Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
VA loan rates ...
180-dagen rege...
reparatiehuwel...
Res Nullius ?
proces verbaal...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu do 28 mrt 2024 20:41
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Onjuiste psychiatrische diagnose en gevolgen
Moderator: Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
JDD



Leeftijd: 44
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Steenbok


Berichten: 1


BerichtGeplaatst: di 25 apr 2017 0:02    Onderwerp: Onjuiste psychiatrische diagnose en gevolgen Reageer met quote Naar onder Naar boven

Beste lezer,

Al jaren probeer ik hulp te vinden maar heb deze nog niet kunnen vinden. Ik hoop dat ik hier tips mag ontvangen wat ik het beste kan doen. Ik heb hetgeen ik meegemaakt heb nog niet geheel geestelijk verwerkt en erover praten gaat mij moeilijk af, dan is het ook nog eens een ingewikkeld verhaal dus excuses als er onduidelijkheden zijn.

Ik zal proberen mijn verhaal zo kort mogelijk te houden. In 2007 draaide ik nachtdiensten en hierdoor ontstond een slaapgebrek en hierdoor kreeg ik psychische klachten en had ik ook uitval. De klachten waren na een maand vrijwel geheel weg. Na overleg met mijn toenmalige werkgever leek ons beiden het beste om dan maar met ontslag te gaan aangezien ik geen nachtdiensten bleek aan te kunnen.

Mijn klachten waren dat ik extreme dagdromen had wat mij afleidde en waardoor ik dus oa. afwezig overkwam. Ik wist niet wat ik ermee aanmoest en zocht hulp bij mijn ouders, meer dan een luisterend oor had ik niet nodig. Mijn ouders waren erg ongerust en vroegen mij naar een psychiater te gaan, wat ik deed om hen gerust te stellen. Ik had toen een heel ander beeld van psychiatrie en dacht dat het meer vrijblijvend was, als ik toen had geweten wat ik nu weet dan had ik het zeker niet gedaan en was ik er anders mee omgegaan maargoed ik had een afspraak gemaakt en vertelde mijn verhaal in een half uur waarna de psychiater meende dat het om schizofrenie zou gaan. Ik had verwacht dat de psychiater het chronisch slaapgebrek zou aanwijzen als oorzaak maar dat was dus helaas niet het geval. Ik had destijds ook een hersenscan en de neuroloog gaf aan dat mijn hersenen gezond waren.

Daarna heb ik nog wel contact gehad met GGZ diensten, ook al had ik aangegeven geen klachten meer te hebben hoopte ik dat zij de diagnose zouden intrekken maar dat is nooit gebeurd, zij wilden het wel veranderen naar 'schizo-affectief'.

Omdat ik verder geen problemen had was er geen contact meer. Eind 2012 verloor ik helaas mijn baan door een onterecht ontslag op staande voet, ik had griep op een nacht en versliep mij de volgende dag en was daardoor te laat met mijn ziekmelding en dat was de reden voor de werkgever mij te ontslaan, ondanks dat ik een paar weken ervoor van mijn direct leidinggevende een positief functioneringsgesprek had, ik was er net begonnen en een hogere leidinggevende mocht mij niet zo vermoed ik. Hoedanook, het duurde een half jaar voor het UWV de beslissing nam om mij alsnog WW uit te betalen, ik had hierdoor al achterstanden opgelopen en had ook al brieven van deurwaarders ontvangen. Een maand later gaf het UWV aan dat de WW onterecht was omdat ik in hun systeem nog ziek gemeld stond en kreeg ik met terugwerkende kracht een ziektewet uitkering. Hiertegen maakte ik bezwaar maar dat werd afgewezen. Ik heb toen nog een gesprek gehad met het UWV en aangegeven dan mijn eigen bedrijf te willen beginnen vanuit ziektewet, voor een half jaar en als ik dan geen klanten zou hebben dan zou ik solliciteren naar een baan bij een werkgever.

Dit ging allemaal goed, tot in december bleek dat mijn eigen bedrijfje het niet zou halen en ik het moest opgeven tot mijn verdriet. Nadat ik dit vertelde aan mijn ouders namen zij contact op met GGZ om hun zorgen te uiten, even later kreeg ik bezoek van een psychiater en heb ik zijn vragen beantwoord.

Zo had ik een paar maanden ervoor gezegd tegen mijn ouders dat ik een brief had ontvangen van de belastingdienst waarin stond dat ik een schuld had van 20.000 euro, gebaseerd op een geschatte omzet van mijn bedrijf, maar ik had dus geen klanten en geen omzet. Met de belastingdienst had ik toen afgesproken na uitschrijving bij de KvK de aangifte in te dienen waarna de aanslag zou worden ingetrokken.

Een andere vraag was of ik suicidaal was, ik nam toen aan dat het een standaard vraag betrof maar een jaar later kreeg ik door een vergissing van een GGZ medewerker documenten waaruit bleek dat mijn ouders hadden aangegeven dat zij vermoedde dat ik suicidaal zou zijn. Ik had op de vraag negatief beantwoord omdat ik niet suicidaal was.

Er waren nog andere punten, zoals dat ik een keer mijn pincode 3x verkeerd had ingetoetst tijdens een avondje uit, ik was lichtelijk aangeschoten. Ik had mijn ouders dit een keer verteld en zij vatte dat op als dat ik betalingsproblemen zou hebben en dat mijn pinpas daarom geblokkeerd zou zijn geweest.

Na het gesprek met de psychiater volgde een rechtszaak, ik moest opgenomen worden omdat het zo slecht met mij ging. De documenten waren niet mals, de psychiater schetste een zeer negatief beeld van mijn persoon, bv. dat ik schoolverlater zou zijn zonder diploma's wat opzich wel klopt maar mijn 5 havo certificaten werden dan niet genoemd, ook niet mijn MBO certificaten en later behaalde certificaten voor mijn werk.

Suicide werd niet genoemd in die documenten, maar bleek achteraf dus wel ingediend bij de rechter. Na de opname heb ik verschillende pogingen gedaan om mijn recht te behalen en daardoor kreeg ik inzage in een document wat denk ik niet voor mij bedoeld was. Dit kwam doordat de medewerkster de documenten had geupload naar de website van de instantie waar ik een klacht had ingediend, maar er stond niet erg duidelijk aangegeven dat de andere partij ook inzage had. Het was ook niet een document die ik gewend ben te zien, ik heb wel inzage gevraagd in mijn dossier.

De rechter was het eens met de psychiater, logisch ook als het werkloze patient met financiele schulden vs universitaire psychiater is maargoed. Mijn prodeo advocaat geloofde ook de psychiater en wenste me nog succes met het aflossen van mijn niet-bestaande schulden. Ik verdween voor 7 maanden in een nare inrichting, gelukkig voor mij had ik op een moment een goede advocate die voorkwam dat de opname voor een jaar werd verlengd.

Ik heb na de opname contact gezocht met enkele advocaten maar heb het inmiddels opgegeven; ik meen dat de advocaten vooroordelen en stigma's hadden over mijn vermeende ziekte. Of in ieder geval van mening waren dat ik kansloos was. Ik heb bij een paar instanties klachten ingediend, maar daar is niets uit voortgekomen wat in mijn voordeel zou zijn.

Ik zoek nog wel hulp en ontvang graag tips. Omdat het enkel mijn ouders zijn die over de jaren hebben aangegeven dat het slecht met mij zou gaan heb ik een paar maanden terug besloten alle contact met hen te verbreken. Ik heb nu nog geen idee wat de gevolgen hiervan zijn, of wat de wet hierover zegt. Het lijkt mij tenminste niet dat ik wettelijk verplicht ben om te gaan met mijn ouders.

Wat ik vooral wil begrijpen is dat er niet naar bewijs werd gevraagd door de rechter in de zin van rekeningen die zouden aantonen dat ik tenminste 20.000 euro schulden zou hebben, hoe het kan dat ik zeg dat ik niet suicidaal ben (ook nooit geweest) en dat de psychiater op basis van wat mijn ouders hebben gezegd van mening was dat ik dat wel was.

Ik begrijp inmiddels wel dat psychiatrie werkt op basis van subjectieve observatie terwijl ik altijd dacht dat er tenminste hersenscans bij gebruikt zouden worden. Maar toch hoop ik op iets wetenschappelijks, ik ga bijvoorbeeld proberen bij een particulier bedrijf hersenscans te laten maken maar kan ik dat dan ook gebruiken in de rechtszaal? Ik heb mij zelf verdiept in onderzoek en er is geen schizofrenie test, er zijn wel aanwijzingen die ik hoop te kunnen gebruiken zoals bv. dat veel mensen die lijden aan schizofrenie minder grijze hersenstof hebben, aangenomen dat het bij mij normaal is.

Bij een volgende rechtszaak hoop ik beter voorbereid te zijn. Ik heb inmiddels wel een rechtsbijstand verzekering en ook al contact met hen hierover gehad maar zij kunnen mij ook niet verder helpen en ik heb het idee dat zij mij bij een volgende rechtszaak niet gaan bijstaan omdat het om iets gaat wat er al was voor ik de verzekering afsloot. Ik bereid mij dus voor om mijzelf te vertegenwoordigen omdat ik bang ben dat ik weer een prodeo advocaat krijg die aan de kant van de psychiater staat en niet de mijne.

Natuurlijk snap ik dat ik niet werkloos moet worden, sowieso niet, ik werk sinds mijn 21ste, was toen 34 en had bij elkaar zo'n 1,5 jaar werkloosheid. Ik heb momenteel een vast contract voor onbepaalde tijd, een functie op HBO nivo. Ik heb geen schulden, alleen in die periode had ik schulden vanwege de late WW betaling, ik heb zelfs een bescheiden spaarpotje. Ik eet gezond, verzorg mijzelf prima, ik heb enkel problemen doordat mijn beeld van Nederland zo veranderd is door dit alles en ook hoe ik mijn ouders zie en het verbreken van het contact (ook met andere familieleden). Maar ik ben herstellende en het einde is in zicht, dat ik ermee kan leven. Wel bereid ik mij voor op emigratie, want ik geloof niet dat ik geholpen kan worden en weer als gezond mens gezien zal worden door GGZ. Alhoewel ik geen contact heb met het GGZ leef ik elke dag met de angst dat mijn ouders hen weer overtuigd hebben en ik weer door een hel moet gaan. Maar emigratie vergt veel tijd en energie, ik heb ook mijn baan en studies en sociale contacten dus ben ik zoekende naar hulp aangezien ik mezelf niet de komende 10 jaar zie emigreren.

Dank voor het lezen en eventueel advies/tips.
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Thelawspecialist



Leeftijd: 36
Geslacht: Vrouw
Sterrenbeeld: Waterman


Berichten: 6


BerichtGeplaatst: di 09 mei 2017 14:32    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Ik denk dat je je niet al te druk moet maken om het verleden.... het.leven is te kort daarvoor.

Richt je op de toekomst en maak je keuzes met enige wijsheid. Draai geen nachtdiensten als je slechte ervaringen daarmee hebt. Doe datgene wat jou gelukkig maakt.

Ik weet niet wat jou relatie met je ouders is geweest maar wellicht waren ze overbezorgd of kregen ze de verkeerde signalen.

Je hebt het over een volgend rechtzaak maar waarom zou die er komen?
Je geeft aan nog een hersensscan te willen maar was alles niet goes met je hersenrn bij de eerste scan?
Je vraagt je af waaom zij concluderen dat je suicidaal bent. Heb je dit betwist en gevraagd naar een motivering o.b.v. welke uitspraak zij dit tot deze conclusie zijn gekomen?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  



Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds