Te laat door kind wegbrengen naar opvang
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Laat alle berichten zien
Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

#31:  Auteur: dr.dunno BerichtGeplaatst: do 13 okt 2011 19:29
    —
MMA schreef:
Quote:


Kortom, of je staat een kwartier eerder op, of je regelt iemand anders die voor jou de honneurs waarneemt (je hebt neem ik aan zoals iedereen wel ouders of familie, of misschien zelfs met zo'n innemende persoonlijkheid een of meerdere vrienden), of je gaat in deeltijd werken of je gaat gewoon op zoek naar ander werk. De mogelijkheden zijn legio zonder dat je anderen opzadelt met jouw eigen problemen.


Of een andere kinderopvang. Er zijn er genoeg die eerder geopend zijn dan 7.30 uur. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Wink


Die is vast 5 euro per dag duurder, een brug te ver voor iemand die liever de rekening bij een ander neerlegt.

#32:  Auteur: hilde12 BerichtGeplaatst: do 13 okt 2011 20:56
    —
Nou.. dán kom ik wel even op voor de andere mamma, want een andere kinderopvang is niet zo makkelijk. Je mag blij zijn als je al ergens terecht kan. De opvangen met verlengde tijden, of flexibele, hebben vaak wachtlijsten van jaren.......

#33:  Auteur: dr.dunno BerichtGeplaatst: vr 14 okt 2011 18:36
    —
hilde12 schreef:
Nou.. dán kom ik wel even op voor de andere mamma, want een andere kinderopvang is niet zo makkelijk. Je mag blij zijn als je al ergens terecht kan. De opvangen met verlengde tijden, of flexibele, hebben vaak wachtlijsten van jaren.......


Daar had ze ook vooraf op kunnen anticiperen door tijdig in te schrijven. Hoe dan ook niet het probleem van ons allemaal, laat staan haar werkgever.

Maar ze leest dit toch niet meer, de dame in kwestie is waarschijnlijk na pagina 1 al afgehaakt omdat ze d'r gelijk niet kreeg.

#34:  Auteur: profdrWijk BerichtGeplaatst: vr 17 feb 2017 11:39
    —
Dit is echt treurig om te lezen! Ook hier de mensen die redelijk ontwikkeld moeten zijn, laten hier een schofterige kant zien. Waarom toch verder ingaan op antwoorden die niet gegeven kunnen worden. Als dan ook nog een sneer na geven.......dit zegt ook wat over het persoon dat antwoord geeft op dit onderwerp.

Waarom niet laten voor wat het is en niet meer ingaan op de kwestie als je, vanuit je expertise als onderbouwd antwoord hebt gegeven. Jammer....

#35:  Auteur: Regin BerichtGeplaatst: vr 17 feb 2017 18:22
    —
Dit is een heel oud topic. Vreemd genoeg is in de discussie art. 4:1a Arbeidstijdenwet (ingevoerd in 2003) niet aan bod gekomen:
Quote:
De werkgever houdt, voor zover dat redelijkerwijs van hem kan worden gevergd, bij de vaststelling van het arbeidstijdpatroon van de werknemer rekening met de persoonlijke omstandigheden van de werknemer buiten de arbeid, waaronder in elk geval begrepen de zorg(taken) voor kinderen, (afhankelijke) familieleden, verwanten en naasten alsmede maatschappelijke verantwoordelijkheden die door de werknemer worden gedragen.

Een werkgever is verder verplicht een volwassen werknemer die meer dan 5,5 uur per dienst werkt, 30 minuten pauze te geven, die kan worden gesplitst in twee pauzes van 15 minuten (art. 5:4 Atw). Van deze verplichting kan alleen bij cao worden afgeweken. Overtreding van het voorschrift kan worden beboet door de Arbeidsinspectie (art. 10:1 Atw).

Als de arbeidstijd zo is in te richten dat de werkgever kan voldoen aan de pauzeregeling, terwijl de werknemer voldoende tijd heeft haar kinderen weg te brengen en op te halen, dan lijkt mij dat de werkgever daaraan moet meewerken, tenzij dat redelijkerwijs niet van hem kan worden gevergd, bijvoorbeeld vanwege de aard van de werkzaamheden, of de belasting op de bedrijfsvoering. Van de werkgever kan niet worden gevraagd inbreuk te maken op de pauzeregeling om aan het verzoek van de werknemer te voldoen.

#36:  Auteur: Firestarter BerichtGeplaatst: vr 17 feb 2017 19:22
    —
Kokopelli schreef:
Als ik om 7.30 moet beginnen met mijn werk en mijn kind niet eerder bij de opvang kan brengen dan op dat zelfde tijdstip, dan betekent het dat ik iets later op mijn werk ben. Dat geldt ook voor het ophalen. Deze situatie doet zich hooguit 2 keer voor per maand. Zoals ik al schreef, compenseer ik die tijd dan met m'n pauze. Het kost de werkgever dus niets.
Arbeidsjuridisch kan dit helemaal niet. Er is een verplichte pauze van een half uur per volle werkdag.
Het is dus niet mogelijk om op deze manier te compenseren.

profdrWijk schreef:
Ook hier de mensen die redelijk ontwikkeld moeten zijn, laten hier een schofterige kant zien.
Ontwikkelde mensen?!? Heb je nog nooit te maken gehad met een jurist of geloof je in die mooie verhaaltjes in Amerikaanse films waar advocaten zowaar voor hun clienten opkomen...

Ik heb helaas niet zo'n goed gevoel voor humor, maar vind het desondanks best komisch dat onder het mom van feminisme, vrouwen is wijs gemaakt dat ze moeten strijden voor het "recht" om te werken...

#37:  Auteur: bona fides BerichtGeplaatst: zo 17 sep 2017 20:48
    —
Ik heb een paar berichtjes naar het archief verplaatst.



Rechtenforum.nl -> Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Laat alle berichten zien
Pagina 3 van 3

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl