Gebruikersnaam:   Wachtwoord:   Gratis Registreren | Wachtwoord vergeten?
Rechtenforum.nl
Rechtenforum.nl Rechtenforum.nl
 
Controle paneel
Registreren Registreren
Agenda Agenda
Help Help
Zoeken Zoeken
Inloggen Inloggen

Partners
Energie vergelijken
Internet vergelijken
Hypotheekadviseur
Q Scheidingsadviseurs
Vergelijk.com

Rechtsbronnen
Rechtspraak
Kamervragen
Kamerstukken
AMvBs
Beleidsregels
Circulaires
Koninklijke Besluiten
Ministeriële Regelingen
Regelingen PBO/OLBB
Regelingen ZBO
Reglementen van Orde
Rijkskoninklijke Besl.
Rijkswetten
Verdragen
Wetten Overzicht

Wettenbundel
Awb - Algm. w. best...
AWR - Algm. w. inz...
BW Boek 1 - Burg...
BW Boek 2 - Burg...
BW Boek 3 - Burg...
BW Boek 4 - Burg...
BW Boek 5 - Burg...
BW Boek 6 - Burg...
BW Boek 7 - Burg...
BW Boek 7a - Burg...
BW Boek 8 - Burg...
FW - Faillissement...
Gemw - Gemeente...
GW - Grondwet
KW - Kieswet
PW - Provinciewet
WW - Werkloosheid...
Wbp - Wet bescherm...
IB - Wet inkomstbel...
WAO - Wet op de arb..
WWB - W. werk & bij...
RV - W. v. Burgerlijk...
Sr - W. v. Strafrecht
Sv - W. v. Strafvor...

Visie
Werkgevers toch ...
Waarderingsperik...
Het verschonings...
Indirect discrim...
Een recht op ide...
» Visie insturen

Rechtennieuws.nl
Loods mag worden...
KPN bereikt akko...
Van der Steur wi...
AKD adviseert de...
Kneppelhout beno...
» Nieuws melden

Snellinks
EUR
OUNL
RuG
RUN
UL
UM
UU
UvA
UvT
VU
Meer links

Rechtenforum
Over Rechtenforum
Maak favoriet
Maak startpagina
Mail deze site
Link naar ons
Colofon
Meedoen
Feedback
Contact

Recente topics
Klacht tegen a...
Contact en str...
proces verbaal...
Res Nullius ?
180-dagen rege...

Carrière
Boekel De Nerée
CMS DSB

Content Syndication


 
Het is nu do 18 apr 2024 19:06
Bekijk onbeantwoorde berichten

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Makelaar Miserie
Moderator: Moderator Team

 
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1
Printvriendelijk | E-mail vriend(in) Vorige onderwerp | Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Pip



Leeftijd: 53
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 2


BerichtGeplaatst: di 04 mrt 2014 18:27    Onderwerp: Makelaar Miserie Reageer met quote Naar onder Naar boven

De situatie :

In oktober 2011 zijn wij via de makelaar (en hun financieel adviseur) begonnen met het te koop zetten van ons oude huis, en het aanvragen van een hypotheek voor een nieuw huis. In februari 2012 was er nog steeds geen duidelijkheid van de bank of wij wel of geen hypotheek voor ons nieuwe huis zouden krijgen (de aanvraag is door de makelaar gedaan bij dezelfde bank, die in 2001 een hypotheek hebben verstrekt voor het oude huis) De bank vroeg telkens om meer documentatie, en de makelaar was volgens eigen zeggen meerdere malen niet in staat om de bank voor commentaar en/of navraag te benaderen. Volgens de makelaar zat het knelpunt echter bij een financieele gift die wij eind december 2011 van vrienden hadden ontvangen. Deze gift is twee maanden na start van de aanvraag ontvangen, en uiteindelijk ook meegenomen in de aanvraag die op dat moment al over tijd was.

In februari 2012 hebben wij echter via een andere financieel adviseur een nieuwe hypotheekaanvraag gedaan bij een andere bank, met dezelfde documentatie als de eerste aanvraag. Deze tweede aanvraag werd binnen 5 weken goedgekeurd door de betreffende bank.

Bij de overdracht hebben wij via de notaris alle kosten voldaan (inclusief de advieskosten van de 2e makelaar), maar hadden wij ook een financieele schade (boete rente) van 2227 Euro ivm het telkens uitstellen van de overdrachtsdata, vanwege de lange duur van onze aanvraag. Dat hebben wij toen echter geaccepteerd, en voor ons was de zaak gesloten. Wij hadden immers de sleutel van ons nieuwe huis ontvangen en alles was via de notaris afgehandeld.

Vervolgens ontvangen wij een aantal maanden later een nota van 2750 Euro voor advies en bemiddeling van de 1e financieel adviseur. Zoals eerder vermeld hebben deze werkzaamheden echter niet geleid tot enig resultaat, maar wel tot een schadepost (boete rente) van 2227 Euro. Wij zijn van mening dat de 1e financieel adviseur, ongeacht het resultaat, zich niet voldoende heeft ingezet voor onze aanvraag. Wij zijn het dan ook niet eens met deze nota.

Sindsdien bestaat er een soort van patstelling tussen beide partijen : de makelaar is van mening dat zij voldoende hebben gedaan in deze aanvraag, en wij zijn het daar niet mee eens.


De vragen die wij hebben :

- De makelaar heeft ons nooit in direct contact met de bank gesteld (of deze mogelijkheid gegeven) om gezamenlijk overleg te plegen toen de aanvraag maar bleef duren, tevens hebben zij ons nooit duidelijk nader uitleg over de lopende zaak gegeven. Vragen werden vaak door een assistent afgewerkt, en wij werden nauwelijks betrokken bij de gang van zaken. In hoeverre kunnen wij de manier van werken, houding en kennis van deze makelaar in twijfel trekken ?
- Kunnen wij de makelaar (geheel of gedeeltelijk) aansprakelijk stellen voor de financieele schade(boete rente) die wij hebben opgelopen door de lange duur van de aanvraag, waardoor telkens overdrachtsdata verzet moesten worden ?
- De makelaar stuurt ons nu een nota voor hun advies en bemiddeling in deze zaak, terwijl men deze werkzaamheden ons inziens niet voldoende heeft uitgevoerd, en niet tot enig resultaat heeft geleid. Gebaseerd op de nota van afrekening van de notaris hebben wij alle kosten voldaan. In hoeverre kunnen zij ons dan achteraf nog factureren met oog op deze notariële afrekening ?
- Hebben wij sowieso een punt in deze zaak ?



• Nog een extra punt : de 2e adviseur heeft ons verteld dat de eerste aanvraag waarschijnlijk vast is gelopen op het feit dat wij zowel ons oude huis verkopen en een nieuwe aankochten via dezelfde makelaar. De bank zou hier waarschijnlijk haar twijfels bij hebben getrokken. In hoeverre kan dit kloppen ? Had de makelaar ons daarover van te voren in moeten lichten, of daar zelf kennis over moeten hebben ?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Pip



Leeftijd: 53
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Vissen


Berichten: 2


BerichtGeplaatst: vr 07 mrt 2014 14:09    Onderwerp: Reageer met quote Naar onder Naar boven

Niemand ?
Bekijk profiel Stuur privé bericht
DENNIS79



Leeftijd: 44
Geslacht: Man
Sterrenbeeld: Maagd
Studieomgeving (BA): UvT
Studieomgeving (MA): UvT
Berichten: 1754


BerichtGeplaatst: vr 07 mrt 2014 15:02    Onderwerp: Re: Makelaar Miserie Reageer met quote Naar onder Naar boven

Pip schreef:
- De makelaar heeft ons nooit in direct contact met de bank gesteld (of deze mogelijkheid gegeven) om gezamenlijk overleg te plegen toen de aanvraag maar bleef duren, tevens hebben zij ons nooit duidelijk nader uitleg over de lopende zaak gegeven. Vragen werden vaak door een assistent afgewerkt, en wij werden nauwelijks betrokken bij de gang van zaken. In hoeverre kunnen wij de manier van werken, houding en kennis van deze makelaar in twijfel trekken ?

Je hebt de makelaar opdracht gegeven om iets te doen. Er is toen dus ook een overeenkomst ontstaan. Als de ene partij niet (voldoende) presteert ten opzichte van de andere partij, dan kan die andere partij de overeenkomst ontbinden. Ontbinden kan echter pas nadat de niet presterende partij in verzuim is geraakt, en die raakt (in principe) pas in verzuim nadat hij in gebreke is gesteld.

Als jullie nooit iets tegen die makelaar hebben gezegd, en nooit hebben geklaagd en hem geen termijn hebben gesteld om alsnog alles goed te regelen, dan heb je eigenlijk geen poot om op te staan jegens hem.

Je moet namelijk iemand in eerste instantie de gelegenheid geven om "zijn fout goed te maken".

Quote:
- Kunnen wij de makelaar (geheel of gedeeltelijk) aansprakelijk stellen voor de financieele schade(boete rente) die wij hebben opgelopen door de lange duur van de aanvraag, waardoor telkens overdrachtsdata verzet moesten worden ?

Als daar schade uit voort is gekomen kan dat, mits het ook aangetoond kan worden dat hij daarvoor verantwoordelijk was.

Quote:
- De makelaar stuurt ons nu een nota voor hun advies en bemiddeling in deze zaak, terwijl men deze werkzaamheden ons inziens niet voldoende heeft uitgevoerd, en niet tot enig resultaat heeft geleid. Gebaseerd op de nota van afrekening van de notaris hebben wij alle kosten voldaan. In hoeverre kunnen zij ons dan achteraf nog factureren met oog op deze notariële afrekening ? Hebben wij sowieso een punt in deze zaak ?

Als je van mening bent dat iemand niet de afspraken nakomt die je overeen bent gekomen, dien je dat meteen aan te geven. (ingebrekestelling, waarna verzuim intreedt) Als je dat niet doet, loop je groot risico dat je achteraf daar niets meer van kunt zeggen.

Quote:
Nog een extra punt : de 2e adviseur heeft ons verteld dat de eerste aanvraag waarschijnlijk vast is gelopen op het feit dat wij zowel ons oude huis verkopen en een nieuwe aankochten via dezelfde makelaar. De bank zou hier waarschijnlijk haar twijfels bij hebben getrokken. In hoeverre kan dit kloppen ? Had de makelaar ons daarover van te voren in moeten lichten, of daar zelf kennis over moeten hebben ?

Daar durf ik niets van te zeggen. Dat lijkt me een vraag die je aan een financieel expert zou moeten voorleggen.
_________________
"Nusquam est, qui ubique est"
Bekijk profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats reactie Pagina 1 van 1

Tijden zijn in GMT + 2 uur


Wie zijn er online?
Leden op dit forum: Geen

U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
U mag geen reacties plaatsen
U mag uw berichten niet bewerken
U mag uw berichten niet verwijderen
U mag niet stemmen in polls

Ga naar:  



Home | Over Rechtenforum.nl | Agenda | Visie | Downloads | Links | Mail deze site | Contact

Sites: Rechtennieuws.nl | Jure.nl | Maxius.nl | Parlis.nl | Rechtenforum.nl | Juridischeagenda.nl | Juridica.nl | MijnWetten.nl | AdvocatenZoeken.nl

© 2003 - 2018 Rechtenforum.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacyverklaring | RSS feeds