Kan een VVE het merk van een nieuwe cv-ketel opleggen?
Selecteer berichten van
# tot #
Afdrukken

Rechtenforum.nl -> Civiel recht

#1: Kan een VVE het merk van een nieuwe cv-ketel opleggen? Auteur: Bartjeuh BerichtGeplaatst: wo 06 dec 2023 12:24
    —
De rookkanalen van onze residentie worden volgend jaar aangepast voor HR-ketels. Alle huidige VR-ketels zullen dus dienen vervangen te worden.
Nu beweert het bestuur van de VVE het recht te hebben om alle eigenaars te verplichten over te stappen naar één bepaald merk HR-ketel, geleverd, geïnstalleerd en onderhouden door één bepaald bedrijf. Ze beweren dat dit recht ondersteund wordt door voldoende rechtspraak!

Hebben zij dat recht? En bestaat er voldoende rechtspraak in hun voordeel?

#2:  Auteur: Alfatrion BerichtGeplaatst: wo 06 dec 2023 13:31
    —
Wanneer ik google op VvE HR-ketel merk dan krijg ik deze link:
https://www.wooninfo.nl/nieuws/2019/04/vve-mag-type-en-merk-individuele-ketel-niet-bepalen/

Met daarin:
"In een kort geding oordeelde de rechter dat de CV-ketels in deze VvE privé zijn en de VvE daardoor te ver is gegaan in haar besluit. Dat de ketels privé zijn betekent dat de VvE in beginsel geen zeggenschap heeft over het onderhoud of vervanging, maar iedere eigenaar zelf bepaalt of de ketel wordt vervangen en de kosten hiervan moet dragen."

Met een link naar dit vonnis:
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBGEL:2019:1137

Daarnaast deze link:
https://rijssenbeek.nl/kennisbank/het-vervangen-van-cv-ketels-door-de-vve-blijft-een-heikel-punt/

Met daarin:
"Uit eerdere jurisprudentie lijkt te volgen dat een VvE vooral in het kader van de veiligheid – onder omstandigheden – mag besluiten over onderhoud en vervanging van privé cv-ketels."

Binnen een VvE geldt dat besluiten binnen 30 dagen moeten worden vernietigd, maar dat geldt niet dat een besluit nietig is.

#3:  Auteur: Bartjeuh BerichtGeplaatst: wo 20 dec 2023 10:45
    —
De VVE komt nu af met een ‘veiligheidsattest’, dat enkel zou kunnen afgeleverd worden als ALLE appartementen hetzelfde merk cv-ketel hebben, geïnstalleerd en onderhouden door dezelfde (gecertifieerde) firma.

We vragen ons nu af: over welk veiligheidsattest zou dat kunnen gaan? Welke organisatie reikt die uit? En op basis van welke wetgeving? Of zou het om een vondst gaan van de potentiële leverancier (om zich te verzekeren van een globale bestelling van bijna 200 ketels)?



Rechtenforum.nl -> Civiel recht

Tijden zijn in GMT + 2 uur

Pagina 1 van 1

© 2003 - 2005 Rechtenforum.nl