


BerichtGeplaatst: wo 27 sep 2006 14:33    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Volgens mij is het niet zo dat je nu bijv. 11/12 van het bedrag kunt terugvorderen.
Je hebt een pup gekocht, juridisch gezien een zaak, er blijkt, zoals het er nu naar uitziet, binnen 6 maanden dat er sprake is van non-conformiteit. Aangezien er bij dieren doorgaans geen sprake kan zijn van vervanging, is de enige optie dus ontbinding van de koop, waarbij jij dus de pup teruggeeft en de verkoper iniedergeval het aankoopbedrag teruggeeft.
Wachten tot het dier dood is lijkt me geen optie, je moet het namelijk zo snel mogelijk melden als de non-conformiteit zich openbaart.

Als je het dier wilt houden dan heb je dus kans dat je het geld helemaal niet meer kan terugvorderen. Misschien doel je op een soort van schadevergoeding of iets dergelijks, of een vergoeding voor de gemaakte dierenartskosten, en dat zal misschien wel kunnen maar dat is iniedergeval een veel moeilijkere procedure en waarvan de uitkomst veel minder zeker is dan dat je je beroept op de non-conformiteit bij consumentenkoop.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
bona fides




Geslacht: Man

Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 22893


BerichtGeplaatst: wo 27 sep 2006 16:55    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Eva schreef:
Aangezien er bij dieren doorgaans geen sprake kan zijn van vervanging, is de enige optie dus ontbinding van de koop, waarbij jij dus de pup teruggeeft en de verkoper iniedergeval het aankoopbedrag teruggeeft.

Nee, er is nog een optie: gedeeltelijke ontbinding. Zie art 7.22 lid 1 sub b BW. Daar is die 11/12 van het aankoopbedrag op gebaseerd.

Volgens mij werkt het bij normale goederen op deze manier, ik zie niet goed in waarom het bij dit levende goed anders zou zijn.
_________________
Hanc marginis exiguitas non caperet.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
tikSimone

tikSimone

Leeftijd: 58
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): EUR
Studieomgeving (MA): EUR
Berichten: 12147


BerichtGeplaatst: wo 27 sep 2006 23:46    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

He, naar verhaal zeg! Ik begrijp overigens helemaal niet dat het hondje eerst terug zou moeten naar de fokker. voordat die aan de verplichting tot terugbetaling wil voldoen.

Enfin, door je verhaal schoot me een arrest te binnen, namelijk Brok-Huberts (NJ 1998, 272). Dit betreft de koop van een Bassethond (met stamboom) die later heupdysplasie bleek te hebben, waardoor de hond (aldus de Rechtbank) "niet geschikt was voor normaal gebruik", omdat hij niet de redelijkerwijs te verwachten eigenschappen bezat.

Conclusie van de HR: indien een zaak niet voldoet aan de overeenkomst is daarmee een tekortkoming gegeven. Geen toekenning schadevergoeding, tenzij sprake is van een toerekenbare tekortkoming.

In deze zaak waren de rechters wel van mening dat de fokker tekort was geschoten in de nakoming van de overeenkomst. Spijtig genoeg was rechtens niet aanvullend vastgesteld of de tekortkoming toerekenbaar was, zodat er in dit geval geen ruimte was voor schadevergoeding.

Maar in principe zou dat wel zo moeten zijn. En volgens mij is het ook geen kwestie van of-of: je kunt nog best (ook vervangende) schadevergoeding vragen ook al ontbind je de koop.

Geldt in dit geval trouwens wel dat de fokker "handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf"? Want anders kom je toch niet aan de consumentenkoop toe?
_________________
Nait soez'n, moar doun!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
bona fides




Geslacht: Man

Studieomgeving (BA): UL
Studieomgeving (MA): UL
Berichten: 22893


BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 1:14    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

tikSimone schreef:
Enfin, door je verhaal schoot me een arrest te binnen, namelijk Brok-Huberts (NJ 1998, 272).

Interessant arrest. De zaak is niet-conform, dus een tekortkoming. De tekortkoming is echter niet per definitie toerekenbaar.

Dit betekent dat schade die veroorzaakt is door de tekortkoming (bijvoorbeeld de kosten van de dierenarts) niet zonder meer gevorderd kan worden. Daar is immers een toerekenbare tekortkoming voor nodig.

Maar wat in elk geval wel kan, is gebruik maken van de rechten die art 7:21 BW geeft, en indien het een consumentenkoop betreft, van de rechten die art 7:22 BW geeft. Deze artikelen eisen namelijk alleen maar een tekortkoming, toerekenbaarheid is daarvoor niet nodig.
_________________
Hanc marginis exiguitas non caperet.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
tikSimone

tikSimone

Leeftijd: 58
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): EUR
Studieomgeving (MA): EUR
Berichten: 12147


BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 7:42    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

bona fides schreef:
Dit betekent dat schade die veroorzaakt is door de tekortkoming (bijvoorbeeld de kosten van de dierenarts) niet zonder meer gevorderd kan worden. Daar is immers een toerekenbare tekortkoming voor nodig.

Tja, voor zover ik het begreep zou de HR het best toerekenbaar hebben willen vinden, maar ja, dat was niet gesteld door de vragende partij.

Maar even terugkomend op de eerdere vraag: weet iemand hoe dat nou zit met zo'n fokker? Valt die eigenlijk wel onder boek 7? Stel dat iemand dat fokken er bij doet als hobby en dat je dat wat je voor een pup betaalt als "onkostenvergoeding" moet zien, dan is er toch geen sprake van beroep of bedrijf?
_________________
Nait soez'n, moar doun!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
Gwenny

Gwenny

Leeftijd: 62
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Weegschaal
Studieomgeving (BA): OU

Berichten: 1998


BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 8:56    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Naar wat ik uit de fokwereld weet is dat er zowel hobbyfok als broodfok bestaat.

Tussen beiden is een vrij heldere scheidingslijn te trekken.

Kenmerken van hobbyfok zijn:

- er wordt altijd met goed passende gezonde ouderdieren gefokt
- de jongen krijgen ruimschoots de tijd om met hun ouder(s) op te groeien
- de jongen en de ouders krijgen alle (medische) verzorging die ze nodig hebben
- de jongen en ouderdieren worden op erfelijke ziekten getest en met 'besmette' dieren wordt nooit gefokt
- een moederdier krijgt en maximum aantal nestjes per jaar


Kenmerken van broodfok:

- of de ouderdieren passen is niet belangrijk
- wanneer mogelijk worden de jongen van het ouderdier gescheiden zodat de moeder opnieuw dragend kan worden
- (medische) verzorging is niet belangrijk want dat kost geld
- er wordt niet zorgvuldig omgesprongen met het testen van de ouderdieren en jongen op erfelijke ziekten en het fokken met 'besmette' dieren is eerder regel dan uitzondering
- jongen zijn vaak mager, ziekig en klein en het ouderdier is vaak niet bij de jongen aanwezig

De prijs van de jongen ligt bij beide soorten fokkers ongeveer even hoog, waarbij denk ik duidelijk mag zijn dat de hobbyfokker zelden of nooit geld overhoudt aan de verkoop van een dier (zelfs vaak bij moet leggen). De broodfokker daarintegen maakt eigenlijk wel vaak winst op de verkoop van jonge dieren.

Gwen
_________________
Het leven is een lichtflits tussen twee eeuwigheden van duisternis.
*Vladimir Nabokov*
(8/60.2 en 8/60.2)
Bekijk profiel Stuur privé bericht
MSN messenger
tikSimone

tikSimone

Leeftijd: 58
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): EUR
Studieomgeving (MA): EUR
Berichten: 12147


BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 12:14    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Valt de broodfokker dan wel onder boek 7 en de hobbyfokker niet?
_________________
Nait soez'n, moar doun!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
Eva

Eva

Leeftijd: 42
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): UvA

Berichten: 1289


BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 12:24    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Je kunt op zich vrij makkelijk vaststellen of iemand handelt in de uitoefening van zijn beroep of niet. Daar zijn gewoon bepaalde kenmerken voor. Als de vraagsteller het heeft over een 'erkende fokker' ben ik al snel geneigd aan te nemen dat het om een beroepsfokker gaat, om het zo maar even uit te drukken. Dit blijkt ook wel een beetje uit de reactie dat de fokker bereid was het bedrag terug te geven in ruil voor de pup, de kans is groot dat zo'n beroepsfokker dit al eerder heeft meegemaakt. Maar goed, om er zeker van te zijn zal Moudama iets meer informatie moeten geven. Hoewel dat eigenlijk ook weer niet van belang is aangezien de fokker zelf al heeft aangegeven bereid te zijn het bedrag terug te geven.


Verder zou je dan inderdaad eventueel toekomen aan die 11/12 deel schadevergoeding maar zoals ik al zei is de uitkomst van dat geschil veel minder zeker. Ten eerste is het maar de vraag of de rechter het voldoende bewezen vindt dat de pup 1 jaar zou hebben geleefd als je hem dus eerder laat inslapen.
Je zegt op een gegeven moment dat het een principiele zaak is, maar ik vraag me dan af of jij aanwijzingen hebt dat dit een malafide fokker is die dus veel vaker zieke beesten doorverkoopt, zoals ik ook wel eens gezien heb bij een aantal consumentenprogramma's. Want anders kan het toch gewoon ook zo zijn dat het puur toeval is dat je een pup hebt gekocht die ziek is, ik bedoel dit zal altijd eens in de zoveel tijd voorkomen, ookal is de fokker totaal bonafide. En in dit geval lijkt het me geen principiele zaak, zeker niet als de fokker aangeeft gewoon bereid is mee te werken aan teruggave van de koopsom.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
tikSimone

tikSimone

Leeftijd: 58
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman
Studieomgeving (BA): EUR
Studieomgeving (MA): EUR
Berichten: 12147


BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 19:08    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ja maar waarom moet het hondje dan eerst terug naar de fokker? Eigenlijk alleen om hem in te laten slapen. Ik blijf dat heel vreemd vinden.
_________________
Nait soez'n, moar doun!
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Bekijk de homepage
R.Visser








Berichten: 31


BerichtGeplaatst: do 28 sep 2006 20:02    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

tikSimone schreef:
Ja maar waarom moet het hondje dan eerst terug naar de fokker? Eigenlijk alleen om hem in te laten slapen. Ik blijf dat heel vreemd vinden.

Hoezo vreemd, als men ene goed koopt en men wil het geld terug om wat voor reden dan ook, dien je toch dat goed te retourneren.

En als er op papier staat dat de stamboom nog geleverd zou worden dan lijkt het mij simpel dat de fokker deze moet leveren. Er zal best wel een normale tijdspanne voor staan. Maar een fokker die nu weigert deze te leveren stelt zichzelf wel discutabel voor. Men zou denken dat het een zogenaamde broodfokker is. Je zou ook contact op kunnen nemen met de golden retriever club nederland en daar advies vragen.

Bestuurslid, aanspreekpunt van de databank, bestuursvertegenwoordiger rasgroep 7/8, commissie fokbeleid, PR., website, redactie:
Hr. Henri Dekkers
Tulpenstraat 43, 7601 AX Almelo, tel: 0546-459003
E-mail: hdekkers@goldenretrieverclub.nl
http://www.goldenretrieverclub.nl/
_________________
Groetjes R.Visser
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 2 Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  



Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds